• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Lider med mitt barnbarn.

Ett av våra barnbarn Natalie 13 år har sen hon var 4 år lidit svårt av den aggressiva reumatism hon då drabbades av. När hon haft sina så kallade skov har hon blivit helt rullstolsbunden 2-3 månader.Ben och armar ligger helt krökta mot kroppen och då klarar hon inte av någonting. Hon har ätit en väldigt massa mediciner under åren. Sen var hon besvärsfri i 2 år och man trappade ner medicinerna. Sen ett år har hon varit utan både mediciner och besvär. Men i måndags fick hon halsfluss och detta gjorde att reumatismen slog till med full kraft. Smärtorna är fruktansvärda trots att hon har en hög smärt tröskel så gråter hon. Hon har gått hos en specialist läkare i alla år men nu är han på sportlov.Så vi åker in och ut med henne till vårdcentralen men då hennes typ av sjukdom är mycket ovanlig (5 fall i Sverige) så har dom inte den kompetens som behövs. Dom försöker bara dämpa smärtan till på måndag då specialisten är tillbaka. Det är så hemskt att inte kunna hjälpa henne. Vi hade ju dessutom hoppats på att hon vuxit ifrån den men icke.
Så nu kretsar mina tankar mest om henne. Som ni förstår , men det var skönt att skriva av sig här även om det inte var nån rolig läsning.
MVH Gunilla

Kommentarer

H
Hälsa henne så gott med att klara av helgen så bra det går och att hon får hjälp på måndag!! Oj oj att vara så ung och ha sådana smärtor. En liten blomma skickar jag till henne.

fru hianders/Inger:msn_flower:
 
Tack Inger jag ska hälsa till henne. Just nu befinner dom sig på akuten Linköpings lasarett. Jag väntar på att få höra av dom. Dom kunde inte vänta längre då lederna svullnade för var timma som gick. Hoppas dom kan lindra hennes smärtor.
Kram Gunilla
 
F
Man tror ju inte att det är sant att det ska behöva vara så i vår upplysta tid med den ena medicinska forskningsframgången efter den andra. Dessvärre är det väl som du skriver underförstått att det finns specialister och det finns generalister eller icke specialister om man så vill. Det är ju bara sjukt. Den unga flickan önskar jag allt gott!!

Min lillasyster - 5 år yngre än jag - tog förtida pension eller vad det nu kan kallas, med avgångsvederlag, från sin rektorstjänst förra årsskiftet och efter det har hon bara varit sjuk. OK inte i våras antar jag för det hörde jag inget om men fr o m augusti 4 lunginflammationer, 1 bälttros, 1 urinvägsinfektion och 1 blodförgiftning. Behöver syrgas för att kunna syresätta blodet tillräckligt. Som tur är är hon en liten tuffing som inte tillåter någon att sätta sig på henne.

Och vad vill jag ha sagt med det: JO att man måste kunna föra sin talan, ditt barnbarn kan det inte såklart men då är det viktigt att de vuxna inte bara finner sig i vad sjukvården gör och inte gör utan faktiskt kräver att de ska leva upp till sitt åtagande. Och för de av er som jobbar inom sjukvården måste jag säga att det är inte sjuksköterskor jag menar, de jag har träffat på gör sitt yttersta, men vissa läkare och andra potentater som inte kan gå med på att de inte kan allt. Sen är det ju så, jag och förmodligen många andra får vara väldigt glada och tacksamma för den insats man gör för oss. Men det kommer aldrig att vara OK att en liten unge - eller en liten 60+ -drabbas av något som läkarvetenskapen borde kunna råda bot på.

Sköt om dig!

Agneta W
 
Jag håller fullständigt med dej. Vi hade ju oturen att "hennes" specialist som följt henne ända från början var på semester. Han är helt underbar och har hand om alla dom 5 barnen i landet som har denna svåra typ av reumatism. Vi förstår ju att även han behöver ledigt men det måste ju ändå finnas hjälp att få akut.
Senaste nytt från Linköping är att dom nu skickat efter en läkare som arbetar med reumatism sjukdomar. Han har ju hennes tjocka journal att tillgå. Som tur är har min dotter (Natalies mamma) skinn på näsan och kan kräva att Natalie får hjälp mot smärtorna. Troligtvis kommer hon att sövas ner en stund så dom kan tappa ur vätska ur dom värst svullna lederna det har dom gjort ett par gånger tidigare.
För egen del har dagen stått still väntar bara vid telefon hela tiden. Tankarna kretsar kring ,om Natalie får hjälp det är en tuff tjej som lidit mycket men även hon har ju en gräns. Hon var så glad över att ha fått vara frisk ett helt år, då hon kunnat göra allt som kompisarna gör.
MVH en mycket orolig Mormor
 
:msn_flower:fy så tråkigt Gunilla, hoppas de löser det på bästa sätt i Linköping och framförallt att hon får lindring av sin smärta många kramar Eva
 
Tack för all omtanke. Natalie ges nu smärtstillande dygnet runt (är helt sängliggande) i väntan på att hennes specialist läkare är åter i tjänst på måndag. Måtte helgen gå fort.
MVH Gunilla
 

Blogginlägg information

Författare
Rolf & Gunilla
Visningar
411
Kommentarer
6
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Fler inlägg från Rolf & Gunilla

  • Snart 2018
    Imorgon lämnar vi ett mkt tufft 2017 bakom oss. Jag ( Gunilla ) har...
  • God Jul & Gott Nytt År
    Önskar alla HBK are en underbar jul och ett gott nytt år. Hoppas ni har...
  • Hej på er !
    Nu börjar res lusten tränga på. Vi bytte ju husbil i oktober och...
  • Hej på er alla.
    Härom dagen drabbades jag av vårkänslor. Ut i husbilen städade ur alla...
  • 2016
    Gott nytt år alla husbils vänner. Ja nu har vi en helt ny säsong...

Dela detta inlägg

Toppen