• Hösterbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills 2022-12-31.
    Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Valborg dagen före 1 maj

.Varför det heter Valborg vet jag inte och varför skall jag behöva veta det, när ingen annan tycks veta. I den Lundensiska världen har man döpt om denna dag till fullborg. Ibland undrar jag vad vi skall med dessa många bål till, ingen skall brännas det är inte sådana tider just nu. Alla som intagit drycker med procent är redan varma inombords, så vad gör då bålen för nytta. Jag tror vi eldar upp vintern och genom diverse röksignaler kallar vi på våren. I år behöver vi inte kalla på någon vår för den och sommaren har redan passerat i mars på en snabbvisit, så snabb att glassförsäljarna inte han med. De stod där med stängda stånd och tomma glass boxar.

När vi så vaknar upp till 1 maj, de som inte vaknar förrän den 2 maj har sovit sig genom en ledig dag och det kan kännas helt onödigt, så är där ingen vår. Kanske vi sände fel röksignaler eller så kunde våren inte tyda våra röksignaler. Denna dag är det, det röda lagets dag, nu skall de gå ut och demonstrera mot alliansen. För om åren har det demonstrerat mot sig själva och det har varit en lustig syn. Först ha man bestämt något sedan demonstrerar man på 1 maj mot det man tidigare bestämt. I år kommer man att demonstrera mot att man inte får nästan lika mycket betalt för att inte jobba, som att jobba.

När sedan alla röda fanor försvunnit och alla talat om hur dåligt allt är, så kommer människor med vita mössor och skall sjunga in våren. Kanske går det bättre med sång än med röksignaler. Nu inväntar vi nästa helg då någon skall flyga till himlen bara hoppas att våren inte följer med som passagerare eller kan det vara så han som flyger iväg skall hämta sommaren, låt hoppas det blir så. Men i dessa dagar då lågprisflyg går i konkurs kan man aldrig veta.

Senaste recensioner

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
466
Recensioner
1
Senaste uppdatering
Betyg
5,00 stjärnor 1 betyg

Fler inlägg från Kåserier

Dela detta inlägg

Toppen