Park & Fly, fortfarande

Torsdag 8 mars kl. 22:47
Nu har vi legat här i nästan en vecka i regn, sol och blåst, det har inte hänt mycket och det dåliga vädret ska fortsätta även om vi börjar se ett slut på det nu. Man rastar Doris (hunden) mellan skurarna och njuter av den sol som tittar fram. Men enligt vad vi hört på sociala medier är regnet välbehövligt för Portugal och då får man väl ta det så oxå. Vi är ju inte här bara på två veckors semester som det var förr i tiden.
smiley_smile.gif

Tanken är att vi ska dra oss neråt Portugals sydvästligaste spets, Sagres så småningom men det gör vi inte förrän det blir stabilare väder. Så därför ska vi passa på och besöka IKEA i staden Loulé i morgon. Vi har hört att maten där skall vara bättre än på IKEA i Sverige så det ska bli spännande. Gasflaskorna behöver fyllas på oxå så de tar vi på vägen dit, om vi hittar rätt. Det ska visst finnas en ett ställe i Boliqueime (gissa om man får kolla på kartan många gånger för att stava rätt) som fyller svenska flaskor, vi får hoppas på det bästa.
Annars flyter det på, det trevliga här nere är ju faktiskt att det är någorlunda varmt, jag har inte haft på mig långbyxor sedan vi kom ner. Vi börjar hitta lite grann och vi rör oss inte många mil i sidled när vi åker någonstans. Det finns Lidl när man bara vill kompletteringshandla, (det finns andra butiker oxå) vi har Algarveshoppen som är ett jätteköpcentrum med alla tänkbara butiker och restauranger, alla butiker har ju vin & sprit men vi har även hittat en jättestor affär, typ ett lager med gångar och pallställ som enbart har vin, öl och sprit i alla mängder, om man nu skulle vilja ha det. Där hittar man Wiskey och Rom i hyllmeter från ca 90 sek. till riktigt fina årgångswiskey på flera tusen.
I början blev man lite förvånad när man handlat och plockat i vagnen men lite lunchmat, frukost, vatten, någon köttbit, en låda öl, någon flaska vin och man betalar ca 50E. (Inte fel, bara vinet och ölen skulle ha kostat det hemma).
Kösystemet här är mycket mer rättvist än vårat system, dom har en himla massa kassor, men man har bara en kö utanför alla kassor sedan är det en digital display och en röst som visar/ropar upp vilken kassa man skall gå till, mycket smart.
Till frukostjuice äter vi färskpressade apelsiner, jag har väl aldrig ätit så mycket apelsiner i mina dar som nu, man köper en nätkassa efter vägen för 2,50E och dom är otroligt söta och goda utan kärnor.
I morgon skall vi se hur det är att gå på IKEA i Portugal, vi höres, nattinatti.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
201
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen