Intressant läsning om olika elbilar på vintern
Alrik: "Det känns som man måste rasta som en inkontinent valp"
Alrik: "Det känns som man måste rasta som en inkontinent valp"
Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
Medlemskapet gäller för kalenderåret 2025.
Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften för 2025 så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.
Efter att ha läst en hel del erfarenheter från dem som kör elbil är min slutsats att väldigt få av dem skulle komma på tanken att använda sin lilla citybil (Renault Zoe) som långfärdsbil? De använder den istället som pendlingsbil i staden, laddar hemma varje natt för någon krona milen (eller kanske var 5: natt om man bara kör några mil) och har inga problem med vare sig snabbladdare som inte fungerar eller att sitta och vänta på laddning. Att bilen behöver laddas var 20:e mil är ju inget större problem om du kör under 20 mil per dag?
Vill man köra långresor effektivt är det ju större batterier och bättre laddinfrastruktur ala Tesla som behövs men jag tror att många mindre elbilar redan idag täcker upp väldigt stor procent av medelsvenssons resor?
Böjd att hålla med dej, men det kanske beror på att vi bor där inte en laddstolpe någonting som vi ser som ett naturligt inslag i naturenFår man inte ordning på batterikapacitet, laddning, laddningslogistik för bättre räckvidd & framför allt det höga priset så är el-bilens "framgångssaga" snart all.
man har hållet på med vätgas i många årtionde de kanske lyckas i framtiden glöm inte att gasen är hårt trycksatt ( en fara på vägarnaTyvärr, men jag tror att el-bilar i dess nuvarande utförande kommer att bli en parantes i utvecklingen. Dels p g a ovanstående nämnda problem med kyla, laddningsmöjligheter mm mm och dels p g a batterikostnader och andrahandsvärde.
Om några år när batterierna gjort sitt kommer säkert många att byta bil istället för att slänga ut en 50-60 000 på ett nytt batteripack. Om detta besannas kommer marknaden att svämma över av begagnade obrukbara el-bilar. Detta oavsett om man kan byta enstaka trasiga battericeller, batterierna är inte outslitliga.
Sedan har vi reparationskostnader. Jag läste om en Jaguar som fått en liten skada på underredet där batterierna var placerade. Man fick inte laga denna skada eller bara byta plåtdelen som inte fanns som reservdel, utan hela batteripacken med därtill hörande underdel skulle bytas till en kostnad av 350 000:- !
Själv tror jag mer på vätgasdrift i framtiden, antingen via bränslecell som driver elmotorerna eller att mata in den i en förbränningsmotor. Vätgas kan man framställa enkelt och billigt av överflödig energi från ex vindkraftverk.
Säkerheten runt vätgas kan säkert ordnas om man ger sig den på det. Man har ju löst problemet med Acetylen som är mer explosivt än vätgas.
Acetylenproblemet löste man genom att låta gasen absorberas av en porös massa och aceton (tror jag det var). Annars exploderar gasen spontant vid komprimering över ett visst tryck.man har hållet på med vätgas i många årtionde de kanske lyckas i framtiden glöm inte att gasen är hårt trycksatt ( en fara på vägarna
vem som helst får nog inte köra dessa fordon