Högtidsstund på Restaurante Miramar i Albir...
För några dagar sedan föreslog våra norska vänner Helene och Hans Johan, som bor i Benidorm, att vi skulle följa med dom till Albir för att njuta av norsk torsk när den är som allra bäst. Vi tackade naturligtvis ja och Helene och Hans Johan bokade bord till igår kl. 17.00.
Familjen som äger restaurangen äger även det mycket fina lägenhetshotellet La Colina i Albir och ägde tidigare även campingen La Colina i Albir, men den har man sålt.
Restaurangens ägare heter Antonio och han driver restaurangen och hotellet tillsammans med sin svenska fru, dotter och son - samtliga pratar svenska, vilket känns tryggt för många gäster.
I denna restaurang, som serverar utsökt mat, erbjuder man även läckra räksmörgåsar med svenska räkor, skagenröra, sallad, gurka och tomater på måndagar för endast 9 Euro och då ingår även ett glas vitt vin eller en öl. Denna ”måndagsträff” har blivit så populär bland svenskar och norrmän att det numera är nödvändigt att boka bord några dagar i förväg för att vara säker på att få plats.
Om det är fullbokat den dag du kommer dit, så kan det vara bra att veta att man serverar räksmörgåsar även övriga veckans dagar men då till ett högre pris.
Den underbart goda torskrätt vi åt igår serveras dock endast en dag i veckan och det är på onsdagar.
I priset på 41 Euro för 2 personer ingår:
* förrätt bestående av en läcker tonfisksallad eller en mycket god soppa,
* kokt torsk från Norge med bacontärningar, baconsky, smält smör, äggstanning och potatis,
* dessert där man får välja mellan vaniljglass med vispad grädde eller brylépudding med vispad grädde,
* en flaska vitt vin,
Befinner du dig i denna del av Spanien, så är det ett ”måste” att komma hit och få njuta av den godaste torsk vi någonsin har ätit. Vi har ätit denna meny många gånger tidigare hos Antonio, men då i deras hotellrestaurang.
OBS! För att få plats ute eller inne måste du beställa bord i förväg - man erbjuder 2 sittningar - kl. 17 eller 19.