• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

LCHF. Läs detta!

F

F.d. 22252

Guest
Sv: LCHF. Läs detta!

Nästan alla bilar har järnrör med lite zink utanpå, när man köper nytt brukar det vara koppar om det inte är original då brukar man få järnrören.
Får väl hoppas att den klarar besiktningen då, värre med husbilar som inte körs då brukar det bli problem.
Växer ju ingen mossa på en rullande sten.
Vad ska man ha till frukost bacon och ägg verkar lite tufft att börja dagen med, jag brukar ta pulverkaffe och ostsmögås på en limpa.
Och efter en stund får jag ont i magen men vet inte varför.
 

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: LCHF. Läs detta!

Nyss hemkomna från Norgeresan och raka vägen på vågen! Aj, aj, aj, trots all hiking (massor med "på tur" i backiga Norge), trots avhållsamhet från vin & öl (endast fre-lör) och ganska bra koll på maten, jag har samma vikt som när vi reste iväg. Hoppades på några kg mindre, men ack nej, inte denna gången heller.

Nu är måttet rågat, ut med all bröd och öl ("flytande bröd" som någon skrev) och in med LCHF/GI mat. Nu ska jag börja lyda klubbens egna "kostdoktorn" Jappe och agera testkanin för alla oss som går i samma tankar om viktnedgång och hälsosammare liv. Här bakas ingen bröd längre, inga pannkakor och hälso-frallor m.m...

Vi äter aldrig halvfabrikat då vi har både tid och intresse att tillaga vår mat själva men det gäller att lära sig tillaga annat då det måste vara mjöl/potatis/ris/majzena, som varit största boven. Vi gillar också kolhydrater som växer under marken, rotfrukter av alla slag som vi får sluta med i fortsättningen. Min dagliga Brownie till espresso (med farinsocker) skall också bort. Vojne, vojne... Återkommer med en rapport om en vecka i fall jag överlever LCHF/GI kosten.
 

Wizard

HBK Medlem
Inlägg
4.950
Kommun
Mark
HBK-Nr
5342
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Nästan alla bilar har järnrör med lite zink utanpå, när man köper nytt brukar det vara koppar om det inte är original då brukar man få järnrören.
Får väl hoppas att den klarar besiktningen då, värre med husbilar som inte körs då brukar det bli problem.
Växer ju ingen mossa på en rullande sten.
Vad ska man ha till frukost bacon och ägg verkar lite tufft att börja dagen med, jag brukar ta pulverkaffe och ostsmögås på en limpa.
Och efter en stund får jag ont i magen men vet inte varför.

Lite OT.
Det är inte järnrör med zink utanpå. Det är sk Bundyrör, kopparbelagt stålrör med en yttre yta av tenn som används som bromsrör.
Problemet med kopparrör är att de härdar och blir spröda av vibrationer.
Det gör att de kan brista om de inte är ordentligt klamrade.
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Snart vaknar väl t.o.m. läkarna!

Kolhydrater pekas ut som bov i global näringsstudie

Högt intag av kolhydrater är kopplat till ökad risk för död oavsett orsak medan högt intag av fett inte är det. Det är ett av budskapen när forskare bakom den stora globala Pure-studien presenterar nya data på ESC-kongressen.

Läs: https://www.dagensmedicin.se/artikl...8ae359&elqaid=9986&elqat=1&elqCampaignId=7019

Psst. Det gäller att läsa snabbt en gång för sedan kommer Bonnierkoncernen och vill ha någon sorts prenumeration för att kunna förfölja läsaren med reklam.

Här finns mer att läsa i ämnet: https://fethalsa.wordpress.com/tag/pure-studien/

Blir vi förgiftade av livsmedelsindustrin och lurade av nutritionisterna?

Här kommer ännu mer: https://anthropocene.live/2017/02/2...delsindustrin-och-lurade-av-nutritionisterna/
 
Senast ändrad:

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Jag ringde upp en forskare/läkare som hade blivit av med sin legitimation eftersom han ifrågasatte skolmedicinen och dess ursprung. "Jag har inte tid just nu" förklarade han på ett mycket trevligt sätt. "Ring mig efter jobbet någon gång nästa vecka!"

"Jag trodde du var äldre än jag. Jag är 77" sa jag till honom. "Jobbar du fortfarande?" "Jajamensan, jag är 80 och jobbar som bara den, sa han.

Tydlig Göteborgsk humor, vilket är bra, tycker jag! Inga fasoner.

Jappe (som ser fram emot nästa samtal)
 
F

F.d. 22252

Guest
Sv: LCHF. Läs detta!

Men fett blir också kolhydrater men kanske inte lika lätt, Har man diabetes så vid lågt blodsocker omvandlas en fettdepå i levern till glukos och fungerar som en buffert annars skulle man kunna dö ganska fort eftersom hjärnan måste ha glukos.
Länge tillbaka så rekomenderades diabetiker en fettrik kost eftersom mjöl och potatis omvandlas till glukos väldigt snabbt och ökar blodsockret så att det blir för högt fett är långsamt så det blir inte samma toppar på sockret.
Det man kan observera är om man äter väldigt snabbt så hinner inte kroppen omvandla maten till glukos som ger signaler till hjärnan att man är mätt och inte behöver mer näring.
Vad man också kan observera är att människor med övervikt ofta äter väldigt snabbt så kroppen hinner inte reagera på onödigt mycket mat. Ett tips ät långsamt.
De som har diabetes typ1 sprutor, är ju beroende av insulin, numera gör man det syntetiskt, det är ett hormon, insulin gjordes tidigare genom att ta det från djur animaliskt insulin, det förändrar drastiskt vilka lägsta sockernivåer som man kan tåla.
Det moderna insulinet gör att man kan klara lägre nivåer av socker i kroppen, det animaliska insulinet är annorlunda där ser man att det finns en orsak till att t.ex hundar blir aggressiva när det är matdags och diabetiker tål inte alls så låga nivåer socker.
Numera är nog allt insulin syntetiskt och utprovat till den mänskliga kroppen.
Vad jag vill förklara är att vi är alla olika och styrs av insulin och andra saker som gör att vi reagerar helt olika på hungerkänslor.
Om vi förstår att hungern är viktig för vår överlevnad och en signal att blodsockret börjar bli lågt kan vi lättare bemästra hungern och gradvis vänja oss vid en lägre nivå. Hjärnans belöningssystem ser till att vi mår bra när sockret ligger lite högt, magen som man ofta relaterar till mår säkert inte lika bra efter en stor måltid men det kanske man tror.
Betingning heter det när man luras att tro att saker hör ihop som egentligen inte gör det.
 

Göte J

HBK Medlem
Inlägg
1.655
Kommun
Linköping
HBK-Nr
1230
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Nja Bengt allt du skriver stämmer inte.
Det insulin som fanns före syntetiserat insulin kom från svin och nötkreatur och har inget med vilka blodsockernivåer man tål att göra. Utan att vi tidigare oftast låg på betydligt högre blodsockernivåer som kroppen vande sig vid.
I gamla tider hade insulinet tillsatser (zink ?) som gjorde att det togs upp långsamt i kroppen, man tog en eller två sprutor om dagen. Medan man idag oftast tar en spruta med långtidsverkande för grundomsättningen samt fyra eller fler av snabbverkande vid måltid.
Det är bara en fel av fettet som blir glukos vid leverns fettförbränning, en del blir ketoner som kan användas i cellerna i stället för glukos. Just detta kan ge ett livshotande tillstånd för typ 1 om inget verksamt insulin finns i kroppen. För då går fettförbränningen på högvarv, blodsockret och ketonerna stiger och försurar kroppen snabbt. livsfarligt tillstånd.
Det där att man förr gav diabetiker nästan enbart fett, härrör från tiden före
insulinets upptäckt. Man fick delvis lyckade resultat. Patienter överlevde upp till två tre år!
I dag har väldigt många av oss typ 1:eek:r insulinpump för doseringen med snabbinsulin. En revolution vill jag påstå, jag började för ca 10 år sedan. Dessutom fick jag för 1,5 år sedan en blodsockermätare, med knapp på armen, så jag kan läsa av bs genom att svepa med mätaren över knappen. Har aldrig haft så bra värden å de snart 60 är som jag haft diabetes.
Tack alla skattebetalare!
//Göte J
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Monumental okunnighet!

Just nu pågår ett program i TV4 om ADHD, Malou efter tio. Där dryftas ADHD från alla håll frenetiskt. Orsaken till ADHD m.fl. moderna sjukdomar som ökar kraftigt hela tiden kommer aldrig upp. Glyfosat nämns inte, så programmet verkar helt meningslöst och onödigt.

Redan 2010 visade forskning vid Harvard tydligt sambandet mellan Glyfosat och ADHD och idag är enigheten stor bland många forskare i hela världen när det gäller pesticidernas inverkan på i synnerhet barn.

New Harvard Research Shows Link Between ADHD and Pesticides | FOOD MATTERS®

Äkta vara - Importerade GMO-produkter saknade märkning

Googla i ämnet så får ni se! Jag googlade på Ty Bollinger och GMO och då fick jag se detta. (FDA är Amerikas "livsmedelsverk")

The FDA does not require a single safety study on GMOs. This became policy in 1992 overseen by Michael Taylor who was formerly Monsanto’s attorney. He was actually assigned a new position designed specifically for him by the FDA, when the agency was ordered by the White House to promote GMO’s.

Taylor’s policy falsely claimed that the agency wasn’t aware of any information indicating that GMOs were significantly different, therefore no testing or labeling was necessary. Leaving companies like Monsanto to determine on their own whether their GMOs were safe.

Monsanto had previously told us that Agent Orange, PCBs and DDTs were safe and got that wrong, so maybe this time this would get it right with GMOs was thinking by the FDA. Taylor then became Monsanto’s vice president and chief lobbyist and now he’s back at the FDA as the U.S. food safety czar.

Ty Bollinger: It’s almost like you have the fox guarding the hen house.

https://thetruthaboutcancer.com/dangers-gmo-foods/

https://thetruthaboutcancer.com/anti-cancer-foods-guide/

Jappe
 
Senast ändrad:

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: LCHF. Läs detta!

Trodde aldrig att jag skulle fastna i LCHF/GI, fett & kolhydrat träsket! Kändes så avlägset på något sätt då man (jag) inte hade (och fortfarande inte har) några "adekvata" problem med det förutom en "liten" michelinare runt magen. Inte bara magen har fått sig sin pondus, jag tycker att även mina "pattar" har börjat växa utan tillåtelse...Hmmm... V a d är det som händer? Ålder...?

Jag tror att Jappe har rätt, saker och thing är inte som det har varit förr, marknaden vill flå oss på pengar, inpå bara skinnet, innan den skickas oss "6 feet under" i förtid. Är mest rädd för diabetes 2 med allt annat som följer med då jag har sett det på nära håll. Jag tycker det är lite för tidigt att som nybliven pensionär behöva bli beroende av medicinering och andra begränsningar pga livsmedelsindustrins globalisering och girighet. Tack Jappe, det köper jag lätt från dina länkar!

Det räckte med bara 2 dagar utan bröd för att hamna -1,2 kg på vågen. Som sagt, min tanke är att ge LCHF en chans och följa i Jappes spår, så får det bära eller brista! Efter årets (2017/2018) övervintring söderut, med alla tänkbara frestelsen som:
- billigt bröd,
- billigt vin,
- massvis med billiga sötsaker,
- god & billig Kinamat (ris & nudlar) inkl. gratis vin,
- och massor av annat billigt & gott
...ska jag (vi) genomföra en klinisk studie på oss själva som 2 fullvuxna personer (jag har bl.a. diplom efter snabbutbildning i kliniska studier), hehe...

Redovisning följer... ...i en egen tråd så Jappe inte blir "tyken" på mig. Men hur som helst Jappe, du ska ha tack för allt du gör för dina medmänniskor i den här klubben.
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Att minska på kolhydratintaget är inte nödvändigt för människor som inte är överviktiga, föreställer jag mig, men så fort man börjar lägga på sig så ska man nog fundera på att dra ner på på kolhydraterna för att slippa onödiga sjukdomar som sockersjuka (diabetes 2), högt blodtryck m.fl.

Glyfosat har kommit upp på agendan på senare tid och jag har försökt ta reda på om det används i svenskt lantbruk idag. Det sprutas och sprutas på spannmålsfälten med pesticider och herbicider och jag tror att det är Roundup (Glyfosat) som används. Väldigt svårt att att få veta vilka kemikalier som används. Det verkar som att det smygs med detta ungefär på samma sätt som det smygs med att man kan köpa förbjudna bottenfärger till fritidsbåtar på vissa ställen. Googla på Glyfosat och Monsanto och låten er förfäras!

Jag har tidigare beskrivit riskerna med gluteninnehållet i bröd, en väl så stor bov som kemikaliejordbruket. Studier har visat att alla människor, "glutenintoleranta" eller inte, så gör det stora gluteninnehållet i dagens bröd att tarmarna läcker och inflammationer uppstår i bukhålan med åtföljande besvär.

Konklusion: "det dagliga brödet" verkar vara gjort med tanke på att läkemedelsindustrin ska få möjlighet att sälja smärtstillande piller, insulin, statiner m.m.

Jappe

Psst.

Bättre brödlös än rådlös

Svårt är att leva utan bröd
men, hellre brödlös än död
 
Senast ändrad:

Wizard

HBK Medlem
Inlägg
4.950
Kommun
Mark
HBK-Nr
5342
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Roundup kan bara användas på genmodifierade grödor som är motståndskraftiga för Glyfosat.
Vanliga grödor klarar inte av det.
Genmodifierade grödor (med något enstaka undantag) är inte godkända i Sverige så vitt jag vet.
Så svenska sädesslag od bör vara fria från sådant otyg.
 

Göte J

HBK Medlem
Inlägg
1.655
Kommun
Linköping
HBK-Nr
1230
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Hur det är idag vet jag inte, men tidigare sprutade en del bönder Round Up för att ha ihjäl kvickrot, baldersbrå och andra ogräs efter skörden av säd, i stället för att harva en eller flera gånger. Man sparade en hel del dieselkostnader på så vis! Monsanto sa ju att det går bra att så nytt efter bara ett par veckor!
För att få köpa koncentrat som sedan späddes 30x30ggr till sprutfärdigt skick, var man tvungen att genomgå en kurs i säkerhet och hantering av preparatet.
//Göte J
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!



Redovisning följer... ...i en egen tråd så Jappe inte blir "tyken" på mig. Men hur som helst Jappe, du ska ha tack för allt du gör för dina medmänniskor i den här klubben.


Tack men jag är inte tyken ett dugg. Ordet känner jag väl till. Jag är i själen Göteborgare fortfarande trots alla utflykter. Stora delar av min själ finns kvar på Linnégatan 40. (That's where I grew up and learnt no nothing). Fadern borta, uppfostrad av kärringar; jag lärde mig att "göra mig till", visste hur man skulle hitta alla bestick på kalasborden o.s.v., niga och bocka för överheten, alltså acceptans för "det bestående". Rabulisten i mig får mig att leva idag!!!

Född med en guldsked i munden! 77 år senare "fattigare än lusen". Vi ägde hela fastigheten på Linnégatan 40. "Vi" försvann. Idag är jag ensam och boka säljer dåligt. Fattigpensionen räcker knappt till Korv Falue. Kärran börjar visa tendenser till skröplighet. Borde egentligen åka söderut till Rhen och skriva nästa bok. Upplägget är grandiost; psyket fixar det nog men xxx vet om kärran gör det.

Jappe

Psst. Om framtiden veta vi intet!
 
Senast ändrad:

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: LCHF. Läs detta!

Fettskräck och statiner orsakar Alzheimer!...
Min mor har Alzheimer sen några år tillbaka och idag känner hon inte ens igen mig längre. Kuslig känsla att se sin egen mor ta ett steg tillbaka när jag träffar henne, hemskt!

En sak är säker och det är att hon aldrig har levt med "light" och fettsnåla produkter, inte heller halvfabrikat eller annat förknippat med dagens sätt att äta & leva. Det har alltid varit fullt ös med smör & olja, ofta friterat, feta kotletter, men också massor med kolhydrater (från växtriket) av alla dess slag, utom socker! Sockret fanns inte med på dagordningen och inte heller "fika" syndromet. Det märkliga är att hon aldrig har haft problem med kolesterolet trotts all fett hon ätit.

Det enda jag kan förknippa hennes Alzheimer med är all medicinering pga hennes slitna skelett med ständigt kroppsvärk, annars är hon rörlig och kärnfrisk 87 åring i övrigt...
 
Toppen