Lagos, Trindade, sista kvällen?

Söndag 8 april 23:34
Så har det gott en vecka sedan senast och vi är fortfarande kvar här på samma camping.
Vi börjar tillhöra långliggarna här, förutom det "permanenta" tält och husvagnar som står här, man funderar om dom bosatt sig här? Vi har till höger om diskhuset ett par som jag kallar kvinnan för Peggy, "våra värsta år" Rödhårig rökare som inte gör mycket och man ser henne knappt aldrig, förutom med sopkvasten ibland, Mannen "Al" går oftast iväg runt 10.40 på dagarna är borta några timmar och kommer sedan hem, han diskar alltid.
På seneftermiddagarna hör man populära schlagers i från tältet och "Peggy" sjunger med och klappar händerna, ljuv musik kan man säga.
Nedanför vår närmaste toa bor "the bluesman" han spelar blues från fickan när han diskar på kvällarna, oss stör det inte. När man möter honom så hör man "haj ho are you" och jag tänker på Manuel i "Pang i bygget". Nedan för honom sedan bor en kille som spelar "techno" hela dagarna, honom kan vi vara utan.
Sedan har vi några löst springande hundar (som har sina ägare här). En söt liten ulltuss som är helt galen i Doris och inte blir det bättre av att hon löper just nu och ulltussen är en hanne. Viss närhet tolereras men inget mer... hans matte bor i tält inte så långt i från oss med ytterligare en större hund som är en tik som tur är.
Man kollar ju alltid reg.skyltarna när man passerar bilarna på campingen och då blir man lite förvånad när man passerar en Tysk registrerad bil som kom här om dagen och mannen är ute just då och säger "hej", då stannar man till och kollar skylten igen... jo det står D, eeee är du tysk? Jo men jag har bott i Sverige i 20 år och har en svensk fru, och så är samtalet igång. Naturligtvis har han vart i Köping och legat på hotell inom sitt arbete, Rivteknik eller vad det hette, världen är bra liten.
Hur som helst, vi hade ingen tanke på att åka hem ännu men så pratar vi med grannen som har hand om posten och han påminner mig om att jag har fått besiktningsanmodan på Renault Master, (husbilen) senast den 30 april, ja visst f-n. Det visste jag ju, innan vi åkte kollade jag sånt, (besikting 30 april), men till dess är vi ju hemma, så länge ska vi ju inte vara borta var ju min tanke. Men hugaligen vad dagar och veckor har flugit iväg och vad skönt det har vart, eller är än så länge i alla fall. Ingen tomt att sköta om, ingen gång som måste skottas, m.m. Vi har verkligen trivts i våran husbil, den har fungerat alldeles utmärkt.
Men i morgon (har vi tänkt iaf) sätter vi nyckeln i tändningslåset och drar oss sakta uppåt, jag säger inte hemåt för vi har tre veckor på oss och tänker utnyttja varenda dag, besiktning är bokad den 30 april på eftermiddagen så vi har god tid på oss...
Så här har det sett ut i nästan två veckor...

portugal


Nu rullar vi vidare och vi får se när vi kan blogga nästa gång, vår tanke är att vi ska ta sikte på Madrid och köra upp mot Pyrenéerna till en stad som heter Huesca, där ska finnas en "Tunnel du Somport" som låter intressant. Eller oxå tar vi vägen "över" bergen i stället, men det blir mottot," skynda långsamt".
Tack och gott natt!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
348
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

 • Lagos, Trindade
  Måndag 2 april kl. 21:52 Vi ligger fortfarande kvar här på Trindade i...
 • Sagres och Lagos igen
  Tisdag 27 mars kl. 23:58 Nu skulle det bli av, Sagres udde och "Cape...
 • Lagos, Trindade
  Söndag 25 mars kl. 22:36 Vi är fortfarande kvar här på Trindade, sambon...
 • Lagos, Trindade
  Fredag 23 mars kl. 22:55 Det blev en tur till stranden på eftermiddagen...
 • Lagos, Trindade
  Fredag 23 mars kl. 13:17 Igår torsdag åkte vi från Park & Fly i...

Dela detta inlägg

Toppen