Ett av Loiredalens berömda slott med sin underbara slottsträdgården, är Château de Villandry. Slottet ligger strax väster om Tours.Slottet och trädgårdarna har öppet varje dag. Det kostar en liten slant att besöka slottet och trädgården.

På 1500-talet lät Jean le Breton bygga slottet som restaurerades och moderniserades på 1750-talet och är nu ett av regionens mest moderna slott.

Slottsträdgårdarna är uppdelade i flera etage som täcker sammanlagt sex hektar. Börja längst ner i den enorma köksträdgården med dess prydliga rader av kålhuvuden och blommor. Det finns en mindre trädgård för örter till matlagning och för medicinskt bruk

Sedan fortsätter du till den vackra trädgården med de välklippta buskarna och häckarna som bildar perfekta rader av spännande skulpturer. Prydnadsträdgården är uppdelad i fyra delar. Varje del representerar en typ av kärlek. Vattenträdgården i närheten förbryllar med sina trevliga skulpturer och fontäner, medan solträdgården är en uppvisning av färgglada och väldoftande blommor och fruktträd från världens alla hörn.