• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Iphone? eller

I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Det där är ett klassiskt angrepp på Apple som inte har ett dugg med yttrandefrihet att göra.

Snicksnack! Utan att vara konspiratorisk ber jag att få framföra följande länkar som stark motbevisar ditt påstående:

Justitiekanslern är oroad och säger till Ekot:
- Om vi skulle få en situation där svenska medier frivilligt låter sig censureras så är den situationen helt ny och känns väldigt annorlunda och främmande för hela vår kultur och det sätt vi har att se på yttrandefrihet och tryckfrihet som vi har i Sverige.
Apple censurerar svenska medier | Inrikes | Nyheter | Nyheter24
Naket censureras i Apples surfplattor - Ekot | Sveriges Radio

Apple har flera gånger censurerat kritik mot företagets produkter, senast genom att tysta ner kritik mot iPhone 4 genom att radera diskussiontrådar. Dålig mottagning och avslutade samtal är två av de mer allvarliga problemen som lyfts fram.
Apple censurerar kritik mot Iphone 4 | Utrikes | Nyheter | Nyheter24

Apple censurerar bittorrent-program eftersom programmet gör det möjligt att fjärrstyra bittorrent-nedladdningar faller det inte Apple i smaken.
Apple censurerar bittorrent-program - Prylportalen

Fler exempel:
Dags att bojkotta Apples låsta mobil - Debatt - Expressen.se
Apple stoppar bara bröst – om de är danska - Kultur & Nöjen - Sydsvenskan - Nyheter dygnet runt
Apple censurerar Dalai Lama-appar i Kina - IDG.se

Och så vidare, och så vidare, skulle kunna "rapa" länkar hela kvällen, men avstår...

Såklart handlar det om att Apple vill ha kontroll på vad folk ska få ta del av! Jag tycker det är under all kritik! Yttrandefrihet är för mig minst lika viktigt som demokrati!


Beträffande kommentarer om att Apple vill ha kontroll på sina appar för att det skulle ge säkrare/bättre funktion vill jag bjuda på t.ex. denna länk (varken första eller sista gången de blivit hackade):
Din Iphone kan hackas på tjugo sekunder | Utrikes | Nyheter | Nyheter24


Jag har såklart testat både iPhones och en hel del andra tillverkares smartphones (det är ju mitt jobb), men jag har fastnat för Android som ger migg FULL valfrihet och tillgång till ocensurerade appar till skillnad från Apples produkter.
Att man sedan kan göra allt och lite till jämfört med en iPhone och dessutom oftast helt gratis gör ju definitivt inte saken sämre!

Sedan får fan-boysen säga vad de vill. Skulle jag bli påtvingad (få) en iPhone så åker den ut på första bästa annonssite å det snaraste, inte minst på grund av ideologiska skäl. :)

O en sak till - batterier har begränsad livslängd (ja, även Apples batterier), varför ska man betala för en reparation bara för att få nytt batteri? Fjanterier!
Alla smartphones drar på grund av sin prestanda massvis med batteri och batterierna håller inte hur många cykler som helst. X10 har för övrigt både bättre standbytid och taltid enligt Apples och SonyEricssons specifikationer.
Att öka på batteritiden mha externt batteri är ju bara löjeväckande - fast jag medger att ett 70Ah bilbatteri på ryggen hade gett "ganska" bra standbytid :)

O en sak till beträffande Apples bottenkontakt - EU har godkänt förslaget att anta Micro-USB som en officiell standard för laddare för smartphones. Bland annat medger detta att det går att använda samma laddare (kabel) till alla smartphones. Även Apple har skrivit på överenskommelsen, men än har vi inte sett någon iPhone med Micro-USB...


Till sist:
Ingela, du har gjort rätt val utan tvekan! Varför betala extra för begränsad funktion när man kan få samma prestanda för mindre summa pengar?
Var dock lite observant på det här med täckning - ALLA olika smartphones jag har testat har visat sig ha sämre mottagning än en "vanlig" mobiltelefon. Inga alarmerande stora skillnader, men är det på gränsen med täckningen så kan det vara skillnaden mellan ett genomfört eller avbrutet samtal!
 

knarrevik

FD HBK Medlem
Inlägg
17.776
Kommun
Lysekil
HBK-Nr
3172
Medlemskap
2022
Sv: Iphone? eller

Ice-Man, du kanske skulle prova Apples produkter själv innan du uttalar dig så kategoriskt?

Jag är säker på att du skulle ändra åsikt, det gjorde jag.
 
I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Knarrevik; Du kanske skulle läsa hela mitt inlägg innan du kommenterar så kategoriskt? :)

Jag citerar mig själv

Jag har såklart testat både iPhones och en hel del andra tillverkares smartphones (det är ju mitt jobb), men jag har fastnat för Android som ger mig FULL valfrihet och tillgång till ocensurerade appar till skillnad från Apples produkter.

Jag är alltså väl förtrogen med de flesta fabrikat/modeller/OS/versioner av såväl smartphones som "vanliga" mobiltelefoner.
 
F

F.d. 10329

Guest
Sv: Iphone? eller

Vi som vill ha en smartphone som funkar i alla väder och är enkel att använda väljer iPhone 4.
Då får man rikligt med minneskapacitet och en överlägsen skärm (Retina) på köpet, för att inte tala om mängden appar som tillfredsställer dom flesta.
 

TeknikLasse

HBK Medlem
Inlägg
1.866
Kommun
Mora
HBK-Nr
3335
Medlemskap
2025
Sv: Iphone? eller

En sak som slår mig är att när man är ägare av en produkt behöver man inte slå sig för bröstet och säga mina saker är bäst.

Av ett sådant enkelriktat samtal kommer inget gott.

Våga berätta om svagheter även på egna produkter!

Så tycker jag.:ball-icon:
 

Roger67

HBK Medlem
Inlägg
3.829
Kommun
Täby
HBK-Nr
3956
Medlemskap
2024
Sv: Iphone? eller

Det känns lite som det gamla hederliga Amiga-Atari-PC kriget som pågick i tidernas begynnelse.
Mitt val är bäst och alla andras är fel:cool:

Jag vet inte vad rätt svar är för andra men det viktigaste är nog att man bildar sig en helt egen uppfattning och då utgår från fakta och sina egna behov. Andras behov är ju ofta det som ligger till grund för deras erfarenheter och då även deras kritik och motiveringar.
Många gånger färgar ju också en högst personlig ideologisk övertygelse av sig på hur "bra" man tycker produkten är. Om man då inte delar den övertygelsen faller ju mycket av värdet av kritiken.

Jag gillar heller inte Apples kontrollbehov men samtidigt ser jag också fördelarna med det. Det är en stabil miljö.
Det är ju trots allt helt valfritt för DN och andra att göra en app för Iphone/Ipad precis som det är valfritt om de vill sätta upp affischer på stan och då tvingas följa den "censur" som även finns där. Fast självklart skulle det vara trevligare om det var helt öppet.

Angående rensning av trådar på Apple som innehåller mycket kritik mot produkten så är det ju inget som är direkt unikt för Apple. Det förekommer både på andra företagsforum och även inom en del ideella forum ;). Rätt eller inte kan ju diskuteras men Apple förtjänar inte mer skit än någon annan.

Onekligen har Apple ett koncept som tilltalar många trots att hårdvaran är dyr och att de har plattformen i ett järngrepp. Jag tror inte att det enbart beror på att folk är korkade. Snarare är det så att de ger folket det de vill ha.

Jag har själv en ny Iphone4 liggandes i kartong sedan drygt en månad och vet ej ännu om jag skall orka testa och låta den ersätta min Blackberry. Blackberryn är överlägsen när det gäller mail och jobbrelaterat men den är inte ett dugg sexig när det gäller roliga appar... Frågan är ju egentligen varför jag funderar på att byta?

Jag gillar egentligen inte heller Apple av något skäl. Troligen har jag bara blivit programmerad så sedan starten i IT svängen då med min Sinclair ZX81.
Men efter att ha pillat med min Ipad nu ett tag...

Sa jag förresten att Amigan var bäst ?:D
 
I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Angående rensning av trådar på Apple som innehåller mycket kritik mot produkten så är det ju inget som är direkt unikt för Apple. Det förekommer både på andra företagsforum och även inom en del ideella forum ;). Rätt eller inte kan ju diskuteras men Apple förtjänar inte mer skit än någon annan.

Onekligen har Apple ett koncept som tilltalar många trots att hårdvaran är dyr och att de har plattformen i ett järngrepp. Jag tror inte att det enbart beror på att folk är korkade. Snarare är det så att de ger folket det de vill ha.

Jag gillar egentligen inte heller Apple av något skäl. Troligen har jag bara blivit programmerad så sedan starten i IT svängen då med min Sinclair ZX81.
Men efter att ha pillat med min Ipad nu ett tag...

Sa jag förresten att Amigan var bäst ?:D


En seriös aktör borde rimligen kunna åtgärda det som gett upphov till kritik - det minsta man kan begära är att de åtminstone bemöter kritiken istället för att sopa den under mattan. Väljer man att censurera kommer det såklart att ge ringar på vattnet...

Min dotter säger att hon vill ha en iPhone - men hon har ingen aning om varför. Jag skulle vilja påstå att det beror på att det är en hypad produkt mer än att den är användar- eller prestandamässigt överlägsen. Apple ÄR duktiga på marknadsföring, det har jag tidigare sagt!
Jag skulle dock inte vilja säga att min dotter eller någon annan är korkad för den sakens skull :) Däremot är hon inte tillräckligt insatt för att se alternativen.

[OT mode On]
Hehe, ZX81 - min första dator var uppföljaren till den, d.v.s. ZX Spectrum som hade vida överlägsen prestanda :)
Lite roligt att vi idag går omkring med offantligt mycket mer prestanda i byxfickan! ZX81 hade en processor på 3,25MHz medan iPhone och X10 har 1000MHz.

Och ja, Amigan var bäst! Däremot kunde de inte alls det här med marknadsföring. Hade de försökt marknadsföra Sushi så hade det varit något i stil med: Kall, död, rå fisk!
[OT mode Off]

Var och en väljer såklart fritt vad man vill använda för något. Jag lägger inga värderingar i om någon vill använda en iPhone, Mac, Volvo, Levis, Nivea, Burgeking etc. Det är var och ens rätt och valfrihet.
Jag medverkar dock gärna till att upplysa om att det finns fullvärdiga alternativ. Att jag sedan valt att använda mig av (och dessutom tycker om) dessa alternativ är min fulla rätt.
Alla kan inte tycka om färgen röd eller vara förtjusta i brysselkål. Det är ju denna mångfald som gör det roligt att leva. Det är även detta som kan ge upphov till intressanta diskussioner. Kanske rent av skulle jag kunna påverka någon att välja "mitt" alternativ eller möjligen skulle någon kunna övertyga mig - men till syvende o sist är det i alla fall jag själv som avgör!
 
Senast redigerad av en moderator:

knarrevik

FD HBK Medlem
Inlägg
17.776
Kommun
Lysekil
HBK-Nr
3172
Medlemskap
2022
Sv: Iphone? eller

Jasså? I alla väder? Välkänt faktum?

På tal om alla väder så har jag en Androidlur (HTC Desire) som inte tål väder överhuvudtaget. Har varit inne 3 gånger på lagning, hoppas på tredje gången gillt.

Hittills har min iPhone 4 varit tillförlitlig trots den bistra vintern, peppar, peppar.

Jag medverkar dock gärna till att upplysa om att det finns fullvärdiga alternativ.


Det kunde vara intressant om du kunde namnge ett fullvärdigt alternativ till iPhone/iPad. Jag har ännu inte funnit något.
 
Senast ändrad:

Frykis

HBK Medlem
Inlägg
105
Kommun
Västerås
HBK-Nr
6732
Medlemskap
2024
Sv: Iphone? eller

Hurra för Apple!
Jag har använt Mac som arbetsredskap i mitt jobb sedan 20 år tillbaka. Och kan bara konstatera att användarvänligheten är makalös.
Och nu Ajfånen: Samma sak. Användarvänlig till tusen!
Yngsta barnbarnet (8 år) lånade den. Efter 5-10 minuter ville jag hjälpa honom komma igång. Men han tyckte att jag skulle vänta med det, för han var redan ute på Youtube.
Och att dessutom går väldans bra att ringa med den gör inte apparaten sämre.
:santa-3-icon:
 

Roger67

HBK Medlem
Inlägg
3.829
Kommun
Täby
HBK-Nr
3956
Medlemskap
2024
Sv: Iphone? eller

Ice-Man,

Ja, det är ju att vi alla tycker så olika som gör det så himla kul att "tjafsa".:p:
Ett stort ansvar faller ju på oss själva att bilda oss just vår egna uppfattning och inte bara svälja allt som sägs och säljs.
Om man vågar sig på att generalisera lite så har vi svenskar mycket kvar att lära där. Vi litar ofta blint på att någon myndighet eller liknande har kontrollerat allt så vi slipper bli lurade. "Hur kan man få sälja en så dålig produkt till det priset?"
Ibland är det riktigt skrämmande hur godtrogna och naiva vi är.

Jag tycker fortfarande inte om Apple och hypen runt deras produkter men jag gillar Ipaden starkt... Hur nu detta går ihop. Tillgången till alla Appar utan en massa pill får mig också att fundera på att lägga Blackberryn på hyllan ett tag till förmån för en Iphone. Allt detta trots att jag inte tycker om Apple...

Jag kämpar hela tiden mot min övertygelse om att Apples produkter är överhypade och svindyra, jag skall försöka ge dem en chans.
De behöver faktiskt inte vara bäst. Det räcker med att de är tillräckligt bra.

Tyvärr kan jag inte koppla upp en Androidlur mot jobbmailen...:(
 
I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Knarrevik: Vad gör du? Du frångår ju Apples rekommendationer som säger - använd iPhone och iPad på platser där temperaturen är mellan 0 ºC till 35 ºC (se tidigare länk till deras faq). Är du verkligen säker på att garantin gäller då? :)

Jag har då aldrig råkat ut för att min någon av mina X10:eek:r (först en X10 sedan en X10 mini pro och sedan en annan X10 (saknade den stora skärmen efter ett tag)) har klagat med felmeddelande om att det är för varmt eller för kallt - de bara fungerar. Jag skulle bli ruskigt förbannad om telefonen sa åt mig att vänta en stund när jag vill göra ett samtal.
Läste i ett jaktforum där ett par jägare var speciellt nöjda med X10 mini (och pro) fast de varit i skogen i många minusgrader i flera timmar. Verkar inte funka lika bra med iPhone (kanske den utmärkta (ja, den är faktiskt skarp o bra) skärmens fel).

På tal om reparationer, har en kompis som varit inne med sin iPhone 3 gånger på 4 månader. Han hann knappt få tillbaka den innan det var dags igen. Behöver jag nämna att han inte kommer köpa fler Äppletelefoner?
Förmodligen ett lika bra måndagsex som din HTC. :(
Av enskilda exemplar kan man dock inte generalisera o säga att det är en alltigenom usel produkt.

På jobbet köper jag in en bra bit över 100 mobiltelefoner om året. En del får ett ganska hårt liv i sällskap med sin brukare som är hantverkare. Ni anar inte hur vissa ser ut när de är klara med dem. Nu senast fick jag in en telefon som lät lite dåligt - det visade sig att den hade blivit dränkt (totalt nedsänkt) i spillolja. Annars är grus, betong och järnfilspån vanligt förekommande i samma fickor som telefonerna befinner sig i.

Av alla smartphones jag har köpt in så har vi bara behövt få en enda reparerad på garantin (de totalt två som tappats i toaletten bemödade jag mig inte ens att försöka få reparerade). Vi köper f.ö. telefoner direkt av SonyEricsson (vi kan kalla det av ideologiska skäl).

Beträffande fullvärdigt alternativ till iPhone så skulle jag vilja nämna vilken Androidlur som helst - trodde det klart hade framgått av mina inlägg :)
Du kanske inte letat tillräckligt utan nöjer dig med att iPhone helt enkelt måste vara bäst eftersom "alla" har en.
Vi kan säkert kasta massvis med appar på varandra där den ena plattformen kan si o den andra så - men faktum är att gigantiskt många funktioner finns för båda plattformarna fast kanske under annat namn (fast i Androidversioner är det inte censurerat, hehe).

Don´t go with the flow! :)
 
I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Frykis: Konstigt att Apple inte ens är nära att vara marknadsledande fast de varit aktiva sedan 1976 (6,4% enlig IDC)?
Tänk vad många korkade människor som inte begriper sig på Apples användarvänlighet :)


För övrigt är dessa produkter också riktigt användavänliga: BRIO.NET - To Play, Leksaker [ironi]
 
Senast redigerad av en moderator:
I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Roger67: Du har väldigt rätt - det finns allt för många som sväljer allt. Det kan bero på bekvämlighet, lathet eller att man helt enkelt inte bryr sig.
Jag vägrar dock att vara "godtrogen och naiv". Livet är för kort för att bara "hänga med". Jag vill göra (och gör) det som faller mig in även om det är "utanför ramarna". Med detta sagt vill jag dock tillägga att jag givetvis har vanligt folkvett och en lagom portion sunt förnuft (inbillar jag mig i alla fall).

Jag har som sagt både kört iPhone och IPad, men prestandan är ju motsvarande många andra produkter på marknaden. Visst, det är trevliga produkter, men inte bättre än något annat. Sedan har jag ju dessutom min ideologiska övetygelse som det ska ganska mycket till för att rubba :)

Beträffande din jobbmail; nu vet jag inte vad ni kör för mailserver, men jag har inga som helst problem med varken IMAP eller POP3 via VPN-tunnel med standardprogram i X10. Ska även gå hur fint som helst att köra mot en Exchangeserver via Moxier (standard i X10). Companionlink och Seven ska fungera för Lotus Notes.


Visst är det väl kul att "gnabbas" i forum :)
Det är som du säger kul att folk har olika åsikter - tänk vad enformigt och unisont det skulle vara annars!
Sedan får man ibland ta vissa inlägg med en klackspark och kanske fundera en gång extra innan man trycker på skicka-knappen.
 
Senast redigerad av en moderator:

knarrevik

FD HBK Medlem
Inlägg
17.776
Kommun
Lysekil
HBK-Nr
3172
Medlemskap
2022
Sv: Iphone? eller

Frykis: Konstigt att Apple inte ens är nära att vara marknadsledande fast de varit aktiva sedan 1976 (6,4% enlig IDC)?

Underligt att Apple är marknadsledande i Sverige på smartphonesidan med sina 700000 iPhone. Android med sina åtta? tillverkare har endast lyckats kränga 525000.

Synd att så många har blivit vilseledda och köpt en undermålig produkt!
 

Roger67

HBK Medlem
Inlägg
3.829
Kommun
Täby
HBK-Nr
3956
Medlemskap
2024
Sv: Iphone? eller

Beträffande din jobbmail; nu vet jag inte vad ni kör för mailserver, men jag har inga som helst problem med varken IMAP eller POP3 via VPN-tunnel med standardprogram i X10. Ska även gå hur fint som helst att köra mot en Exchangeserver via Moxier (standard i X10). Companionlink och Seven ska fungera för Lotus Notes.

Vi kör med Exchange men i ett globalt väldigt standardiserat Exchangenät. Tjänsterna vi har idag täcker in Blackberry, Windows Mobile och Iphone.
Det bestäms "over there" vilka möjligheter det finns för anslutning och tyvärr inget som går att göra själv.

Jag kan ju säga att jag blev rejält överraskad av att vi plötsligt fick stöd för Iphone. Jag kan egentligen inte se att den tillför ett företag något alls som inte en Blackberry levererar till klart lägre kostnad.

Men i bland blir trycket för hårt från "verksamheten" och då hjälper inte sunt förnuft :confused:
 
I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Underligt att Apple är marknadsledande i Sverige på smartphonesidan med sina 700000 iPhone. Android med sina åtta? tillverkare har endast lyckats kränga 525000.
Synd att så många har blivit vilseledda och köpt en undermålig produkt!

Lätt, Apple var först ut som så många gånger förr vilket givetvis är en bra sak!
Däremot kommer de givetvis snart att bli marknadsmässigt omkörda även på smartphonesidan, vi kan plocka fram facit om ett tag, under tiden smakar vi på följande länk:
Onsdag 4. augusti, 2010: Enorm ökning för Android - Mobil.se

Prestandamässigt är inte iPhone 4 undermålig - de blir ju bara omkörda av någon enstaka Androidprodukt.
 
I

Ice-Man

Guest
Sv: Iphone? eller

Jag tror inte att folk är så intresserade av din ideologiska övertygelse utan av vilken smartphone som är bäst och mest lättanvänd.

För att kunna avgöra vilken telefon som är bäst för var och en finns det ett otal parametrar att bedöma och jag förklarar bara att ett av mina tyngst vägande argument att inte köpa en iPhone är rent ideologiska eftersom prestanda inte skiljer nämnvärt!
Fick dessutom just lite mer vatten på min ideologiska kvarn: Iphone-appar spionerar på användarna - Mobil.se

Men vil du bara ha en kort sammanfattning så:
X10 är givetvis bäst! Dessutom är den billigare! :)
 
Toppen