Park & Fly

Onsdag 21 mars kl. 22:51
Vi ligger kvar på Canelas efter det att Bosse lämnat oss, vi tänker invänta det bättre vädret som skall komma innan vi drar oss väster ut till Sagres. Nu är det väldigt växlande, ena dagen regn andra dagen sol. Platsen vi har är lite skuggig och sluttande och när vi ser att en stor husvagn packar ihop och drar iväg lite snett mittemot oss så går jag dit och kollar, öppen och fin plats med sol hela eftermiddagen (om den är framme) och lite närmare restaurang och butiken till frukostbrödet. När jag går tillbaka och konfererar med sambon hur vi ska göra ser jag ett annat par går där och tittar, hon gestikulerar med båda armarna hur dom kan backa eller köra in med någonting vad jag förstår. När dom går iväg flyger "djävulen" i oss, sambon börjar bära över stolar och bord, jag drar in elkabeln och rullar ner från kilarna under hjulen och lägger dom åt sidan. Hoppar in i bilen och kör över och backar upp på plats, jag hinner precis hämta våra kilar och backa upp på dom, då kommer paret som var där tidigare och tydligen tyckte om den platsen oxå, dom har bil och jättelång husvagn som skulle passa perfekt där, de stannar till hos oss och vevar ner fönstret och säger på engelska, "vi har betalat för den platsen" det har vi oxå säger jag kort och gott och det är slut diskuterat. (Här finns inga bestämda platser utan man tar den som är ledig). Dom backar in på den plats som vi hade tidigare och alla är nöjda och glada. Vi får några bra soliga dagar här och njuter, vi tvättar och det regnar och det blåser. På FB ser vi att vår vän Bosse åter igen har hamnat på Park & Fly ofrivilligt, då hans kylskåp börjat strulat efter hans tandläkarbesök. Meningen var att han oxå skulle dra sig mot Sagres, efter sitt tandläkarbesök. P & F är nog ett bra ställe att stå på om man har problem, man kan nog få hjälp med det mesta där. Hur som helst, vädret är fortfarande ostadigt och vi har en burk ansjovis kvar till en Jansson som vi ska dela med Karlsson (Bosse) så vi bestämmer att komma upp till honom och invänta det bättre vädret. Den 17 drar vi oss upp till P & F
och rullar in på campingen/ställplatsen, det är ett jäkla skitväder, det regnar och är blött. Vi bjuder på Janssons frestelse och sedan bjuder vi Karlsson på en Karlsson efter maten istället för kaffe. På tisdagen drar Bosse vidare igen, han får hjälp att komma loss ur den blöta gräsmattan med hjälp av campingägarens jeep. Han ska åka mot Sagres nu men vi stannar kvar och inväntar stabilare väder.
På onsdag morgon vaknar vi med klarblå himmel, underbart, morgonpromenad med Doris, lite längre än vanligt förstås. Sedan packar jag cykelväskan för en dagstur, det finns en sjö/damm ovanför oss som ser ut som en drake (med lite fantasi) där det ska finnas en ställplats och fina ställen man kan fricampa på. På kartan har jag bara ca 4-5 km att cykla vilket är ju helt ok. Sagt och gjort, från Park & Fly går en liten stig/väg ner mot byn jag ska passera och det är nästan bara utför, lätt som en plätt, sen bär det uppför... första backen jag ska ta i med benen så skär det till i vänster knä, jaha det var det de, men som tur var gör det inte ont när jag går och gå kan man ju nästan göra hur långt som helst. Så jag knatar på i uppförsbackarna och rullar cykel i de nedförsbackar som finns. Men mycket uppför var det...

portugal
portugal


Det är väldigt vackert med vida utsikter och som vanligt väldigt svårt att fånga detta på bild. Men jag njuter av det i alla fall här och nu!
Det blir mycket nerför när jag ska tillbaka ner mot byn igen, men det är bara att ligga på bromsen...
Det är skönt att koppla av efter en dusch med en kall öl i handen när solen lyser från en klarblå himmel. I morgon ska vi packa ihop och dra oss västerut mot Sagres. Vi måste ändå handla en hel del och vädret ska bli bra.
  • Gilla
Reaktioner: LeifaK och tordan

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
237
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen