• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

LCHF. Läs detta!

T.Rantzow

HBK Valberedning
Inlägg
497
Kommun
Castro Marim
HBK-Nr
305
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Prova att göra "zuccinipasta" använd grönsakssvarv eller hyvla med osthyvel, salta o peppra o stek i olja ett par tre minuter. Gott till allt. Vill informera om att Spendrup kommit med en lågkolhydratöl att köpa på systemet, god men undrar om det egentligen är bra med öl? Fast någon gång kan man väl unna sig eller hur? Hälsningar Lotta
 
F

F.d. 52943

Guest
Sv: LCHF. Läs detta!

Jag läst på nätet att alkoholen omvandlas till ättika i levern och, som i likhet glykos, tas om hand av muskelcellerna som energi. Det innebär att det inte behövs något extra insulin. Tvärtom, under tiden som levern pytsar ättikan i blodet så minskar den utpyttsningen av glykos. Därför kan blodsockernivån sjunka till alltför låga värden. Det är kanske det som ger dåligt ölsinne för en del.

Finns det någon sanning i detta eller har jag läst något stolligt på nätet igen?

Kommer inte ihåg biokemin i detalj, men det lär stämma att alkohol sänker blodsockret temporärt.
 

Wizard

HBK Medlem
Inlägg
4.950
Kommun
Mark
HBK-Nr
5342
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Jag läst på nätet att alkoholen omvandlas till ättika i levern och, som i likhet glykos, tas om hand av muskelcellerna som energi. Det innebär att det inte behövs något extra insulin. Tvärtom, under tiden som levern pytsar ättikan i blodet så minskar den utpyttsningen av glykos. Därför kan blodsockernivån sjunka till alltför låga värden. Det är kanske det som ger dåligt ölsinne för en del.

Finns det någon sanning i detta eller har jag läst något stolligt på nätet igen?

Först bryts spriten ned till acetaldehyd, sedan till ättika.
Acetaldehyd - Wikipedia
//W
 

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.732
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Medlemskap
2026
Sv: LCHF. Läs detta!

Hej! Jag hittade ett dokument på Spanska om LCHF. Nu förstår inte jag Spanska, men det kanske någon annan gör?

Hjälp vad heter mandelmjöl och fiberhusk på spanska?


DIETA LCHF (DIETA BAJA EN CARBOHIDRATOS Y ALTA EN GRASA)

INTRODUCCION
Una dieta “LCHF” (low carbohydrates and high fat- carbohidratos bajos y grasa alta) significa que vas a comer menos carbohidratos y una más alta proporción de grasa.
Más importante disminuyes la ingesta de azúcar y almidones. Puedes comer otros alimentos deliciosos hasta que estés satisfecho – y todavía perder peso.
Un numero de estudios recientes de alta calidad científica han mostrado que LCHF hace más fácil ambos perder peso y controlar la azúcar de tu sangre. Y esto es solo el principio.
LO BASICO
Come: carne, pescado, huevos, vegetales que crezcan arriba de la tierra y grasas naturales (mantequilla, manteca).
EVITA: AZUCAR, comidas con almidones (como pan, pastas, arroz, papas). Come cuando tengas hambre hasta que te sientas satisfecho. Así de simple. NO NECESITAS CONTAR CALORIAS. Y olvídate de todos los alimentos industrialmente producidos.

Comida Real. Agrégale Buena grasa (como Mantequilla).
Hay buenas razones científicas del porque esta dieta “LCHF” funciona. Cuando evitas la azúcar y los almidones la azúcar de tu sangre se estabiliza y los niveles de la hormona que almacena grasa INSULINA disminuyen. Esto incrementa tu capacidad de quemar grasa y sentirte más satisfecho.
Nota Para Diabéticos.
Evitando los carbohidratos que elevan tu azúcar disminuyes la necesidad de medicamento para bajarla. Tomando la misma dosis de insulina que antes podría resultar en hipoglucemia (bajo nivel de azúcar, menos de 70). Probablemente vas a necesitar checar el azúcar más seguido al inicio y regular tu medicina o disminuirla como sea necesario. Esto debería idealmente ser hecho con la ayuda o asistencia de tu doctor que conozca este tipo de dieta. Si eres sano o eres diabético tratado solo con dieta o solamente con Metformina entonces no hay riesgo de hipoglucemia.
COME TODO LO QUE QUIERAS
CARNE: Cualquier tipo. Vaca, puerco, cualquier carne si fuiste de cacería, pollo. La grasa de la carne es buena así como también la piel en el pollo. Trata de encontrar carne orgánica o animales alimentados con pasto (grass fed) si se puede.
PESCADO y MARISCOS: todos los tipos. Pescados con alto contenido de grasa como el salmón, mackerel o arenque (herring) son muy buenos. Evita empanizarlos.
HUEVOS: todo tipos. Hervidos, fritos, torta de huevo. De preferencia orgánicos.
GRASAS NATURALES O SALSAS GRASOSAS: Usando mantequilla, crema pesada (como “Heavy whipping cream”), o manteca de puerco, le dará un buen sabor a tu comida y te hará sentir más satisfecho. Salsa Bernaise, Holandesa, lee las etiquetas del paquete o hazlas tú. La grasa de coco y aceite de oliva son otras buenas opciones.
VEGETALES QUE CRECEN ARRIBA DE LA TIERRA: Todos los tipos de col, como coliflor, brócoli, col, col de Bruselas. Espárragos, calabazas, berenjena, aceitunas, espinaca, champiñones, pepinos, lechuga, aguacate, cebollas, chiles, jitomate y más.
PRODUCTOS LACTEOS: Siempre selecciona las opciones con más alta grasa. Mantequilla real, crema (40% de grasa), crema acida, quesos ricos en grasa. Yogurt turco. Ten cuidado con la leche y leche descremada porque tienen alto contenido de grasa, así que evítalos. Así como también evita todas las leches que tiene sabor, azucaradas o bajas en grasa, ya que contienen mucha azúcar o carbohidratos.
NUECES: Son buenos en vez de los dulces cuando estas enfrente de la televisión, pero con moderación.
BERRIES: OK pero en moderación, si no eres súper estricto /-sensible. Muy Rico con Crema batida (crema pesada).
Máximo 5 gramos de carbohidratos (excluyendo fibra) por cada 100 gramos de comida es básico tip para los principiantes.




EVITA LO SIGUIENTE SI PUEDES
AZUCAR: Esto es lo peor que puedes comer. Refrescos, dulces, jugos (cualquier tipo) los frescos inclusive, chocolate, pasteles, pan o bollos, galletas, nieve, cereales de desayuno. Evita si se puede todos los endulzantes como esplenda, sacarina, etc.
ALMIDONES: Pan, pasta, arroz, papas, papas fritas.
MARGARINA: imitación mantequilla con alto contenido de grasa omega-6, cualquier otra imitación. Solo come la mantequilla de de veras. La falsa no tiene beneficios para la salud, y no da buen sabor. Estadísticamente está ligada a asma, alergias y otras enfermedades inflamatorias.

DE VEZ EN CUANDO
Usted decide cuando es el tiempo correcto. Tu pérdida de peso podría ser más lento.
ALCOHOL: vino seco (vino rojo o blanco), whisky, brandy, vodka, bebidas sin azúcar.
CHOCOLATE OBSCURO: Arriba 70% cocoa, preferiblemente solo poca cantidad.

TOMA TODOS LOS DIAS
Agua
Café: trata con crema alta en grasa.
Te
LA TEORIA DE LCHF (Bajos carbohidratos y Alta Grasa)
Que es lo que estamos designados a comer?
Los humanos han evolucionado durante millones de años como cazadores, sin gran cantidad de carbohidratos. Comimos lo que la naturaleza nos dio por medio de la cacería, pescando, y los que la naturaleza proveía o cosas comibles que se encontraban en el bosque, selvas, etc. Esto no incluía puré de almidón en la forma de pan, pasta, arroz, papas. Solo hemos comido tales cosas en los 5-10,000 años, desde el inicio de la agricultura. La adaptación de nuestros genes es minúscula en tan poco tiempo.
Con la revolución industrial, hace 100-200 años, tenemos ahora fabricas que pueden hacer grandes cantidades de azúcar y harina blanca. Son carbohidratos que son digeridos rápidamente. NO habido tiempo para adaptarnos genéticamente ha esta comida.

En los años 80’s el miedo a la grasa nos invadió en el mundo. Los productos bajos en grasa aparecieron por todos lados. Si comes menos grasa necesitas comer más carbohidratos para sentirte lleno o satisfecho. En este momento la peor epidemia de OBESIDAD y DIABETES en la historia del mundo ha aparecido. El país más fóbico a la grasa, los Estados Unidos es ahora el que más ha sido golpeado con esto y es el país más obeso en el mundo.
Ahora está claro que el miedo a la comida con grasa natural fue un error.

EL PROBLEMA DE LA AZUCAR Y EL ALMIDON
Todos los carbohidratos digeribles son convertidos a azucares simples en el intestino. La azúcar es absorbida en la sangre, elevando el nivel de la hormona insulina. Y la insulina es la hormona almacenadora de Grasa.
La Insulina es producida en el páncreas. (Figura abajo).

En grandes cantidades la insulina previene que quememos grasa y almacena extra nutrientes en las célula grasa. Después de un corto tiempo (unas horas o menos) esto resulta en escases de nutrientes en la sangre, creando la sensación de hambre y las ganas de comer algo dulce. Usualmente en este punto la gente come más dulce o comida. Esto inicia el ciclo otra vez, haciéndose un ciclo vicioso y llevándonos a ganar peso.
Una ingesta baja de carbohidratos te da azúcar o glucosa más estable en la sangre, y niveles menores de insulina. Esto incrementa la liberación de grasa de los almacenes en el cuerpo e incrementa el metabolismo de grasa. Esto usualmente nos hace perder grasa, especialmente alrededor del abdomen en pacientes con obesidad abdominal.
PERDIDA DE PESO SIN ESTAR HAMBRIENTOS
LCHF este tipo de forma de comer hace más fácil que nuestro organismo utilicé los almacenes de grasa, ya que su liberación no es bloqueada por los altos niveles de insulina. Esto puede ser una razón por la cual la ingesta de grasa nos da la sensación de saciedad por tiempo más largo que los carbohidratos. La ingesta calórica usualmente disminuye en estudios cuando los participantes comen todo lo que quieran en una dieta baja en carbohidratos.
Así, que no se requiere contar o medir la comida. Te puedes olvidar de mediar las calorías y puedes confiar en la sensación de hambre y saciedad que tu cuerpo te da. La mayoría de la gente no necesita contar o medir su comida así como tampoco necesitan contar su respiración. Si no lo crees, trata por unas semanas por ti mismo.

SALUD COMO REGALO
Ningún animal en la naturaleza necesita asistencia nutricional o tablas de calorías para comer. Y todavía, mientras coman lo que su cuerpo está diseñado a comer siempre, mantendrán un peso normal y evitaran caries, diabetes, y enfermedades del corazón. Porque los humanos son una excepción? Porque tú serás una excepción?
En estudios científicos no solamente el peso mejoro en una dieta baja en carbohidratos pero también la presión arterial, la glucosa en la sangre y el perfil de colesterol (HDL, Triglicéridos) también mejoraron. Un estomago lleno y menos antojos de comida dulce es también parte de la experiencia común.
EFECTOS COLATERALES O SINDROME DE SUPRESION POR LA AZUCAR
Si tu dejas de comer azúcar o almidones de un día para otro (cold turkey) y es lo recomendado puedes experimentar algunos de los efectos colaterales o síndrome de supresión por no comer azúcar que van ir mejorando como tu cuerpo se vaya acostumbrando. Para la mayoría de la gente es relativamente suave y puede durar unos días. Pero también hay formas de disminuirlo.
Común durante la primera semana:
-Cefalea o dolor de cabeza
-Cansancio
-Mareos
-Palpitaciones del corazón
-Irritabilidad.

Los efectos colaterales rápidamente mejoran cuando tu cuerpo se empieza adaptar y tu grasa la empiezas a quemar. También estos efectos colaterales pueden disminuirse incrementando la ingesta de líquido y temporalmente incrementar la ingesta de sal. Una buena forma es tomando un caldo de pollo o res cada rato. Alternativamente toma unos vasos extras de agua y pon mas sal a tu comida.
La razón es que las comidas ricas de carbohidratos pueden incrementar la retención de agua en tu cuerpo. Cuando tu paras de comer este tipo de comida perderás el exceso de agua a través del riñón. Esto puede ser la razón de la deshidratación y falta de sal en la primera semana antes que tu cuerpo se adapte.
Algunos prefieren disminuir la ingesta de carbohidratos lentamente, sobre varias semanas, para disminuir los efectos colaterales. Pero para la mayoría es más recomendable quitarse la azúcar y los almidones de un solo trancazo. La perdida de algunas libras o kilos en la balanza en los primeros días es una gran motivación.
QUE TAN BAJOS LOS CARBOHIDRATOS?
Los menos carbohidratos que comas el mas efecto que tendrás en tu peso y tu azúcar. Yo recomiendo que sigas tan estricto como puedas el consejo dietético. Cuando ya estés feliz con tu peso y tu salud entonces gradualmente podrías tratar de incorporar un poco mas de carbohidratos (si tu quieres).
LA REVOLUCION DE LA COMIDA.
Esta es una plática dada por el Dr. Andreas Eenfeltd. Esta es una plática en el Simposio de Salud Ancestral 2011, y suma la ciencia e historia de la revolución que se está llevando de la comida.
Ve Este You Tube: The food revolution AHS 2011.






MÁS TEORIA Y PRÁCTICA
Aquí 4 de los expertos en la materia, explican la teoría y la práctica de diferente restricción de carbohidratos.


RECETAS Y TIPS:
Sugerencias para el desayuno.
• Huevos con tocino.
• Omelet
• Sobras de la noche anterior.
• Café con crema.
• Una lata de Mackerel y huevos cocidos.
• Huevos cocidos con mayonesa o mantequilla.
• Aguacate, salmón y natas.
• Sándwich en Pan-Oopsie (ver la receta más abajo).
• Una pieza muy delgada de pan tostado con mucha mantequilla, queso o jamón, etc.
• Queso con mantequilla
• Huevos cocidos machacados con mantequilla, cebollines cortados en pequeños pedazos, sal y pimienta.
• Un pedazo de queso Brie y jamón o salami.
• Yogurt alto en grasa (Turco es el más alto en grasa) con nueces y semillas (y pudiera ser algo de berries)
Comida y Cena.

• Plato con Carne, pescado o pollo con vegetales y salsas hechas con grasa, mantequilla o crema pesada. La alternativa en vez de papas, pude ser puré de coliflor.
• Guisados, sopas con los alimentos permitidos.
• Tú puedes cocinar la mayoría de las recetas si evitas los alimentos o ingredientes ricos en carbohidratos. Es buena idea siempre ponerles algo extra de grasa (por ejemplo: mantequilla, crema pesada, aceite de oliva, manteca).
• Toma agua con tu comida y de vez en cuando una copa de vino rojo.
Botanas o entre comidas.
Cuando comes una dieta baja en Carbohidratos con más grasa y mas proteína probablemente no necesitas comer tan frecuente, que cuando comías una dieta rica en carbohidratos. No te sorprendas si ya no necesitas comer entre comidas o echar botana. Muchos están bien con dos o tres comidas al día. Pero si necesitas comer entre comidas o botanear:
• Come rollos de queso o jamón con vegetales o verduras (algunos hasta le untan mantequilla al queso)
• Aceitunas
• Nueces
• Un pedazo de queso
• Un huevo cocido del refrigerador
Aceitunas y nueces pueden remplazar las papas fritas cuando estés enfrente del televisor. Si siempre tienes hambre entre las comidas probablemente no estás comiendo suficiente grasa. No tengas miedo de la grasa. Come más grasa hasta que estés satisfecho.


Comiendo fuera de casa o con amigos
• Comiendo en restaurantes usualmente no es problema. Tú les puedes pedir que te cambien las papas/fritos por ensalada. Pregúntales si le pueden poner mantequilla extra a la carne si necesitas mas comida.
Kebab o alambres puede ser una comida rápida decente (pero evita el pan). En los restaurantes de hamburguesas, las hamburguesas son la opción menos peor, pídela sin pan y que te le pongan envuelta en lechuga. Naturalmente evita los refrescos y las papas fritas. Toma agua. Los ingredientes que van arriba de la pizza usualmente están bien, pero entre más estricto estés la menor cantidad de pan de pizza que decidirás comer.
• Si tu comes estricto todos los días es menos problema hacer algunas excepciones cuando eres invitado a comer fuera. Si no sabes que es lo que van a servir de comida, entonces come algo antes de salir de la casa.
• Nueces o queso es una comida popular de emergencia cuando no hay buenas opciones.
Lista de Compras para los Principiantes
Imprime esta lista y llévala a la tienda:
• Mantequilla
• Crema pesada (Heavy Whipped Cream (40%)
• Crema acida (Sour cream (34%)
• Huevos
• Tocino
• Carne (Molida, bistec, pedazos de carne para guisado, filetes, etc.)
• Pescado (de preferencia pescados con alto contenido de grasa como el salmón o mackarel)
• Queso (preferencia altos en grasa)
• Yoghurt turco (10% de grasa)
• Col (col, coliflor, coles de Bruselas, etc.)
• Otros vegetales que crecen por arriba de la tierra.
• Vegetales congelados (brócoli, verduras de cazuela china, etc.)
• Aguacate
• Aceitunas
• Aceite de Oliva
• Nueces: hojuelas de coco no endulzado (coconut flakes), nueces (walnuts), avellanas (hazelnuts), almendras (almonds), semillas de linaza (flaxseed), semillas de girasol (sunflower seeds), semillas de calabaza (pumpkin seeds).

Limpia la Despensa
Quieres aumentar las posibilidades de éxito? Especialmente si tienes ansias/adicción por la azúcar es mejor que tires o regales a alguien toda la comida con azúcar, almidón, y los productos que digan “light”, bajos en grasa (fat free or low fat) o descremados (skim milk) y otros productos como:
-Dulces
-Papas fritas
-Refrescos y Jugos
-Margarina
-Azúcar de cualquier tipo (miel, agave, azúcar morena, etc.)
-Harina de trigo
-Pasta
-Arroz
-Cualquier cosa que diga “bajo en grasa o no grasa.
-Nieve de Crema
-Galletas
-Cereales

PORQUE NO LO HACES AHORA?
La Serpiente en el Paraíso
Tienes que ser muy escéptico especialmente de los productos que digan “bajo en carbohidratos” tales como las pastas o chocolate. Desafortunadamente es la “comida chatarra” la que bloqueado la pérdida de peso de muchas personas. Estos productos usualmente están llenos de carbohidratos cuando lees las etiquetas y la creatividad de la mercadotecnia.


“La pasta baja en carbohidratos de la marca Dreamfields” por ejemplo es casi puro almidón que es absorbido más o menos como cualquier pasta:
El Fraude de la pasta de la marca Dreamfields
• The Dreamfields Pasta Fraud
Que tal pan bajo en carbohidratos? Ten cuidado: si es cocinado con granos (trigo, etc) ciertamente no es bajo en carbohidratos. Algunas compañías trataran de venderlo como bajo en carbohidratos. He aquí un ejemplo:
• Julian Bakery’s fake low carb bread
Chocolate bajo en carbohidratos es usualmente lleno de azucares alcoholizados (sugar alcohols), que la industria manufacturera no los cuenta como carbohidratos. Pero a grandes rasgos la mitad de ellos serán absorbidos, y elevaran la azúcar. El resto terminara en el intestino grande donde fácilmente puede causar gases y diarrea. Además de mantener la ansiedad y ganas por azúcar.
Si quieres estar sano y delgado – Como mejor comida fresca y no procesada.
RECETAS
Comidas fácil de cocinar con huevos
1. Ponlos en agua fría y hiérvelos for 4 minutos para huevos suaves u 8 minutos para huevos cocidos. Ponles un poco de mayonesa si se te antoja.
2. Fritos con mantequilla por uno o los dos lados. Agrégales sal y pimienta.
3. Derrite mantequilla en la cazuela y agrega 2 huevos y 3 cucharaditas de crema por cada porción. Agrega sal y pimienta. Bátelos hasta que estén listos. Ponles cebollines y queso gratinado arriba. Sírvelos con tocino frito.
4. Bate 3 huevos y 3 cucharadas de crema. Ponle sal y pimienta. Derrite mantequilla en la cazuela y agrega los huevos con la crema ya batidos. Cuando el omelet se solidifique en la parte de arriba le puedes agregar algo sabroso. Por ejemplo una o varios tipos de quesos, tocino frito, champiñones fritos, buena calidad de salchicha (lee los ingredientes) o sobras de la cena. Dobla el omelet a la mitad y sírvelo con una rica ensalada.
En vez de Pan
Crees que tendrás un tiempo difícil sin comer pan. Ooopsies es una buena opción. Es un “pan” sin carbohidratos y lo puedes comer en diferente forma.
En vez de pan- Oopsies


Oopsies
6-8 dependiendo Del tamaño,
3 huevos
100 gramos de queso crema
Una pizca de sal
½ cucharada de flaxseed (pero si quieres no necesitas agregarla)
½ cucharita (teaspoon) de levadura en polvo (baking powder), pero también si no quieres lo puedes excluir.
-Separa los huevos, la clara en un recipiente y las yemas en otro.
-Bate las claras junto con la sal hasta que este muy rígida. Debes de poder voltear el recipiente boca abajo sin que las claras batidas se muevan.
-Mezcla las yemas y el queso crema muy bien. Ponle si quieres el polvo de flaxseed (fiber husk) y el polvo de levadura (baking powder) si quieres (hará los oopsies mas parecidos al pan).
-Después muy gentilmente pon las claras batidas con la mezcla de las yemas – trata de guardar el aire de las claras.
-Pon 6 oopsies grandes o 8 más pequeñas en una charola para hornear.
-Hornéalos en la mitad del horno a 150 grados C (300 grados F) más o menos por 25 minutos – hasta que estén color dorado.
-Pueden ser comidos como pan o usado como pan de hotdog o hamburguesa. También se le puede poner diferentes tipos de semillas arriba antes de meterlos a hornear, por ejemplo semillas de ajonjolí (sesame), o semillas de flor de calabaza. Un oopsie grande puede ser usado para un rollo suizo. Ponle una capa generosa de crema batida (whipped cream) y un poco de “berries”.

Si quieres ser Menos estricto: algo de pan
No puedes vivir sin pan? Comete un pedazo delgado de pan con mucha mantequilla y agrégale mas cosas como tocino, queso, carnitas, lengua, etc. Entre más mantequilla y cosas arriba el menos pan que necesitaras para sentirte satisfecho.
En Vez de Papas, Arroz, Pasta
-Puré de Coliflor: Divide la coliflor en pequeños pedazos y hiérvelos hasta que estén suaves con una pizca de sal. Quita el agua. Agrega crema y mantequilla y mézclalos.
-Ensalada: vegetales que se den arriba de la tierra, con algún tipo de queso. Trata diferentes tipos.
-Brócoli, coliflor y Col de Bruselas hervidos.
-Vegetales Al Gratín: Fríe en mantequilla ahuyama (squash), berenjena, hinojo (fennel) u otros vegetales que te gusten, agrégales sal y pimienta al gusto.
Pon en una charola para hornear queso rallado. Calienta el horno a 225 grados C (450 grados F) hasta que el queso se derrita y esté dorado.
-Espinacas o col con crema pesada.
-Arroz de coliflor, coliflor rallada hervida por uno o dos minutos es un buen substituto para arroz.
-Aguacate.
Bocadillos y Postre
-Nueces mixtas
-Salchicha cortada en rebanadas, ponle un pedazo de queso y un palillo a través de ellos.
-Vegetales con Dip: Pepinos, coliflor, chile pimienta, etc.
-Rollos de queso crema: con salami, jamón o en un pedazo de pepino.
-Aceitunas
-LCHF-papas fritas: pon queso parmesano rallado finamente en una charola de hornear, caliente el horno a 225o C (450o F), déjalo que se derrita y que tenga un buen color (obsérvalo se quema fácil). Sírvelo como papas fritas, a lo mejor con un dip.
 

Wizard

HBK Medlem
Inlägg
4.950
Kommun
Mark
HBK-Nr
5342
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Mandelmjöl heter "harina almondo". Brukar finnas på marknaden. Ca € 10/kg.
Fiberhusk har vi inte hittat.
//W
 

Wizard

HBK Medlem
Inlägg
4.950
Kommun
Mark
HBK-Nr
5342
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Google översätt, så skyll inte på mig.
:)
//W

KOST LCHF (low-carb diet, hög fett)

INLEDNING
En kost "LCHF" (låga kolhydrater och hög fett-lågt kolhydratinnehåll och hög fett) innebär att du kommer att äta mindre kolhydrater och en högre andel fett.
Ännu viktigare du minskar ditt intag av socker och stärkelse. Du kan äta andra läckra livsmedel tills du är nöjd - och ändå gå ner i vikt.
Flera nyare studier har visat hög vetenskaplig kvalitet som gör det lättare LCHF både gå ner i vikt och kontrollera ditt blodsocker. Och detta är bara början.
GRUNDERNA
Ät kött, fisk, ägg, grönsaker som växer ovan jord och naturliga fetter (smör, ister).
UNDVIK: Socker, stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis). Ät när du är hungrig tills du är nöjd. Så enkelt är det. Du behöver inte räkna kalorier. Och glöm allt industriellt producerad mat.

Riktig mat. Agrégale bra fett (som smör).
Det finns goda vetenskapliga skäl till varför denna diet "LCHF" fungerar. När du undvika socker och stärkelse i ditt blodsocker stabiliseras och halter av fett lagring hormonet insulin minskar. Detta ökar din förmåga att bränna fett och känna sig mer nöjda.
Observera för diabetiker.
Undvika kolhydrater som höjer blodsockret minskar behovet av medicinering för att sänka den. Med samma dos av insulin innan kan resultera i hypoglykemi (lågt blodsocker, mindre än 70). Du kommer förmodligen att behöva kontrollera sockret oftare i början och reglera din medicin eller minska efter behov. Detta bör helst göras med hjälp eller stöd från din läkare att veta denna typ av kost. Om du är frisk eller diabetiker som behandlats med enbart diet eller med enbart metformin så finns det ingen risk för hypoglykemi.
Äter alla du vill
KÖTT: Alla typer. Nötkött, griskött, allt kött om du jakt, kyckling. Fettet av köttet är bra och även huden på kycklingen. Försök att hitta ekologiskt kött och gräs (gräs utfodras) om du kan.
Fisk och skaldjur: alla typer. Fisk innehåller mycket fett som lax, makrill eller sill (strömming) är mycket bra. Empanizarlos Evita.
ÄGG: alla typer. Kokt, stekt, ägg kaka. Helst ekologiska.
Naturliga fetter eller feta såser: Använd smör, grädde (som "tunga vispgrädde"), eller ister, kommer att ge en god smak på maten och att du känner mer nöjda. Bernaise sås, holländska, läsa paket etiketter eller göra dem själv. Kokosfett och olivolja är andra bra alternativ.
Grönsaker som växer ovan jord: Alla typer av kål och blomkål, broccoli, kål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, sallad, avokado, lök, paprika, tomater och mycket mer.
Mejeri: Välj alltid högsta fett alternativ. Äkta smör, grädde (40% fett), gräddfil, helfeta ostar. Turkiska yoghurt. Akta skumma mjölk och på grund av sin höga fetthalt, så undvik dem. Och undvika all mjölk som har smak, socker eller låg fetthalt, innehåller de mycket socker eller kolhydrater.
NUTS: De är bra i stället för godis när du är framför TV: n, men med måtta.
BÄR: OK, men med måtta, om du inte super strikt /-känslig. Mycket Rico med vispad grädde (grädde).
Max 5 gram kolhydrater (exklusive fiber) per 100 gram mat är grundläggande tips för nybörjare.




UNDVIKA följande om du KAN
Socker: Det här är det värsta du kan äta. Läsk, godis, juice (någon form) inklusive fresker, choklad, kakor, bröd eller rullar, kakor, snö, frukostflingor. Undvika om du kan alla esplenda sötningsmedel som sackarin, osv.
Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, chips.
Margarin: imitation smör är hög halt av omega-6, en annan imitation. Endast äta smör verkligen. Den falska har inga hälsofördelar, och inte smaka bra. Statistiskt är kopplad till astma, allergier och andra inflammatoriska sjukdomar.

EMELLANÅT
Du bestämmer när är rätt tid. Din viktminskning kan vara långsammare.
Alkohol: torrt vin (rött eller vitt vin), whisky, konjak, vodka, socker-fria drinkar.
DARK CHOCOLATE: Topp 70% kakao, helst bara sparsamt.

Ta dagliga
Vatten
Kaffe: grädde är mycket fett.
Du
TEORI LCHF (low-carb och hög fett)
Det är vad vi är konstruerade för att äta?
Människan har utvecklats under miljontals år som jägare, utan en massa kolhydrater. Vi åt vad naturen gav oss genom jakt, fiske och att naturen lämnas eller ätliga saker som var i skogen, skogar, osv. Detta inkluderade inte mosad stärkelse i form av bröd, pasta, ris, potatis. Vi har bara ätit sådana saker i de 5 till 10,000 år, sedan början av jordbruket. Anpassningen av våra gener är minimal på så kort tid.
Med den industriella revolutionen, 100-200 år sedan, har vi nu fabriker som kan göra stora mängder socker och vitt mjöl. De är kolhydrater som spjälkas snabbt. NEJ hunnit genetiskt anpassa detta livsmedel har.

På 80-talet rädslan för fett i den värld vi invaderade. De fettsnåla produkter dök överallt. Om du äter mindre fett du behöver äta mer kolhydrater för att känna full eller nöjd. Vid denna tid den värsta epidemin av fetma och diabetes i världens historia har dykt upp. Landets fett-fobiska, är USA nu en som har blivit slagen med detta och är det mest feta landet i världen.
Det är nu klart att rädslan för naturligt fett måltid var ett misstag.

Problemet med socker och stärkelse
Alla smältbara kolhydrater omvandlas till enkla sockerarter i tarmen. Sockret absorberas i blodet, höja nivån av hormonet insulin. Och insulin är fett-lagring hormon.
Insulin produceras i bukspottkörteln. (Bilden nedan).

Stora mängder insulin förhindrar fett och bränna extra näring som lagras i fettet cellen. Efter en kort tid (några timmar eller mindre) resulterar detta i brist på näringsämnen i blodet, vilket skapar känslan av hunger och lust att äta något sött. Vanligtvis vid denna punkt de flesta människor äter godis eller mat. Detta startar cykeln igen, blir en ond cirkel och leder till viktökning.
En lågt intag av kolhydrater ger mer stabil glukos eller socker i blodet, och lägre nivåer av insulin. Detta ökar frisättningen av fett butiker i kroppen och ökar metabolismen av fett. Det gör oss vanligtvis förlora fett, särskilt runt buken hos patienter med bukfetma.
Gå ner i vikt utan att vara hungrig
Sådant LCHF sätt att äta gör det lättare för kroppen att använda fettdepåer eftersom deras frigivning inte blockeras av höga insulinnivåer. Detta kan vara en orsak till fettintag ger känslan av mättnad under längre tid än kolhydrater. Kaloriintaget minskar vanligen i studier där deltagarna äter allt de vill på en låg Carb diet.
Därför är det inte nödvändigt att räkna eller mäta mat. Du kan glömma kalorierna och kan förmedla lita på känslan av hunger och mättnad som din kropp ger dig. De flesta människor behöver inte räkna eller mäta din mat och inte behöver ha din andedräkt. Om du inte tror att det för ett par veckor för dig själv.

HÄLSA SOM EN GÅVA
Inget djur i naturen näring behöver hjälp eller tabeller med kalorier att äta. Och ändå, när du äter vad din kropp är konstruerad för att äta alltid behålla en normal vikt och undvika karies, diabetes och hjärtsjukdomar. Eftersom människan är ett undantag? Eftersom du kommer att bli ett undantag?
I vetenskapliga studier inte bara förbättrat vikt på en låg Carb diet, men också blodtrycket, blodsocker och kolesterol profil (HDL, triglycerider) också förbättrats. En full mage och mindre sug efter söt mat är också en del av den gemensamma upplevelsen.
Biverkningar eller utsättningssyndrom FRÅN SOCKER
Om du slutar äta socker eller stärkelse natten (cold turkey) rekommenderas och du kan uppleva några av de biverkningar eller utsättningssyndrom från att inte äta socker kommer att bli bättre när kroppen vänjer. För de flesta människor är det relativt mjukt och kan pågå flera dagar. Men det finns sätt att minska den.
Vanligt under den första veckan:
-Huvudvärk eller huvudvärk
-Trötthet
-Yrsel
-Hjärtklappning
-Irritabilitet.

Biverkningar förbättras snabbt när kroppen börjar anpassa och starta ditt fett bränner. Även dessa biverkningar kan minskas genom att öka vätskeintaget och tillfälligt öka saltintaget. Ett bra sätt är att ta en kyckling eller nötkött buljong varje gång. Alternativt ta några extra glas vatten och tillsätt mer salt på maten.
Anledningen är att livsmedel rika på kolhydrater kan öka vätskeansamling i kroppen. När du slutar äta denna typ av mat förlora överflödigt vatten via njurarna. Detta kan vara orsaken till uttorkning och brist på salt i den första veckan innan kroppen anpassar sig.
Vissa föredrar att minska kolhydratintaget långsamt, under flera veckor, för att minska biverkningarna. Men för de flesta är det mer praktiskt att ta bort socker och stärkelse trancazo en. Förlusten av några pounds eller kilo på vågen i början är en stor drivkraft.
HUR låga kolhydrater?
De mindre kolhydrater du äter desto mer effekt det kommer att ha på din vikt och socker. Jag rekommenderar att du följer lika strikta som kostråd. När du är nöjd med din vikt och hälsa kan sedan gradvis försöka införliva lite kolhydrater (om du vill).
Food Revolution.
Detta är ett tal av Dr Andreas Eenfeltd. Detta är en diskussion om Ancestral Health Symposium 2011, och lagt till vetenskap och revolutionens historia som tar maten.
Titta här You Tube: Maten revolutionen AHS 2011.






TEORI OCH PRAKTIK MER
Här fyra experter inom konsten, förklarar teori och praktik av olika kolhydratrestriktion.


Recept och tips:
Förslag till frukost.
• Ägg och bacon.
• Omelett
• Rester från kvällen innan.
• Kaffe med grädde.
• En burk makrill och kokt ägg.
• Kokt ägg med majonnäs eller smör.
• Avokado, lax och grädde.
• Pan-Oopsie smörgås (se recept nedan).
• En mycket tunn bit av toast med massor av smör, ost eller skinka, osv.
• Ost och smör
• Kokt ägg mosade med smör, skuren i små bitar gräslök, salt och peppar.
• En bit Brie ost och skinka eller salami.
• Hög fetthalt yoghurt (Turkiska är högre i fett) med nötter och frön (och kan vara allt från bär)
Lunch och middag.

• tallrik med kött, fisk eller kyckling med grönsaker och såser gjorda med fett, smör eller grädde. Alternativet istället för potatis kan vara mosad blomkål.
• Grytor, soppor med tillåtna livsmedel.
• Du kan laga de flesta av recepten om du undviker livsmedel eller rik på kolhydrater. Det är alltid en bra idé att sätta något extra fett (t.ex. smör, grädde, olivolja, smör).
• Drick vatten med din måltid och ibland ett glas rött vin.
Snacks eller mellan måltiderna.
När du äter en kost låg i kolhydrater och fett och protein men förmodligen inte behöver äta så ofta, att du åt en kost rik på kolhydrater. Bli inte förvånad om du inte behöver äta mellan måltiderna mellanmål eller ta. Många är bra med två eller tre måltider per dag. Men om du behöver äta mellan måltider eller småätande:
• Ät ost eller skinka rullar med grönsaker eller grönsaker (några att smörja honom smör ost)
• Oliver
• Nötter
• En bit ost
• En kokt ägg i kylskåpet
Oliver och nötter kan ersätta marker när du tittar på TV. Om någonsin du är hungrig mellan måltiderna du förmodligen inte äta tillräckligt med fett. Var inte rädd för fett. Ät mer fett tills du är nöjd.


Äta ute eller med vänner
• Äta på restauranger oftast inte ett problem. Du kan be dem att byta frites / stekt med sallad. Fråga om du kan sätta extra smör på kött om du behöver mer mat.
Kebab eller ledningar kan vara en anständig snabbmat (men undvik bröd). I hamburgare, hamburgare är det minst sämsta alternativet, be om det utan bröd och du sätter honom insvept i sallad. Naturligtvis undvika läsk och chips. Drick vatten. Ingredienserna är vanligen över pizza väl, men strängare så få re pizza pan som avgör äta.
• Om du äter varje dag är strikt mindre problem att göra undantag när du är inbjuden att äta ute. Om du inte vet vad de kommer att servera mat och sedan äta något innan de lämnar huset.
• Nötter och ost är en populär mat nödsituation när det inte finns några bra alternativ.
Inköpslista för nybörjare
Skriv ut listan och ta med den till affären:
• Smör
• Tung grädde (tung vispgrädde (40%)
• gräddfil (Gräddfil (34%)
• Ägg
• Bacon
• Kött (Ground, biff, köttstycken för gryta, biffar, osv.)
• Fisk (helst fisk med hög fetthalt som lax eller Mackarel)
• Ost (helst högt fettinnehåll)
• Turkiska Yoghurt (10% fett)
• Kål (kål, blomkål, brysselkål, osv.)
• Andra grönsaker som växer ovan jord.
• Frysta grönsaker (broccoli, kinesiska grönsakslåda, etc.)
• Avocado
• Oliver
• Olivolja
• Nötter: osötad flingade kokos (kokosflingor), nötter (valnötter), filbertnötter (hasselnötter), mandel (mandel), linfrö (linfrö), solrosfrön (solrosfrön), pumpafrön (pumpafrön) .

Rengör skafferi
Vill du öka chanserna att lyckas? Speciellt om du är sugen / beroende av socker är bättre än någon kasta eller ge bort någon mat med socker, stärkelse och produkter som säger "lätt", låg fetthalt (fettfri eller med låg fetthalt) eller fettfri (skummjölk) och andra produkter såsom:
-Sweet
-Pommes frites
-Läsk och juice
-Margarin
-Socker av alla slag (honung, agave, brunt socker, etc.)
Vete-
-Pasta
-Ris
-Allt du säger "låg fetthalt eller inget fett.
-Snö Cream
-Kakor
-Spannmål

Nu varför inte du?
Ormen i paradiset
Du måste vara mycket skeptisk, särskilt produkter som säger "low carb" såsom pasta eller choklad. Tyvärr är "skräpmat" som blockerade viktminskning för många människor. Dessa produkter är oftast fulla av kolhydrater när du läser etiketterna och marknadsföring kreativitet.


"De låga kolhydrater deg varumärke Dreamfields" till exempel är nästan ren stärkelse som absorberas mer eller mindre som en pasta:
Bedrägeriet av Dreamfields varumärket pasta
• Den Dreamfields Pasta Bedrägeri
Vad sägs om lowcarb bröd? Var försiktig: Om kokta med korn (vete, etc.) är verkligen inte låg-carb. Vissa företag försöker sälja det som lowcarb. Här är ett exempel:
• Julian Bakery s falska lowcarb bröd
Low Carb Choklad är vanligtvis full av berusade socker (socker alkoholer), räknas som tillverkning inte som kolhydrater. Men ungefär hälften av dem kommer att absorberas, och höja sockret. Resten hamnar i tjocktarmen, där de kan lätt orsaka gas och diarré. Förutom att upprätthålla ångest och längtan efter socker.
Om du vill vara frisk och smal - Som bäst färska och obearbetade.
RECEPT
Lätt att laga mat med ägg
1. Lägg dem i kallt vatten och koka i 4 minuter till 8 minuter eller mjuka ägg för kokta ägg. Ponles lite majonnäs om du vill.
2. Smörstekt med en eller båda sidorna. Agrégales salt och peppar.
3. Smält smöret i pannan och tillsätt 2 ägg och 3 msk grädde per portion. Tillsätt salt och peppar. Bátelos tills de är redo. Ponles upp gräslök och riven ost. Servera med stekt bacon.
4. Vispa 3 ägg och 3 matskedar grädde. Sätt salt och peppar. Smält smöret i pannan och tillsätt äggen med grädde och milkshake. När omeletten stelnar i topp kan du lägga till något gott. Till exempel en eller flera sorters ost, stekt bacon, stekt svamp, god kvalitet korv (läs ingredienserna) eller resterna från middagen. Vik omelett i hälften och servera med en läcker sallad.
Istället för bröd
Tror jag ska ha svårt att inte äta bröd. Ooopsies är ett bra val. Det är en "pan" inga kolhydrater och du kan äta på ett annat sätt.
Istället för pan-Oopsies


Oopsies
6-8 beroende på storlek,
3 ägg
100 g färskost
Nypa salt
½ matsked linfrö (men om du inte behöver lägga till)
½ tsk (tesked) bakpulver (bakpulver), men om du vill kan du utesluta.
-Separera äggen, den vita i en skål och äggula i en annan.
-Vispa äggvitorna med salt tills mycket hård. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan äggvita i rörelse.
-Blanda äggulor och cream cheese väl. Sätt om du vill att linfrö pulver (skalet fiber) och bakpulver (bakpulver) om du vill (göra Oopsies mer som bröd).
-Då mycket försiktigt sätta äggvitorna med äggula blandningen - försöker spara den klara luften.
-Sätt 6 stora eller 8 Oopsies mindre ugnsform.
-Grädda vid halv ugnen vid 150 grader C (300 grader F) under omkring 25 minuter - tills gyllenbrun.
-De kan ätas som bröd eller användas som bröd hotdog eller hamburgare. Du kan också lägga olika typer av fröer för att få upp dem innan bakning, för utsäde ex sesam (sesam) eller pumpakärnor blomma. En stor Oopsie kan användas för en rulltårta. Sätt ett generöst lager vispad grädde (vispgrädde) och lite "bär".

Om du vill vara mindre strikt: lite bröd
Du kan inte leva utan bröd? Begår ett tunt bröd med massor av smör och lägga till fler saker som bacon, ost, carnitas, tunga. Ju mer smör och mindre bröd upp de saker du behövs för att känna sig nöjd.
Istället för potatis, ris, pasta
-Blomkålspuré: Dela blomkålen i små bitar och koka tills de är mjuka med en nypa salt. Avlägsnar vatten. Tillsätt grädde och smör och blanda.
-Sallad: grönsaker som ges upp ur marken, med någon form av ost. Prova olika typer.
-Broccoli, blomkål och brysselkål kokt.
-Grönsaksgratäng: Stek i smör squash (squash), aubergine, fänkål (fänkål) eller andra grönsaker som du gillar, agrégales salt och peppar efter smak.
Sätt i en bakning ost. Värm ugnen till 225 grader C (450 grader F) tills osten smält och gyllene.
-Spenat eller kål med grädde.
Blomkål-ris, riven blomkål kokas i 1-2 minuter är ett bra substitut för ris.
-Avokado.
Snacks och efterrätt
-Blandade nötter
-Skivad korv, lägg en bit ost och en pinne genom dem.
-Grönsaker med DIP: gurka, blomkål, chilipeppar, osv.
Färskost-rullar: med salami, skinka eller en bit gurka.
-Oliver
-LCHF-frites: Lägg fint riven parmesanost i en bakform, värm ugnen till 225. C (450o F), låt det smälta och ha en fin färg (se den brinner lätt). Servera som chips, kanske med ett dopp.
 
F

F.d. 55596

Guest
Sv: LCHF. Läs detta!

Mandelmjöl = Harina de Almendra, jag har bara sett mald mandel, inte så fint som mjöl.
Fiberhusk, ingen aning vad det kan heta, fiber heter fibra, fråga på en hälsokost, säkert visar dom olika sorters musli.

Det var ingen dålig information om LCHF du hittat på spanska, jag har ätit åt
LCHF hållet i 5 år och mår bra, men att förklara detta för en spanjor om LCHF
det förstår dom inte, dom vet genom artiklar i tidningar att Atkins är livsfarligt
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Håller ni fortfarande på med att försöka baka ätligt LCHF-bröd, McLains? Jag har gett upp för länge sedan! Det går inte! Glöm brödet och lägg godsakerna på en tallrik! Bröd är ingen nödvändig mat, inte ens för en PanBagnare eller vad det nu hette som en av er levde på på Rivieran för länge sedan!

Finns det någon god färsk grädde i Spanien?

Jappe

PS. Lurven (katt) fick kalvkotlett med gräddsås till middag idag! Det verkade som han tyckte om det! Jag tror inte att veterinärerna kommer att tjäna några pengar på honom längre för nu har han helt slutat med den dyra, saltade och kolhydratstinna veterinärmaten! Äntligen börjar pälsen bli glansig på honom och tovorna har försvunnit! Han äter numera som katterna åt förr i världen, när veterinärerna huvudsakligen ägnade sig åt djur på landet såsom kossor och hästar och liknande!
 
Senast ändrad:

SirMcLain

HBK Medlem
Inlägg
6.732
Kommun
Spanien
HBK-Nr
4832
Medlemskap
2026
Sv: LCHF. Läs detta!

Louise bakar utmärkta frallor. När du kommer i november får du smaka, men ta med lite Fiberhusk.
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Fläsk med löksås! En klassiker jag inte ätit på länge. Vi försökte köpa lättrimmat sidfläsk på ICA igår. Fanns inte, fanns bara sönderskuret rimmat fläsk i tjocka, för tjocka skivor! Vi köpte efter mycket letande Tulip sönderskurna rimmade fläsk. När vi stekte det så rann det så mycket vatten ur fläsket så att i stället för att fläsket blev stekt så blev det kokt! Vad innerst in i glödheta sysslar grisproducenterna med nuförtiden? Vad har dom för sig i svinstiorna?

För att inte den äckliga fläsksmaken från dagens misshandlade och stressade grisar ska märkas så tillsätts tydligen socker i de fläskprodukter som säljs i matladorna. Mängder med natriumnitrat för att binda vatten och socker för att dölja den vidriga orginalsmaken!

I morse stekte jag Tulip bacon. Nu kom det inget vatten ur "produkten" utan någon sorts brunt klet som fastnade i pannan. Jag var tvungen att tillsätta smör för att inte baconet skulle fastna i pannan. Det bruna kletet är tydligen socker! Giv mig styrka!

Jag stekte Tulip bacon för flera decennier sedan och då var det inga problem alls, inte ens i en gjutjärnspanna! Då behövde man inte tillsätta smör! Baconets eget fett fungerade utmärkt att steka i! Den efterföljande stekningen av ägg var det heller inga problem med i baconflottet! Försöker man steka ägg i dagens baconflott så får man skrapa dem ur pannan! Giv mig styrka!

Tydligen är Scans fläskprodukter bäst f.n. Persons vattendränkta bacon har jag skrivit om här tidigare. Jag blev så förbannad så att jag ringde upp företaget men något vettigt svar fick jag inte på mina frågor!

Vad sysslar dom med i dagens svinstior??

Jappe
 

Wizard

HBK Medlem
Inlägg
4.950
Kommun
Mark
HBK-Nr
5342
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Samma sak med köttfärs. Förr kunde man få stekyta på färsen. Numera kokar den i sitt eget "spad", det bildas en brun slemmig sörja som man få slå av pannan efter en stund.
Vi tycker Lidls bacon är bäst. Där behöver man inte tillsätta smör när man steker.
Kanske tyskarna har satt upp större kvalitetskrav på sina leverantörer.
Att pumpa i vatten i kött skulle vara straffbart, men det är såklart lönsamt.
Mammon styr.
//W
 

WillyPe

FD HBK Medlem
Inlägg
930
Kommun
Karlstad
HBK-Nr
2029
Medlemskap
2023
Sv: LCHF. Läs detta!

När man steker så ska man börja med het panna så köttets yta snabbt blir brynt och tilltäppt så det inte läcker vätska (och vändas ofta) för att sedan sänka temperaturen så köttet inte blir sönderbränt utan genomstekt. Om man är försiktig av sig och startar stekningen med för låg temperatur så läcker vätskan ur och det blir kokt istället för stekt.

Men det vet ni väl sedan gammalt, hmm??
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: LCHF. Läs detta!

Jo, det vet vi men jag trodde inte det gällde bacon. Det var inte nödvändigt förr, "på min tid". När jag steker biff gör jag så! Jag ska prova nästa gång jag steker bacon så får vi se!

Jappe
 
Senast ändrad:
F

F.d. 25023

Guest
Sv: LCHF. Läs detta!

Samma sak med köttfärs. Förr kunde man få stekyta på färsen. Numera kokar den i sitt eget "spad", det bildas en brun slemmig sörja som man få slå av pannan efter en stund.
Vi tycker Lidls bacon är bäst. Där behöver man inte tillsätta smör när man steker.
Kanske tyskarna har satt upp större kvalitetskrav på sina leverantörer.
Att pumpa i vatten i kött skulle vara straffbart, men det är såklart lönsamt.
Mammon styr.
//W

Har du läst innehållet i Lidls köttfärs? 86% kött/produkter...
Vad är resten?

Jyrki
 

T.Rantzow

HBK Valberedning
Inlägg
497
Kommun
Castro Marim
HBK-Nr
305
Medlemskap
2024
Sv: LCHF. Läs detta!

Hej
Jag rekomenderar att prova dessa bröd. Har skrivit receptet tidigare i sommar men det tål att upprepas.
Går bra att frysa, tänk på att förvara det i kylskåp ej rumstemperatur, varma LCHF bröd är inte goda.
Långpannebröd 24 st
4 ägg
½ burk kesella eller turkisk yoghurt
1 msk bakpulver
½ tsk salt
60 gr sesamfrön
60 gr kruskakli eller havrekli
70 gr solrosfrö
½ dl linfrö
50 gr smält smör
½ dl pumpafrö att strö över

Vispa äggen lätt o bland alla ingredienser.
Bakplåtspapper på långpanna häll ut smeten.
strö över pumpafrön
175 gr 15 min skär i rutor.




Mandel- och valnötsbröd med frön

Portioner: 1 bröd



Ingredienser:
100 g mandel
50 g valnötter
50 g sesamfrön
2 msk fiberhusk
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
150 g valfria frön (ex. 50 g solroskärnor, 50 g pumpakärnor, 25 g sesamfrön, 25 g hela linfrön)
250 g kesella 10% (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)
5 ägg

Gör så här
Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl(gärna ej så finmalet) och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesellan med äggen i en separat bunke. Blanda allt och låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter. Häll upp i en 1,5-litersform och grädda i 80 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Om man vill kan man lägga på aluminiumfolie efter 30-40 minuter. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.


Det här är det godaste LCHF-brödet jag ätit och det går att variera efter egen smak. Här kommer några tips:

- Tål du mandel men inte valnötter, byt då ut valnötterna mot mandel.

- Byt ut valnötterna till dina egna favotirnötter för att få en annan smak på brödet.
Dela o frys in, förvara i kylskåp.

Hoppas det smakar
Lotta
 
F

F.d. 53078

Guest
Sv: LCHF. Läs detta!

Olika mjöler av potatis eller majs, stärkelse, smakpotenc E631 eller liknande. För längre bäst föredatum
Socker av olika tillsatser för att den skall bli vänlig i den djävulska microugnen. Och sedan äter ni detta kadaver som har ätit antibiotika och tillväxthormoner sedan födseln. . Gnäller på sjukdomar och fetma nä fy f*n.
 
Toppen