• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Farlig telefon?

F

F.d. 22252

Guest
Har en Huawei Mate 8 som på den 2016-2017 var bland de dyraste och bästa, det är nr 2 den första fick problem med batteriet. Den andra har jag sett två sprickor på displayen sog går i form av ett kors. När jag tog bort fodralet kan man se att displayen är ett par mm högre på mitten. baksidan i aluminium är rak.
När jag höll på med modellflyg användes samma typ av batterier li-poly. Då varnades för explosion och brand för dessa celler då de svällde.
Finns någon erfarenhet här gällande telefoner?
Letar efter en ny telefon nu med stor skärm har ju gamla formatet och plus 6". Problemet är att alla telefoner är fulla av bloatware som svårligen går att ta bort. Har läst någonstans att kina telefoner är bättre eftersom de är lite på kant med google liksom jag själv.
Någon som har några tips, besvärligt eftersom man vill kunna ringa 112 och använda bankid nästan varje dag. Iphone får jag utslag av och nervösa besvär så det är inte tänkbart.
 

Stefanswede

FD HBK Medlem
Inlägg
319
Kommun
Upplands Väsby
HBK-Nr
27014
Medlemskap
2022
Hej Bengtic, Ja idag är ju nästan alla Kina telefoner, och eftersom jag vet att du ä lite allergisk mot Kina producerat så kan du ju kolla in Asus mobiltelefoner, tex den här Asus Zenfone 8 5G smartphone 8/128GB (obsidian black) - Mobiltelefoner

Och om det ändå skulle funka att köpa en Kina telefon så är Motorola inte bloatad med en massa skräp, då kanske den här skulle passa
 

Knazig & Ilis

FD HBK Medlem
Inlägg
658
Kommun
Lidköping
HBK-Nr
25947
Medlemskap
2022
Mina senaste lurar har jag köpt på Banggood.
Den senaste jag köpte var en Poco x3 pro.
Gav 2 200:- inga tullavgifter
Väldigt nöjd efter en månads användning.
Vill du ha 5g, kan du köpa Poco F3 för en tusenlapp ytterligare.

 
F

F.d. 22252

Guest
Har tittat lite på poco och asus Har ju en asus zenbook dator riktigt dyr och den blir inte rolig när batteriet blir dåligt både det och ssd disken är ju special och väldigt dyra. Och 5g vet jag inte om jag behöver kanske bara skapar problem. Får ofta använda endast 3g eftersom det verkar bli fullt på masten som har 4g.
Poco verkar intressant de skriver att den är stor och klumpig men det är ju alla telefoner med stor skärm och batteri. Men sen skriver dom om bloatware som ligger fast och det extra tillägget till gränssnittet tror det är samma som huawei har ibland skriver testare konstiga saker eftersom de knappast kan hinna med att lära sig allt nytt.
Ska kolla över poco läsa lite från andra testare utanför ankdammen. Funderade ju mycket över samsungs note som jag hade första modellen av. Men vill inte ge för mycket för en telefon som man kanske tappar i golvet eller som är ute efter ett par år i varje fall håller ju batterierna inte särskilt länge. Annars så
Har ju ett nytt batteri liggande men vill inte ge mej på att byta går det galt så kan jag inte flytta över till en ny och snart går det inte att uppgradera så man kan använda bank id.
Tittat på samsung 20 note men trots att pengarna inte är något egentligt problem så ser jag inte att jag får 4 ggr mer telefon än xiamo poco. Får jaga en leverantör. Känns som det brinner nästan bokstavligt i knutarna.
 

PeterK

HBK Medlem
Inlägg
8.875
Kommun
Köping
HBK-Nr
14860
Medlemskap
2024
Jag köpte en Xiaomi Mi 9T pro för några år sedan från deras sida, skickades snabbt ifrån Polen.
Mycket nöjd med hela mobilen, gick att avinstallera de Mi-appar jag inte ville bruka, bra och snabba uppdateringar från Xiaomi.
Mycket bra batteritid, över 2dygn för mej, 3+1 bra kameror m.m.
Det enda jag saknar är att den inte är tät under vattnet, men aldrig haft problem med normal vattenkontakt.

https://mistore.se/collections/mobiltelefoner
 
F

F.d. 22252

Guest
Har tittat på mistore men de var slut letar vidare finns en unbranded? på amazon.se
Letar vidare inget bra att beställa när man är trött och gör fel beslut. Är väl mest rädd för att telefonen dör innan jag kan få över det som är viktigt eller att trycket gör att det går hål i batteriet och då lär det brinna.
 

Knut

FD HBK Medlem
Inlägg
19.559
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
Nokia kjører med ren Android og har nå også 3 års garanti og 3 års oppdatering av Android 4 års sikkerhetsoppdatering den nyeste XR20 modellen er også veldig robust uten å bli for tung.
 

T68

HBK Medlem
Inlägg
909
Kommun
Sundsvall
HBK-Nr
27536
Medlemskap
2024
Hade också tänkt föreslå att kika på Nokias telefoner.
Annars är väl Googles egna pixel-modeller de absolut "renaste".
 

Roger67

HBK Medlem
Inlägg
3.832
Kommun
Täby
HBK-Nr
3956
Medlemskap
2024
Jag har fastnat lite bland Samsungs androidgrejer kanske mest av bekvämlighet och tycker inte att det är så mycket om ens något Bloatware som stör. Det är absolut inte som på en ny märkesPC där en massa skit och diverse testversioner av appar poppar upp till höger och vänster hela tiden. Där får man sätta sig en timme och avinstallera en massa innan den går att använda.

På telefon och paddsidan är ju prestandan sällan något problem och det relativt lilla "extra" som finns gör sällan något störande väsen av sig. Dom flesta går dessutom att avinstallera även där.
Fördelen med en volymtelefon från ett större etablerat märke typ Samsung m.fl. är att dom oftast fungerar med allting och att dom faktiskt även har en hel del valfria appar och funktioner som tillför saker.
 

Bäckis1843

HBK Medlem
Inlägg
2.391
Kommun
Nyköping
HBK-Nr
28774
Medlemskap
2024
Min fru och mina barn har lite äldre flaggskeppsmodeller från Samsung.
Dessa är köpta begagnade för runt 2000:-.
Jäkligt bra telefoner som även långt bak i årsmodell står sig väl mot nyare lågpris varianter.
Android när de är som bäst...
 

Knut

FD HBK Medlem
Inlägg
19.559
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
Har selv en Nokia 7 Plus, en hyggelig telefon til rimelig pris. Eneste "feil" med den var at den ble lansert med Android 8, så oppgraderingene stoppet på Android 10. Sikkerhetsoppdateringer fortsetter å komme i minst ett år etter lanseringen av Android 11 som den ikke får.Har litt lyst på en XR20 som ble lansert for en måned siden, selv om X20 er bedre i pris.
 
F

F.d. 22252

Guest
Hände något konstigt i går en app som hetat något annat hade bytt namn till support och plötsligt vaknat till liv och krävde mej på uppgifter vilket jag inte medgav provade att radera gick inte men att återställa den till ursprunget gick och då bytte den namn från support till highcare och en annan logga. Kanske kina spionerar på mej via telefonen som en del påstår?
 
F

F.d. 22252

Guest
Har selv en Nokia 7 Plus, en hyggelig telefon til rimelig pris. Eneste "feil" med den var at den ble lansert med Android 8, så oppgraderingene stoppet på Android 10. Sikkerhetsoppdateringer fortsetter å komme i minst ett år etter lanseringen av Android 11 som den ikke får.Har litt lyst på en XR20 som ble lansert for en måned siden, selv om X20 er bedre i pris.
Hade en nokia med windows 7 med en del bra appar och ganska speciell kamera, man ville att jag skulle uppdatera den till win 10 men om jag gjorde det skulle gps programmet och drivrutinerna sluta fungera så det gjorde jag inte . sen försvann alla uppdatering på programvara som skulle vara livstid.
Vet inte om Nokia finns eller är ett kinesiskt bolag numera de ägde ju luxor ett tag köpte det för 1 krona men det blev ju lite av en ompackningscentral av asiatiska produkter innan de lämnade. Blev lite skrämd av xiamo poco eftersom de ju har ett eget överlägg på operativet med en massa skräp man inte vill ha är nog egentligen samma som huawei. Skulle egentligen vilja ha en bredare och kortare skärm som det var förr lättare att läsa på. men modet sa ju ett annat. Ska kolla upp tradera och blocket samsung note. Fast helst skulle jag vilja ha en lur igår. Har en gammal samsung som nog kan användas som nödtelefon med plastbitarna som gör att simkortet fungerar. Tyckte om de gamla telefonerna med ett löst batteri som man kunde göra helt strömlös om den låste sej.
Ju mer man läser om telefoner ju snurrigare blir man en klagar på skärmen en annan att den är bra en att ljudet är dåligt en annan att de är bra stereoljud. Jag misstänker att testarna är snurriga och inte minns vad som var vad.
 
F

F.d. 22252

Guest
Här kan man se vad jag är rädd för det man inte kan se är att det tunna gorillaglaset är spräckt uppifrån och på tvären som ett kors visserligen en tunn spricka men det gör ju telefonen ganska oanvändbar även om jag skulle byta till mitt nya batteri. SAM_1022.JPG
 

Knut

FD HBK Medlem
Inlägg
19.559
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Medlemskap
2022
Det er et kinesisk bolag HND som markedsfører Nokia Mobil telefoner i dag etter at Microsoft ga opp Windows Phone prosjektet som de kjøpte Nokia mobil divisjon for å bruke den som kjerne for. Har en Microsoft mobil liggende også, Men en smartphone uten programmer er ikke kult.
 
F

F.d. 22252

Guest
Bengt ifall du vill fördjupa dej om smartphones så finns det mycket nyttigt hos en tuber som jag följt några år, finns knappt en mobil han inte testat från de för en hundralapp till värstingarna.

https://www.youtube.com/c/Mrwhosetheboss
Jag har konsulterat min bror han tycker jag ska köpa den bästa och strunta i kostnaden finns ju inga fickor i svepningen. Så det kanske blir en ny värsting, har bara köpt en ny och den var billig. Riktigt bra kamera helst med zoom stor skärm med bra ljus och snabb uppdatering och bra ljud och bra batteri. Finns det?
 
Toppen