Vår resa till Spanien

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.093
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
299:-/kg för laxfilé i fiskbilen på Linnégatan utanför Hemköp, måste vara extremt "god" lax... Fast det kanske är billigt om man jämför med deras "färska" räkor som ligger på upp till 499:-/kg. Tja, vad ska man säga som pensionär... ...vi kanske ska hålla oss till den prisvänliga havregrynsgröt som också är bra för hälsan men tyvärr utan Omega 3 fetter...

Nu har vi sönderhackat eran tråd B&G, men vi ses snart och kan antingen fortsätta prata mat eller kanske förtära något nyttigt tillsammans...
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
921
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2021
Blåsväder = hemmaväder...

I natt drog det in ett lågtryck med blåst och regn och idag fortsätter det att blåsa här i Altea, men vi börjar se solen igen och redan i morgon och några dagar framåt ska det bli strålande sol med en skuggtemperatur på 20-22 grader.

Idag håller vi oss hemma och ser fram emot en skön kväll med god mat och dryck och i tillägg kvalet ikväll till Formel 1 racet i Mexico i morgon, som vi ser på Viaplay (Viasat Motor).

Det blev ett längre besök på Consum här i Altea idag för inköp av diverse godsaker.
Om du tittar på bilderna här nere (tagna på Consum idag), så får du en uppfattning om varför så många äter fisk i Spanien och Portugal.

De 2 fiskarna till vänster på ena bilden är LUBINA (havsaborre) och de lite platta fiskarna till höger heter DORADA (säljs ofta i Sverige med namnen Seabream eller Guldsparid). Båda dessa firrar kostar endast 6,95 Euro per kilo och personalen på Consum filéar dom utan extra kostnad. Det finns ett flertal sätt att tillaga dessa go’saker på, men vi steker filéerna i massor av smör och det smakar underbart gott.

På den 2:a bilden framgår det att plattfisken RODABALLO (Piggvar) endast kostar 12,90 Euro per kilo - priset i Sverige brukar ligga på 400-500 kronor per kilo...
Vår absoluta favorit är piggvar med pepparrot och skirat smör - mums...!

På den 3:e bilden ser du priserna på räkor och musslor av diverse slag - vår favorit avseende räkor är de små överst med ett pris på 9,95 Euro per kilo och avseende musslor köper vi dom små för 4,35 resp. 5,70 Euro per kilo - dessa kokar vi i hälften vatten och hälften vitt vin tillsammans med både koriander och persilja och när dom öppnat sig, så får dom puttra i grädde ett kort ögonblick - bra mycket godare än blåmusslor tycker vi.

Ikväll blir det räkor med lite majonäs och rostat bröd till förrätt och till varmrätt Lubina (havsaborre) stekt i mycket smör utan vare sig salt eller citron till - smakar allra bäst om den endast steks i saltat smör.
 

Bilagor

  • 82B03BED-6957-4BAF-AC0B-4FF9CDA1E922.jpeg
    82B03BED-6957-4BAF-AC0B-4FF9CDA1E922.jpeg
    2,6 MB · Visningar: 148
  • 5176D8D1-4C39-4AC1-8311-1226BB4734E4.jpeg
    5176D8D1-4C39-4AC1-8311-1226BB4734E4.jpeg
    2,5 MB · Visningar: 150
  • 8BBA9BC9-24A1-4CED-82AD-0365BC220F5C.jpeg
    8BBA9BC9-24A1-4CED-82AD-0365BC220F5C.jpeg
    2,6 MB · Visningar: 149

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.093
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Now we talking B&G, kanon fina delikatesser, det vattnas i munnen bara man tittar på bilderna. Mycket bra beskrivning med både Spansk och Svensk benämning. ...och tack för recepten!

En av mina favoriter (från Peniscola), Navajas: ett nät för 3,70 räcker gott för en vuxen... ; )
1636262175467.png
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
921
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2021
Den som är nykter kör...

Idag promenerade vi in till Albir utefter strandpromenaden hela vägen från Altea - låter långt..., men tar endast 20 minuter i lugn pensionärstakt.

Lunch på Restaurante Tutti Quanti där vi, som vanligt, träffade ett helt ”gäng” norrmän - bl.a. Britt och Ulf från Raco i Benidorm. Denna restaurang är mycket populär bland norrmän och kallas än idag för ”Rödlöparn” av de som varit här i många år - tidigare var ”löparn” (mattan på golvet) röd, men idag är den grön, men trots färgbytet så är det ”Rödlöparn” som gäller när man bestämmer var man ska träffas.

På väg från restaurangen passerade vi ett mindre uthyrningscenter där specialiteten är uthyrning av något udda fordon...
Vad sägs om en cykel avsedd för 7 personer - perfekt att hyra i 7 dagar där man innan hyresperioden kommit överens om vem/vilka som ska ha 0 promille i blodet under veckans 7 dagar...
I tillägg hyr man ut mopeder och scootrar plus dessa elfordon på bild som är avsedd för endast 1 person. Om du känner för att testa något/några av dessa fordon, så kan vi upplysa om att firman ligger på huvudgatan i Albirs centrum och direkt intill Restaurante Hong Kong.

På väg tillbaka till Altea, så blev det ett obligatoriskt besök i baren på läckra Hotel Kaktus, som ligger direkt intill strandpromenaden i Albir, för var sitt glas av deras underbart goda Irish Coffee.
 

Bilagor

  • 22A7876E-84AC-4E75-BCFD-D78FE8293506.jpeg
    22A7876E-84AC-4E75-BCFD-D78FE8293506.jpeg
    2,1 MB · Visningar: 110
  • BB8F2F22-A483-4822-98E5-3D1FB5E23121.jpeg
    BB8F2F22-A483-4822-98E5-3D1FB5E23121.jpeg
    2,4 MB · Visningar: 112
  • E77B37CF-5A19-437F-8F36-6D9FE5074250.jpeg
    E77B37CF-5A19-437F-8F36-6D9FE5074250.jpeg
    2,7 MB · Visningar: 103
  • 2FFB0B79-0493-4D86-863C-35D843BD001D.jpeg
    2FFB0B79-0493-4D86-863C-35D843BD001D.jpeg
    765,6 KB · Visningar: 101
  • CA755F9E-DC11-4BB8-8D0A-11AFB03E669A.jpeg
    CA755F9E-DC11-4BB8-8D0A-11AFB03E669A.jpeg
    2,2 MB · Visningar: 112

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.978
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2022
Blåsväder = hemmaväder...

I natt drog det in ett lågtryck med blåst och regn och idag fortsätter det att blåsa här i Altea, men vi börjar se solen igen och redan i morgon och några dagar framåt ska det bli strålande sol med en skuggtemperatur på 20-22 grader.

Idag håller vi oss hemma och ser fram emot en skön kväll med god mat och dryck och i tillägg kvalet ikväll till Formel 1 racet i Mexico i morgon, som vi ser på Viaplay (Viasat Motor).

Det blev ett längre besök på Consum här i Altea idag för inköp av diverse godsaker.
Om du tittar på bilderna här nere (tagna på Consum idag), så får du en uppfattning om varför så många äter fisk i Spanien och Portugal.

De 2 fiskarna till vänster på ena bilden är LUBINA (havsaborre) och de lite platta fiskarna till höger heter DORADA (säljs ofta i Sverige med namnen Seabream eller Guldsparid). Båda dessa firrar kostar endast 6,95 Euro per kilo och personalen på Consum filéar dom utan extra kostnad. Det finns ett flertal sätt att tillaga dessa go’saker på, men vi steker filéerna i massor av smör och det smakar underbart gott.

På den 2:a bilden framgår det att plattfisken RODABALLO (Piggvar) endast kostar 12,90 Euro per kilo - priset i Sverige brukar ligga på 400-500 kronor per kilo...
Vår absoluta favorit är piggvar med pepparrot och skirat smör - mums...!

På den 3:e bilden ser du priserna på räkor och musslor av diverse slag - vår favorit avseende räkor är de små överst med ett pris på 9,95 Euro per kilo och avseende musslor köper vi dom små för 4,35 resp. 5,70 Euro per kilo - dessa kokar vi i hälften vatten och hälften vitt vin tillsammans med både koriander och persilja och när dom öppnat sig, så får dom puttra i grädde ett kort ögonblick - bra mycket godare än blåmusslor tycker vi.

Ikväll blir det räkor med lite majonäs och rostat bröd till förrätt och till varmrätt Lubina (havsaborre) stekt i mycket smör utan vare sig salt eller citron till - smakar allra bäst om den endast steks i saltat smör.
Inspirerad av era trevliga inlägg och middagstips, som Carola och jag följer med stort intresse. Ikväll blev det ni som ”bestämde” kvällens val av råvara till middagen, det blev en favorit även hemma hos oss, rodaballo, d.v.s. piggvar.
18B5A9F2-88F8-467F-8C3A-7AA9A983B262.jpeg

En tisdag i november, men vi firade lite eftersom vi hämtade vår nya lilla bil, helt anpassad till vår ”trånga” hemmiljö i Altea.

46AB9C0C-5558-40C2-B06B-DA74951103EC.png
Nej, husbilen fungerar inte här uppe i gamla stan.


Tommy
 
Senast ändrad:

ae.in.gbg

HBK Medlem
Inlägg
170
Kommun
Härryda
HBK-Nr
15015
Medlemskap
2022
Inspirerad av era trevliga inlägg och middagstips, som Carola och jag följer med stort intresse, så blev det ni som ”bestämde” kvällens val av råvara till middagen. Det blev en favorit även hemma hos oss, rodaballo, d.v.s. piggvaren.
Visa bilaga 217996

En tisdag i november, men vi firade lite eftersom vi hämtade vår nya lilla bil, helt anpassad till vår ”trånga” hemmiljö i Altea.

Visa bilaga 218004
Nej, husbilen fungerar inte här uppe i gamla stan.


Tommy
Che bello un Fiat 500! den gillar vi, fina former, men nästan dubbelt så stor som den från 70-talet.
Mvh
Anders
 

kurtmo

HBK Medlem
Inlägg
159
Kommun
Borgholm
HBK-Nr
12092
Medlemskap
2022
Che bello un Fiat 500! den gillar vi, fina former, men nästan dubbelt så stor som den från 70-talet.
Mvh
Anders
Kul liten bil. Smidig med automatiskt växellåda. Vi hade en 500C Gucci som garagebil 2013-19. Den han rulla 3000 mil de flesta på Spanska vägar. Den var berest. Den åkte ca. 8000 mil i tre olika husbilars garage.
 

Bilagor

  • AF248BCC-2354-4A2C-A2A9-7040DCB66C5E.jpeg
    AF248BCC-2354-4A2C-A2A9-7040DCB66C5E.jpeg
    2,1 MB · Visningar: 40
  • 80E1046D-4908-4B20-A306-C41A21853E83.jpeg
    80E1046D-4908-4B20-A306-C41A21853E83.jpeg
    2,4 MB · Visningar: 41
  • 80269BB6-2DDC-4322-BF3B-11EEA9AE326C.jpeg
    80269BB6-2DDC-4322-BF3B-11EEA9AE326C.jpeg
    2,9 MB · Visningar: 40
  • 84610F2D-964E-4936-8BF7-328C06ABDFAF.jpeg
    84610F2D-964E-4936-8BF7-328C06ABDFAF.jpeg
    1,6 MB · Visningar: 40
  • D4994EBF-AE91-4ADF-9C02-6869D74D5ED8.jpeg
    D4994EBF-AE91-4ADF-9C02-6869D74D5ED8.jpeg
    1,3 MB · Visningar: 40
  • 5568A600-11C5-422D-A9DA-3C8CDCB9A636.jpeg
    5568A600-11C5-422D-A9DA-3C8CDCB9A636.jpeg
    1,9 MB · Visningar: 40
  • 952392B9-D056-464B-8F9F-E2675354D5E4.jpeg
    952392B9-D056-464B-8F9F-E2675354D5E4.jpeg
    2,3 MB · Visningar: 38
  • B930E365-47C2-48C7-9125-8D0C25B4EE4C.jpeg
    B930E365-47C2-48C7-9125-8D0C25B4EE4C.jpeg
    1,2 MB · Visningar: 40

JANKRO

HBK Medlem
Inlägg
4.249
Kommun
Norrköping
HBK-Nr
854
Medlemskap
2023
Kul liten bil. Smidig med automatiskt växellåda. Vi hade en 500C Gucci som garagebil 2013-19. Den han rulla 3000 mil de flesta på Spanska vägar. Den var berest. Den åkte ca. 8000 mil i tre olika husbilars garage.
Då dyker osökt frågan upp om man blandar "rullat 3000" och "åkt 8000" om den då har "gått 11000" mil sammanlagt.... Eller??

:p M.v.h. JANKRO.
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
921
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2021
Med helikopter över Altea, Albir och Benidorm...

Igår kväll besökte vi gamla stan i Altea tillsammans med våra vänner sedan många år, Lena och Bosse, för att äta middag på den italienska restaurangen El Castell...
OK, den är spanskägd, men serverar pizza och pastarätter av samma kvalité som i Italien.

Det är ganska jobbigt att ta sig hit upp till kyrkan på bild med många trappor och stor höjdskillnad från strandpromenaden och hit upp. Men när man väl kämpat sig upp på toppen av berget, så väntar belöningen i form av ett stort antal restauranger som serverar mat av hög kvalitet.

Vi var inställda på att äta pizza denna kväll, men om man känner för att ”finäta”, så finns det ett par krogar här uppe som har en stjärna i Michelin-guiden - vi har ätit middag på en av dem och den heter OUSTAU, som är mycket prisvärd, med hemsidan www.oustau.es

På den ena bilden över Altea (längst till vänster) ser du den vackra Calpe klippan längst ut till höger på bild. På den andra bilden ser du Altea med Albir lite längre bort i viken och allra längst bort syns höghusen i Benidorm.
Om du tittar något till höger om kvisten på bilden över Altea, Albir och Benidorm, så skymtar spårvagnen som trafikerar sträckan mellan Calpe och Alicante - väl värd en tur i lugnt tempo med mycket vacker utsikt över bergen och havet - som extra bonus har du möjlighet att besöka några av Alicantes alla Tapas restauranger.

Näe, helikopter åkte vi inte men lite helikopterperspektiv blev det allt...
 

Bilagor

  • A5776A31-C646-4D0D-8CDF-F965D49B0961.jpeg
    A5776A31-C646-4D0D-8CDF-F965D49B0961.jpeg
    2,3 MB · Visningar: 80
  • 57EE89D0-0116-461F-9135-367F863E7716.jpeg
    57EE89D0-0116-461F-9135-367F863E7716.jpeg
    2,7 MB · Visningar: 81
  • C7A979B5-63F2-485E-B24A-7869E079ED85.jpeg
    C7A979B5-63F2-485E-B24A-7869E079ED85.jpeg
    2,5 MB · Visningar: 82
  • 275706D2-648B-48C0-89D6-018419795DFA.jpeg
    275706D2-648B-48C0-89D6-018419795DFA.jpeg
    2,6 MB · Visningar: 83

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.093
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
…vi hämtade vår nya lilla bil…
Trendig, snygg och ”lilla” stämmer säkert till 100%, men 2 dörrars Tommy? Ni är 4 i hushållet och det är lag i Spanien att familjens minstingar (4-benta medlemmar) ska transporteras i lämplig bur. Hur får ni ”buren” i baksätet även om ni nu avstår alla golfprylar och mer än 2 Mercadona påsar? Vill inte vara glädjedödare, men kanske 4 dörrar eller åtminstone en baklucka hade varit mer passande…
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
921
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2021
Ser att ni varit här i våra kvarter, varför bankade ni inte på dörren när ni var på plats?
Visa bilaga 218036
Nästa gång, lova sparka på dörren så kommer jag och öppnar. Carrer Fondo 6.

Tommy

Tommy, vi lovar men till vårt ”försvar” varför vi inte knackade på var ju att vi inte var ensamma. Nästa gång - då har vi med oss raketer och smällare och påtalar vår ankomst...!
 

kurtmo

HBK Medlem
Inlägg
159
Kommun
Borgholm
HBK-Nr
12092
Medlemskap
2022
Inspirerad av era trevliga inlägg och middagstips, som Carola och jag följer med stort intresse. Ikväll blev det ni som ”bestämde” kvällens val av råvara till middagen, det blev en favorit även hemma hos oss, rodaballo, d.v.s. piggvar.
Visa bilaga 217996

En tisdag i november, men vi firade lite eftersom vi hämtade vår nya lilla bil, helt anpassad till vår ”trånga” hemmiljö i Altea.

Visa bilaga 218004
Nej, husbilen fungerar inte här uppe i gamla stan.


Tommy
Kommer ihåg när vi var uppe i gamla byn i Guadalest under vår första övervintring. Den byn byggdes långt innan ordet bil var uppfunnet. Vi var vid en smal passage tvungna att vika in backspeglarna för att kunna köra igenom i en smal passage samt kolla så att sidorna på vår Fiat 500 inte skulle skadas.
 

kurtmo

HBK Medlem
Inlägg
159
Kommun
Borgholm
HBK-Nr
12092
Medlemskap
2022
Trendig, snygg och ”lilla” stämmer säkert till 100%, men 2 dörrars Tommy? Ni är 4 i hushållet och det är lag i Spanien att familjens minstingar (4-benta medlemmar) ska transporteras i lämplig bur. Hur får ni ”buren” i baksätet även om ni nu avstår alla golfprylar och mer än 2 Mercadona påsar? Vill inte vara glädjedödare, men kanske 4 dörrar eller åtminstone en baklucka hade varit mer passande…
Baklucka finns, men det låg frihöjd om det är en Cab.
 

Tommy Dynér

HBK Redaktör
Inlägg
8.978
Kommun
Söderhamn
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2022
Lånar tråden för att visa upp en bild på en härlig ”sommarmorgon”, som Altea bjuder oss på idag, den 13 november,

C1D7A662-E9BD-4AEA-92D9-87E7B8E6A2D9.jpeg
Altea idag 07.50

Just nu kl 10.17, 21,4 grader.

Passar på att önska alla en fortsatt fin helg, var du än befinner dig.

Tommy
 
Senast ändrad:

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
921
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2021
Himmelriket är nära..., men Lissabon är lite längre bort...

Vad i allsin dar menar vi nu med denna rubrik...?

Du som besökt Lisboa (inte att förväxla med vedboa) ett flertal gånger, kommer säkert att hålla med oss - om vad...?

Jo, maten i Portugal kontra Spanien - om det inte vore för vädret under vintern - som oftast är något svalare i Portugal och dessutom med mer regn, så skulle vi rata södra Spanien och i stället övervintra i Lissabon eller på Algarvekusten i södra Portugal.
Det är STOR skillnad på kvalitén på fisk- och skaldjursrätter här i Spanien i jämförelse med Portugal.

Bosse har i jobbet besökt Lissabon med flyg minst 50 gånger från slutet av 70-talet och jag, Gerd, har hängt med minst vid ett 20-tal tillfällen. I tillägg har vi under åren semestrat på Algarvekusten ett stort antal gånger. Detta faktum innebär att vi är rätt initierade avseende portugisisk mat i allmänhet och fisk- och skaldjursrätter i synnerhet.

Ett litet smakprov bjuder vi på i detta inlägg och vi återkommer gärna med fler om du är intresserad !?!

Nu återgår vi till rubriken - Himmelriket är nära - mycket godare än så här blir det inte...

Amêijoas à Bulhão Pato, små musslor i vitt vin för 4 personer

1 dl olivolja av god kvalité
5 hackade vitlöksklyftor
0,5-1 tsk flagad chili (kan uteslutas)
1,5 kg små musslor, exempelvis hjärtmusslor, väl rengjorda och kontrollerade
1,5 dl torrt vitt vin
2,5 dl vatten
4 msk hackad och färsk koriander
lite salt och peppar

Gör så här:
*värm olivoljan i en stor gryta på medelvärme.
Lägg i vitlök, eventuella chiliflagor plus lite salt och peppar.
Värm till gyllengul färg, cirka 5 minuter.
*tillsätt musslor, vin, vatten och koriander. Lägg på lock och koka tills musslorna öppnat sig, 5-8 minuter (beroende på deras storlek). Kasta bort alla musslor som inte öppnat sig.
*lägg upp musslorna och spad i djuptallrikar, fördela jämnt.
Pressa lite citron över musslorna.

Glöm inte att äta mjukt bröd till för att fånga upp juicen som musslorna kokats i - väldigt god smak.

OBS! Mängden musslor på bilden är lämplig för en person som förrätt, men äts med fördel som huvudrätt fast då i betydligt större mängd.

PS. Denna underbara maträtt har fått sitt namn efter den kände poeten och matlagaren Raimundo António de Bulhao Pato som tillhörde societeten i Lissabon under 1800-talet.

Lycka till och smaklig måltid !
 

Bilagor

  • EA77EBD8-0660-4B84-B47E-97B4DD0397CF.jpeg
    EA77EBD8-0660-4B84-B47E-97B4DD0397CF.jpeg
    73,1 KB · Visningar: 46

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
921
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2021
Från Lissabon till Algarvekusten...

CARNE DE PORCO COM AMEIJOAS A ALENTEJANA


I vårt förra inlägg tipsade vi om en rätt som har sitt ursprung i Lissabon - Ameijoas a Bulhao Pato - idag flyttar vi söderut till Algarvekusten i södra Portugal för en annan goding som har sitt ursprung där nere.
Båda rätterna serveras ofta på restauranger som ligger kustnära - bl.a. i Lissabon, på Algarvekusten och i trakterna av Oporto.

Den rätt vi skriver om idag är en blandning av fläskfilé och små musslor i samma kastrull och som serveras på tallrikar tillsammans med ett mjukt bröd och pommes frites eller skivad potatis - se längre ned i receptet.

Börja med att göra denna marinad:
* 1 dl vitt vin
* 1 msk vitvinsvinäger
* 2 msk olivolja
* 2 tsk paprikapulver
* 1 msk tomatpuré
* 3 mosade vitlöksklyftor
* 2 lagerblad
* 2 tsk salt
* lite mald svartpeppar

Skär fläskfilén (cirka 500-600 g) i kuber a 3x3 cm och lägg dom i en plastpåse tillsammans med marinaden i kylskåpet - marineringen kan pågå i mellan 6-24 timmar.

Lägg 2 nätkassar med små musslor i vatten med lite salt ett par timmar innan du ska tillaga rätten och byt vatten minst 2 gånger, så att musslorna kan spotta ut eventuell sand.

Sila av marinaden och ta bort vitlöken och lagerbladen - marinaden ska användas senare. Torka av köttet så att det blir torrt.

Bryn köttet på hög värme i lite olivolja och när det fått färg så lägger du det i en stor kastrull vid sidan av.

Häll marinaden i stekpannan och låt den reducera på lite lägre temperatur tills du har cirka 2,5 dl kvar. När den reducerats så häller du vätskan över köttet i kastrullen.

Skär 1/2 röd paprika och en gul lök i tunna skivor. Finhacka 2 vitlöksklyftor, kärna ur 2 tomater och skär dom i tunna skivor.
Fräs löken och paprikan tillsammans med 1 tsk paprikapulver och 1 tsk strimlad chili i olivolja i en stekpanna.

Efter cirka 5 minuter tillsätter du den finhackade vitlöken och de skivade tomaterna. Rör ihop och låt sjuda någon minut och häll över detta i den stora kastrullen med köttet.
Häll i musslorna i denna kastrull och låt sjuda i cirka 15 minuter eller till dess musslorna öppnat sig - kasta musslor som i inte är öppna.

Strö över koriander och lägg i citronklyftor (som du pressar lite lätt i kastrullen) och glöm inte att skära upp mjukt bröd, som du sedan doppar i vätskan och äter separat.

På restaurangerna i Portugal serveras ofta pommes frites till denna underbart goda rätt, men vi brukar ibland lägga i skivad potatis i cirka 4 mm tjocka skivor - gör det då samtidigt som du tillsätter den finhackade vitlöken och de tunt skivade tomaterna.

Denna underbart goda rätt tycker vi passar att äta året om, men godast kanske den blir under hösten och vintern.

Smaklig måltid önskar vi 2 från ett soligt Altea!
 

Bilagor

  • D00D6291-D811-456B-93CC-A5FB8E0381DC.jpeg
    D00D6291-D811-456B-93CC-A5FB8E0381DC.jpeg
    90,3 KB · Visningar: 24
Toppen