Powerbank, men för 12V

Michael Johansson

HBK Medlem
Inlägg
7,068
Kommun
Nybro
HBK-Nr
663
Jag funderar på att bygga en powerbank som ger 12V likspänning ca 2 - 2,5 Ah om det inte finns något trevligt färdigt. Jag har försökt söka på nätet men jag hamnar mest på larmbatterier, motorcykelbatterier och liknande. Vad jag vill ha är en relativt liten låda med en kontakt som jag kan ansluta en laddare eller förbrukare till, antingen eller. Jag kommer alltså inte att ansluta förbrukare samtidigt som laddning pågår. Förbrukaren är ett fototillbehör som skall kunna användas i obygder. Någon som har tips om var jag kan hitta något sådant? Eller delar till självbygge?

Kanske en batterihållare för 10 stycken AA-ackar (eneloop 1,2V 2000mAh) i en lämplig låda med en kontakt monterad i sidan för anslutning av laddare respektive förbrukare?

Till detta behöver jag en laddare som skulle strömförsörjas från bilen hade jag tänkt men det verkar svårt att hitta, dvs jag har inte hittat någon sådan än. Någon som har tips om en sådan laddare?

Alla tips mottages med tacksamhet.
 

Rulleriet

HBK Medlem
Inlägg
213
Kommun
Åmål
HBK-Nr
25505
Jag har en motsvarande den här, som ger 5V och även 12V och 19V till PC, och den laddas från 12 V eller 230V.
Brukar vara kampanj ganska ofta, men inte just nu... /GB

 

Michael Johansson

HBK Medlem
Inlägg
7,068
Kommun
Nybro
HBK-Nr
663
Tack för dessa utomordentligt bra svaren. Hade ingen aning om dessa starthjälpare och att de skulle kunna användas som strömförsörjning av en liten stegmotor som i mitt fall. Skall titta på båda när jag kommer till Kalmar nästa gång.
 

Michael Johansson

HBK Medlem
Inlägg
7,068
Kommun
Nybro
HBK-Nr
663
Nu har alla bitar fallit på plats med kontrollenhet och stegmotor så powerbanken har just beställts. Det blev den från Komplett eftersom den hade en vanlig DC-utgång och det medföljde en billaddare förutom en vanlig 230V laddare.

Tack för all hjälp med tips.
 
Toppen