Gränskontrollen Marocko - Algeriet

Färjar över till Ceuta. Köper några flaskor sprit bl.a.

Husbilar var inte så jättevanligt i mitten av 1980 - talet. Så när jag kommer fram till gränsen går fem tullare / poliser in i bilen. Tittar nyfiket överallt. En öppnar kylskåpet och upptäcker en flaska Whisky. Tar ut flaskan och vänder sig om för att gå. Jag protesterar och tar tillbaka flaskan. Tjänstemanen hävdar att han skall behålla flaskan. Min skolfranska var aldrig bra. Nu var det dessutom många år sedan som jag lärde mig något.

Men efter en stunds försök på urdåligt tal lyckas jag få tillbaka flaskan. Jag tar fram fem små snapsglas ur ett skåp och häller i någon cl i varje. Bjuder de att ta för sig. Nu blev alla glada och jag fick behålla resten.

Jag som trodde att muslimer inte dricker alkohol.

Det fattas 228 tecken för att publicera detta inlägg. Så jag går vidare till första staden i Algeriet som hette Telmcen.

Där skulle jag växla till landets valuta. Går in på en bank på morgonen. Ställer mig i en kö för att visa passet. Nästa kö för att beställa det jag önskar att handla. Nästa kö för att göra själva växlingen. Detta tog flera timmar.

Går tillbaka till HB för att laga lunch.
När jag har ätit går jag till ett telefonkontor för att kunna ringa till Sverige. Detta var före mobiltelefonernas tid.
Går fram till disken och lämnar en lapp med det svensk numret på. Får sitta och vänta några timmar. Så småningom får jag tala med mina föräldrar.

Det var allt som jag hann med på en vanlig arbetsdag. Går hem igen för att laga middag.
  • Gilla
Reaktioner: NB77

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Gösta Evén
Visningar
523
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Gösta Evén

Dela detta inlägg

Toppen