Intervallträning.

Nu låter det som jag är grymigheten själv på träning. Men det är jag tyvärr inte. Har i hela livet vetat om att träning är bra, men jag klarar mig utan. För några år sedan insåg jag att så inte va fallet. Doktorn sa frun behöver gå ner lite i vikt, träna en del så ska du se att artrosen ger med sig. För en gång skull lyssnade jag på doktorn, började träna. I mig blev hela jag tränad. Från muskler, till leder och höfter som spökade. Men även mitt sinne, mådde bra av mina träningspass. Fast det är så bra, så glömmer jag ibland av att det är så bra med träning.
Gör det ibland mera sporadiskt. Just nu är jag inne i en mera träningssporadisk tid. Förra veckan började testa Hiit träning. Har även börjat träna de där musklerna som rätar ut hållningen och min höft. Tänker ge det en chans, behöver ju träningen för att klara av att sitta i bilen upp till vårt vackra Norr. Vill ha semester utan smärta så det är viktigt att se till att träna.

Jag har även börjat med en annan vana, sedan en tid tillbaka. Nu hör och ser jag hur detta inlägg ser ut som. Men jag lovar jag är inte en sådan där renlevnad människa, men försöker och gör det i perioder.
Jag har slutat att äta socker. Tagit ett större ansvar i vad jag egentligen stoppar i mig. Äter inget som har socker förutom bär, frukt. Inte ens glass har jag ätit sedan april. Förutom två gånger det vart kalas. Då blev det tårtbit och en glutenfri kladdkakebit.
Något annat jag just börjat med, är att tävla med mig själv om att äta minst fem grönsaksportioner om dagen. Gärna mera. Två dagar slog jag rekord. För några dagar sedan tror jag var uppe i att jag åt 15 olika sorters grönsaker + bär och nötter. Haja att jag gav min kropp nyttigheter.

Min ambition är att ta tag i detta, även under semestern, ska ha det som en sport att se till att äta och försöka min på träning även under våra resor med vår lilla bil. Ska ha en stegtävling med mig själv och maken. Fast det vet han inte ens om ännu. Jag har det bättre förspänt än han för jag har ett sånt där smartband om handleden. Så jag tror jag vinner.
Är det någon annan som vill delta i steg-räknar-tävling i sommar? Skulle vara kul om vi utmanade varandra. Första priset kan ju vara att förlorarna betalar nästa års medlemspris i denna husbilsklubb. För att stegen ska räknas måste man på något sätt visa att man faktiskt har gått alla steg. Vad säger ni ska vi göra en tävling. Semester stegen here we come.... Mina andra bloggar finns här och här.
Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen kommer först imorgon. /Carina alias Malix.
36716080_582292578838265_6067638184689270784_o.jpg

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Tommy o Carina
Visningar
394
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Mat & dryck

Fler inlägg från Tommy o Carina

Dela detta inlägg

Toppen