Betalning för sjukhusvistelse i Avignon

Brev från sjukhuset i Avignon.

När jag öppnat det franska kuvertet var det en räkning för min vistelse på sjukhuset i Avignon. Jag har hela tiden trott jag inte skulle betala något utan detta skötes mellan länderna. Hela räkningen stod på franska, tur hustrun kan detta språk även texten som fanns på baksidan stod enbart på franska. Nu fick jag googla lite på F-kassan och hittade denna info "Försäkringskassans blåa EU-kort (europeiskt sjukförsäkringskort) ger dig rätt till akut sjukvård vid sjukhus och vårdcentral som är anslutna till EU/EES-landets sjukvårdssystem" ingen ting om betalning.

faktura-jpg.180705


Hamnade då här Resa utomlands och här fanns relevant information, samt hur man ansökte om ersättning.

Nu om nästa problem hur betalar jag och vad står där på baksidan av brevet. Den www adress som finns på sida skall man använda och klickar man sig framåt får man en väldigt bra instruktion hur man skall göra för att betala med kort. Kan man inte franska får man kalla på hjälp annars är man körd. Jag betalade alltså med Mastercard på nätet och skickade sedan in till F-kassan om vilken ersättning jag ville ha.

20191001_103416-1-jpg.180679


Fick ett mejl från F-kassan och där stod. Vi har tagit emot din ansökan den 30 sep. Logga in på ”Mina sidor” om du vill se mer detaljer i ditt ärende. Om din ansökan är komplett tar det högst 90 dagar att handlägga ditt ärende. Om vi behöver få fler uppgifter eller handlingar från dig, eller om vi behöver utreda ditt ärende mer, kontaktar vi dig.


Detta var vad som drabbade mej i betalningsväg.