Sagres och Lagos igen

Tisdag 27 mars kl. 23:58
Nu skulle det bli av, Sagres udde och "Cape Saint-Vincent" som är Portugals sydvästspets och ligger en bit ifrån Sagres, så igår (måndag) checkade vi ut från Trindade i Lagos för att bege oss de 38 km de handlar om. inga avstånd att tala om här nere som sagt. Förs lite handling förstås för att fylla upp kylskåpet, man vet aldrig var man hamnar.
Efter ca 40 min. var vi där, först åkte vi ut till själva Sagres udden men snurrade runt på parkeringen och körde direkt ut till Cape Saint-Vincent istället, där såg det trevligare och häftigare ut och det var där vi hade sett att de skulle stå en "fish and chips" vagn/bil, så vi skulle luncha där i alla fall. Det blåste "satan" när vi parkerat och gick ur bilen men det är ju en upplevelse det oxå när man har hela Atlanten ligger öppen för en...
portugal


här kunde vi parkera direkt ute på klipporna och efter en promenad och några bilder

portugal


så blev det varsin tallrik" Fish and chips" med lite grönsaker, det smakade verkligen bra så här i lunchtider...
Utsikten från bilen kunde man inte klaga på heller...

portugal


Tittar man noga så ser man faktiskt att det står några personer ute på klippan där, maffigt är det. Mätta och belåtna börjar vi fundera över vad vi gör nu, vi hade åkt förbi någon camping på vägen hit men den såg jättestor ut och massor av bilar/campare. Hur som helst så börjar vi köra tillbaka lite sakta och njuter av naturen som är runt omkring oss, jaha... det var ju inte så stora fel på campingen vi lämnade vi trivdes ju där, jag har fler klippor att utforska. Sagt och gjort, vi kör tillbaka och checkar in igen och våra soliga plats vi hade stor tom.
Tisdagen (idag) ska bli riktigt varm och solig så då vill vi ligga stilla i alla fall.
Nu har det kommit en svensk bil till här som vi pratar med, ett trevligt par från Småland som är hantverkare inom glas och läder, dom har legat uppe i Lissabon ca 5 dagar och nyss kommit hit ner så vi får agera lite turistguider om vad som finns här.
Dagen blir jättevarm så markisen åker ut så vi får lite skugga :), men jag tar som vanligt en ordentlig promenad trots värmen, denna gång i sandaler som jag lätt kan ta av mig och gå med fötterna i havet, men när jag skulle runda en udde så blev jag blöt ända ovanför knäna, man får tänka på vilka tider man går.
I Blåsten och värmen som nu vart blir jag väldigt trött på mitt lockiga långa hår som fladdrar runt hela huvudet och jag har sett en frisörsalong strax vid ingången till campingen så jag duschar och tvättar håret och går dit. En dam som absolut inte kan engelska förestår den och jag frågan om jag kan få håret klippt, "no maschin" säger jag, si si.... Jag får håret klippt, (utan maskin) ögonbrynen ansade och efteråt tvättar hon håret, torkar och borstar det snyggt och prydligt, 10E Jag visar på hennes räknemaskin att hemma har det kostat ca 40E, "madre mia" säger hon och ser helt förvånad ut. På kvällen går vi ut och äter varsin god pizza, den kostar som hemma dvs, 8E, så kan det vara. (men ölen var billigare).
Nu stannar vi nog här några dagar och njuter av värmen och närhet till "gamla stan" och "mina klippor".

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
259
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen