• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Vår resa till Spanien

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
1.046
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2024
Riktig vintermat passande årstiden, helt korrekt, men B&G, för alla smultron i skogen, glöm inte att ni befinner er mitt i "Mediteranian food" landet med fisk, skaldjur, paella, otroligt mycket frukt, nötter, olivolja, o.s.v... ;) Vi är inte flitiga restaurangbesökare som ni 2 så vi kan aldrig recensera några restauranger, men jag lovar att återkomma med tips på hur man kallröker Norsk lax på en camping i Spanien, grillar inhemsk piggvar, gör mustig marulks-gryta med lokala grönsaker m.m. m.m...

Visa bilaga 217375

Ser vi fram emot, men faktum är att vi lagar rätt mycket fisk som Piggvar, havsaborre, lax som vi röker själva i vår medhavda rök och Dorada och mellan varven Gambas plus Krabba köper vi då och då samt små musslor i en gräddig sås...
 

Växjö Peter

FD HBK Medlem
Inlägg
398
Kommun
Växjö
HBK-Nr
25247
Medlemskap
2021
Om Ni har en rök med er så plocka lite torra apelsin kvistar och andvänd som ved INTE BLÖTA, och köp iberico ribs ta bort membramet torrkrydda med salt o peppar, bbq :a i röken c.a 4 timmar runt 80 grader. Rött Jalonvin och NI E HEMMA!
Obs! Bara ved ingen bark på vedpinnarna som kan vara fingertjocka.
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
1.046
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2024
Om Ni har en rök med er så plocka lite torra apelsin kvistar och andvänd som ved INTE BLÖTA, och köp iberico ribs ta bort membramet torrkrydda med salt o peppar, bbq :a i röken c.a 4 timmar runt 80 grader. Rött Jalonvin och NI E HEMMA!
Obs! Bara ved ingen bark på vedpinnarna som kan vara fingertjocka.

Låter spännande och gott !
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
1.046
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2024
Högtidsstund på Restaurante Miramar i Albir...

För några dagar sedan föreslog våra norska vänner Helene och Hans Johan, som bor i Benidorm, att vi skulle följa med dom till Albir för att njuta av norsk torsk när den är som allra bäst. Vi tackade naturligtvis ja och Helene och Hans Johan bokade bord till igår kl. 17.00.
Familjen som äger restaurangen äger även det mycket fina lägenhetshotellet La Colina i Albir och ägde tidigare även campingen La Colina i Albir, men den har man sålt.
Restaurangens ägare heter Antonio och han driver restaurangen och hotellet tillsammans med sin svenska fru, dotter och son - samtliga pratar svenska, vilket känns tryggt för många gäster.
I denna restaurang, som serverar utsökt mat, erbjuder man även läckra räksmörgåsar med svenska räkor, skagenröra, sallad, gurka och tomater på måndagar för endast 9 Euro och då ingår även ett glas vitt vin eller en öl. Denna ”måndagsträff” har blivit så populär bland svenskar och norrmän att det numera är nödvändigt att boka bord några dagar i förväg för att vara säker på att få plats.
Om det är fullbokat den dag du kommer dit, så kan det vara bra att veta att man serverar räksmörgåsar även övriga veckans dagar men då till ett högre pris.

Den underbart goda torskrätt vi åt igår serveras dock endast en dag i veckan och det är på onsdagar.
I priset på 41 Euro för 2 personer ingår:
* förrätt bestående av en läcker tonfisksallad eller en mycket god soppa,
* kokt torsk från Norge med bacontärningar, baconsky, smält smör, äggstanning och potatis,
* dessert där man får välja mellan vaniljglass med vispad grädde eller brylépudding med vispad grädde,
* en flaska vitt vin,
Befinner du dig i denna del av Spanien, så är det ett ”måste” att komma hit och få njuta av den godaste torsk vi någonsin har ätit. Vi har ätit denna meny många gånger tidigare hos Antonio, men då i deras hotellrestaurang.
OBS! För att få plats ute eller inne måste du beställa bord i förväg - man erbjuder 2 sittningar - kl. 17 eller 19.
 

Bilagor

  • 516D556E-215E-42DE-8DCE-6C1B8F8BF6EF.jpeg
    516D556E-215E-42DE-8DCE-6C1B8F8BF6EF.jpeg
    2,4 MB · Visningar: 158
  • 46D3A934-270A-4F4A-B227-2FB742325A0D.jpeg
    46D3A934-270A-4F4A-B227-2FB742325A0D.jpeg
    2,1 MB · Visningar: 157

Tommy Dynér

HBK Medlem
Inlägg
9.045
Kommun
Söderhamn-Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2024
Vad heter restaurangen och var i Albir ligger den?

Känner Antonio sedan sommaren 1970, då var han typ smörgåsnisse på Restaurang Pampa Grill. Benidorms bästa Asador, grill/köttrestaurang vid den tiden.

Såg honom senast som hastigast vid ett bröllop i början av 90-talet.

Åren går, om man säger så…

Tommy
 
Senast ändrad:

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
1.046
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2024
Vad heter restaurangen och var i Albir ligger den?

Känner Antonio sedan sommaren 1970, då var han typ smörgåsnisse på Restaurang Pampa Grill, Benidorm bästa Asador, grill/köttrestaurang vid den tiden.

Såg honom senast som hastigast vid ett bröllop i början av 90-talet.

Åren går, om man säger så…

Tommy

Tommy,
Adressen är Av. de l’Albir 32 och restaurangens namn är Brasserie Miramar.
Om du kommer från Altea, så ligger den strax bortom Consum fast på andra sidan gatan. Serverar utmärkt oxfilé i tillägg till annan mycket god mat.
Lite svårt att se skylten med restaurangens namn då en markis skymmer den.
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
OK, om vi nu är inne och pratar "La Colina"-Antonio krögare, "nyckel"-hotell (med restaurang) och campingägare från förr och nu, då kan jag kanske komplettera med att Antonio's framtida planer handlar om satsning på ny camping, dock i inlandet. Albir området var alldeles "för dyrt" enligt honom själv... Utöver campingen han sålde, i köpet ingick även en del mark bakom nuvarande camping men också en bra bit framför, vilket nu håller på att iordningställas till troligen en stor och modern "ställplats". Då blir vi förhoppningsvis fler Svenskar på området eftersom Norrmän (& Holländare) har dominerat under alla tider...
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
1.046
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2024
OK, om vi nu är inne och pratar "La Colina"-Antonio krögare, "nyckel"-hotell (med restaurang) och campingägare från förr och nu, då kan jag kanske komplettera med att Antonio's framtida planer handlar om satsning på ny camping, dock i inlandet. Albir området var alldeles "för dyrt" enligt honom själv... Utöver campingen han sålde, i köpet ingick även en del mark bakom nuvarande camping men också en bra bit framför, vilket nu håller på att iordningställas till troligen en stor och modern "ställplats". Då blir vi förhoppningsvis fler Svenskar på området eftersom Norrmän (& Holländare) har dominerat under alla tider...

Så länge Antonio ägde La Colina Camping, så tjatade han alltid på oss när vi var och åt middag resp. räkmackor på hans hotell och tyckte att vi skulle lämna Raco Camping i Benidorm för hans camping i Albir, men vi tackade alltid nej och det för att de flesta tomter ligger i skugga p.g.a. massor av träd som skymmer solen under större delen av dagen. De nya tomterna som blir klara så småningom kommer dock att ha sol under hela dagen och då kan man börja fundera på en eventuell flytt...
 

kurtmo

HBK Medlem
Inlägg
239
Kommun
Borgholm
HBK-Nr
12092
Medlemskap
2024
Ser vi fram emot, men faktum är att vi lagar rätt mycket fisk som Piggvar, havsaborre, lax som vi röker själva i vår medhavda rök och Dorada och mellan varven Gambas plus Krabba köper vi då och då samt små musslor i en gräddig sås...
Får ni hålla på med rök i ES? Min uppfattning är att det endast är ok med gas eller elgrill.
 

kurtmo

HBK Medlem
Inlägg
239
Kommun
Borgholm
HBK-Nr
12092
Medlemskap
2024
OK, om vi nu är inne och pratar "La Colina"-Antonio krögare, "nyckel"-hotell (med restaurang) och campingägare från förr och nu, då kan jag kanske komplettera med att Antonio's framtida planer handlar om satsning på ny camping, dock i inlandet. Albir området var alldeles "för dyrt" enligt honom själv... Utöver campingen han sålde, i köpet ingick även en del mark bakom nuvarande camping men också en bra bit framför, vilket nu håller på att iordningställas till troligen en stor och modern "ställplats". Då blir vi förhoppningsvis fler Svenskar på området eftersom Norrmän (& Holländare) har dominerat under alla tider...
Nu byggs det 50 nya platser på La Colina. Hundar lär fortfarande vara förbjudna. Det får fortfarande bli Mar Menorområdet med något högre temperatur.
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Får ni hålla på med rök i ES? Min uppfattning är att det endast är ok med gas eller elgrill.
Helt rätt kurtmo!
Vi har gasol för matlagning och en liten pellets "rökgenerator" för kallrökning. Vinterperioden är perfekt för kallrökning då temperaturen ligger under 25° och laxen är faktiskt billigare än både hemma eller Norge. Varmrökning fungerar klockrent med muurikka's "rökkärl" som värms med gasol + "instängd" rökspån (liknar ABU-rök metoden). Ingen grillkol, briketter eller öppen eld, allt enligt reglementet... Återkommer med bilder som sagt.

En Norrman har filmat den nya byggplatsen från luften där man kan se alla rörledningar, tvättstugan m.m., tyvärr endast för sluten LC grupp.
 

Tommy Glader

HBK Medlem
Inlägg
147
Kommun
Eda
HBK-Nr
680
Medlemskap
2024
Om Ni har en rök med er så plocka lite torra apelsin kvistar och andvänd som ved INTE BLÖTA, och köp iberico ribs ta bort membramet torrkrydda med salt o peppar, bbq :a i röken c.a 4 timmar runt 80 grader. Rött Jalonvin och NI E HEMMA!
Obs! Bara ved ingen bark på vedpinnarna som kan vara fingertjocka.
Man blir säker poppis genom att tända en rök på camping, lika bra att starta elaggregatet när man redan är igång!
 

Växjö Peter

FD HBK Medlem
Inlägg
398
Kommun
Växjö
HBK-Nr
25247
Medlemskap
2021
Man blir säker poppis genom att tända en rök på camping, lika bra att starta elaggregatet när man redan är igång!
Det ryker inte mer än vad en pipa gör, DÄRFÖR HAR MAN TORR VED !
DEN stora skillnaden är att det luktar otroligt gott från röken.16355872588318198871188101140610.jpg
Denna använder jag i hela europa till en dels stora förskräckelse :twitcy:. ALDRIG blivit ombedd att släcka den trots kolgrillsförbud i bla Dyskland.
Mitt största problem är att ta hand om alla som vill smaka och bjuda på dricka. När jag kör brisket är den igång minimum 16 timmar
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Tänk att vakna på morgonen lyfta på locket och där väntar en doftande överraskning! ...och det inte är ett halloween spöke. Nu får skapelsen vila par tre dagar, sen är det bara att hugga i.

IMG_0348.jpeg
Saltad, 9 timmars kallrökt lax.
Detta är min hobby och passion när man väl har rotat sig på campingen. Kanon att skiva och lägga den som pålägg, annars som tillbehör till kokt potatis med hackad färsk dill (eller gräslök) och en klick Crème fraîche. Något sådant går inte att köpa i L'Alfàs del Pi butiken...
 

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
1.046
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2024
Får ni hålla på med rök i ES? Min uppfattning är att det endast är ok med gas eller elgrill.

Det är väl klart som korvspad att vi inte ”eldar” på ställplatsen - här talar vi om äkta finska grejer som går på el och som vi fått i present av våra vänner Tuula och Rolf.
Ingen rök kommer ut ur denna ”apparat” då man stänger igen den med ett lock under rökningsprocessen - en laxsida tar 45 minuter att röka !
I tillägg kan vi berätta att norsk lax kostar endast 75 kronor kilot här i Altea - lite skillnad mot rövarpriserna i Sverige...
 

Bilagor

  • 8C9C6FD0-C1EE-43BD-B411-D0336C6F7E87.jpeg
    8C9C6FD0-C1EE-43BD-B411-D0336C6F7E87.jpeg
    3,1 MB · Visningar: 78

Bosse och Gerd

HBK Medlem
Inlägg
1.046
Kommun
Strängnäs
HBK-Nr
12223
Medlemskap
2024
Helt rätt kurtmo!
Vi har gasol för matlagning och en liten pellets "rökgenerator" för kallrökning. Vinterperioden är perfekt för kallrökning då temperaturen ligger under 25° och laxen är faktiskt billigare än både hemma eller Norge. Varmrökning fungerar klockrent med muurikka's "rökkärl" som värms med gasol + "instängd" rökspån (liknar ABU-rök metoden). Ingen grillkol, briketter eller öppen eld, allt enligt reglementet... Återkommer med bilder som sagt.

En Norrman har filmat den nya byggplatsen från luften där man kan se alla rörledningar, tvättstugan m.m., tyvärr endast för sluten LC grupp.
Se vårt svar till Kurtmo !
 

kurtmo

HBK Medlem
Inlägg
239
Kommun
Borgholm
HBK-Nr
12092
Medlemskap
2024
Det är väl klart som korvspad att vi inte ”eldar” på ställplatsen - här talar vi om äkta finska grejer som går på el och som vi fått i present av våra vänner Tuula och Rolf.
Ingen rök kommer ut ur denna ”apparat” då man stänger igen den med ett lock under rökningsprocessen - en laxsida tar 45 minuter att röka !
I tillägg kan vi berätta att norsk lax kostar endast 75 kronor kilot här i Altea - lite skillnad mot rövarpriserna i Sverige...
Idag var priset 90 SEK/hel sida på Citygross i Kalmar. Finska grejor är bra.
 
Toppen