• Missa inte vårt lotteri som pågår under september månad.
    Det du behöver göra för att delta i lotteriet är att bidra med uppdateringar för en Husbilsplats.
    Läs mer här

Ska jag skämmas eller.....

Jag är född med "tummen mitt i handen", jag borde inte ha hus, mobil, ipad, dator, tv, bil eller husbil, för jag vet ingenting och kan ingenting när det gäller dessa prylar. Har till exempel fått in en hel symfoniorkester i mobilen som spelar någon Straussvals när det ringer. Barnbarnet fixade dit något enklare. Bara jag har en varm överrock till vintern är jag nöjd.

Symfoniorkester.JPG

Med varje sak följer en instruktion, jag brukar öppna den men jag fattar inte vad det står. Nu är det bra med äldre barnbarn för de ha lärt mej att kolla YouTube och där hittar jag alltid instruktioner där folk visar hur man gör.

You tube.JPG

Vet inte hur många saker jag förstört i huset eller i husbilen för jag själv försökt göra något, sedan får sönerna rätta till mina misstag. Vi hade beställt en TV-Bänk och jag började sätta ihop den, det blev så klart lite fel, läste instruktionen fel, något gick nämligen sönder, lagades av sönerna och utskälld av hustrun blev jag. Nu har jag "att göra förbud" utom att tanka bilarna och fylla på spolarvätska.

Körde en helg till Ivö med 2 barnbarn, när vi kör av färjan piper det som bara den och en gul bensinpump visades på instrumentbrädan. Den röda pilen stod i botten, dvs alla diesel var slut, bränslemätaren var i bottenläget. Hade tankat 40 liter vid avfärd och kört 11 mil. Framme på campingen högg jag tag i en som kunde bilar. Han kollade och sa att ingen diesel läcker ut. Då kom den mest otekniske, dvs säga jag, på att det kunde vara ett tekniskt problem.

Bensinmätare.JPG

Jag chansade och ringde min "meckare" på Volvo i Helsingborg där jag servar min bil, han svarade och jag förklarade problemet. Vid sidan om ratten till vänster finns ett fack, dra i det och där sitter säkringarna. En helt ny upptäckt för mej, har haft bilen i 6 år och alltså inte vetat var säkringarna sitter till bildelen, var de sitter till bodelen vet jag. Han berättade vilken säkring han trodde det kunde vara, jag drog ut den och satte i den igen och allt fungerade som vanligt. Nu är säkringsstället upptäckt och händer det igen vet jag vad jag skall göra, har dessutom köpt några säkringar till, och ökade upp antalet säkringar. Lite skämdes jag, har haft bilen i 6 år och inte vetat var säkringarna sitter.

Säkring-1.jpg

När jag var liten, alltså till åldern, sa min mor, nu skall vi gurgla med saltvatten det botar ditt halsonda. Ett glas vatten som jag har blandat med ca 1 tsk salt, gurgla saltvattnet i 5-10 sekunder, 3-4 gånger, sa mor. Idag skall vi googla på internet, jag måste göra det ofta för jag har lite dyslexsi, blir ett djädra googlande bara på denna text, för jag vet inte alltid hur ord stavas. Har jag kanske googelskam, nejdå, jag är lycklig att googel finns så jag kan trycka ut ord rätt stavade som blir texter, som någon vill läsa.

Google bild.JPG
Om författaren
Lassej
Lars Jönsson, mångsysslare som jobbar bakom skärmen Husbilsklubbens forum som Webb Admin och på Facebook som Admin.

Kommentarer

Artikel information

Författare
Lassej
Visningar
2.622
Kommentarer
3
Senast uppdaterad
Betyg
4,93 stjärnor 15 betyg

Flera i Övrigt

Flera från Lassej

Dela denna artikel

Toppen