Göstas första utlandsresa med MB 508

I början av augusti 1981 åker jag med mina två minsta barn, 4 och 6 år.

Startar i Täby. Tar stora vägen till Göteborg och färjan till Fredrikshamn i Danmark. Fortsätter till Billund för att besöka LEGO - land. Där roade vi oss en hel dag. Verkligen en fin upplevelse.

Fortsätter på stora vägar genom Jylland, Tyskland, Österrike och Italien för att snabbt komma till Jugoslavien. Målet var att få bada i Adriatiska havet.

Första badet blir strax söder om Rijeka.

På många stränder fanns det ett frukt-och grönsaks-stånd. Eftersom det var skapligt varmt denna tid så köpte vi ofta vattenmeloner, tomater och paprikor som vi åt som lunch. Sönerna gillade det.

Därefter några andra stopp till vi till slut hittar en bra camping i Split.
På stranden blir mina söner bekant med en tjej som de leker mycket med.
Det visar sig att hon och hennes föräldrar hade campingplatsen bredvid våran. Så det blev mycket prat mellan oss föräldrar. Tjejen heter Karin och är 15 år. Familjen kommer ifrån Lauingen i Bayern.

De hade en husvagn. Fadern var lastbilschaufför. Modern kommer jag inte ihåg vad hon jobbade med. Vi blev mycket goda vänner. Vi böt våra hemmaadresser med varandra.

Vi stannade nog en dryg vecka, innan vi påbörjade hemfarten.

När vi efter några dagar hade passerar gränsen mellan Österrike och Tyskland stannade vi på en rastplats för att äta middag och övernatta.

En privatbil framför oss var extremt tungt lastad i bak. Efter att vi hade ätit gick jag ut och pratade med sällskapet på fyra personer som satt vid ett bord i närheten. Det visade sig att de var mycket förtjusta i ett mycket prisvärt Österrikiskt vin.

Hade polisen sett denna bil hade de fått böter för överlast.

Nästa morgon fortsätter jag att köra norrut på tyska autobahn. Någon dag senare tar jag färjan från Puttgarten till Danmark för att senare färja över till Hälsingborg. Sen stora vägen till Stockholm och Täby.
  • Gilla
Reaktioner: Kege och Sjöberg

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Gösta Evén
Visningar
344
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Gösta Evén

Dela detta inlägg

Toppen