Igår lämnade vi fjället.

Vi sov där uppe på Stekenjokk måndag till tisdag. Med husvagn. Då har maken alltid velat ställa husvagnen vid camping. Då har vi sovit på Kolgårdens camping. Inget fel på den Campingen, men i år hoppade vi över den. Sov till Fjälls var ännu mera fascinerade av ljuset mitt i natten. Det är vi varje år, men i år var det fantastiskt när solen la sig bakom fjället.
Det var svårt att tillåta sig att sova där på fjället. Det var så vackert. Redan sju igår morse stod vi upp. Vi fick till oss att när lampan lyser på toa då är den full. Då funkar det inte att använda den en gång till. Toa lös inte, men det var allt dags att tömma den. På fjället fanns det ingenstans att tömma den. Så vi åkte till Saxnäs Marsfjäll mountain lodge, där kunde vi tömma kassett toan fylla på vatten. 60 kr kostade tjänsten vilket var helt okej. Vi har ju inte sovit där så det är klart att vi ska betala.
Efter att toaletten var tömd började vi åka tillbaka till fjället igen. Precis innan fjället stannade vi innan Klimpfjäll. Åt frukosten till utsikten av fjället. Omian har vi använt varje dag för att få hotellkänslan. Ny värmda bakeoffbröd. Eftersom vi äter glutenfritt så är det nästan nödvändigt att värma bröd. Ovärmda bröd smakar mindre gott.
Vid Blåsjön kunde vi ta oss över till Norge. Vi provade på vägen men den var så smal att vi efter en stund valde att åka tillbaka till Sverige igen. Åt lunch strax efter Blåsjön i Jormliden.
Vi var på väg tillbaka, vägen var lång till Strömsund kändes det som. Denna gång var campingen full vid receptionen. Så vi fick plats på andra sidan vägen. Simmade mina 1000 meter i bassängen. Gick förbi Dollarstore där jag inhandlade en Termos. Mest strunt saker finns just där. Men en termos för en hundring hittade jag. Nu när jag inte använder mig av att koka vatten och brygga kaffet som man gjorde innan kaffebryggarens framfart.
Idag ska vi igen iväg närmare hem. Vi har tänkt oss en 40 mil på vägen. då har vi bara 40 mil kvar innan vi kommer hem igen.
Lev idag just nu, igår finns bland alla minnen och morgondagen är där borta i framtiden. / Carina

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Tommy o Carina
Visningar
216
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Tommy o Carina

Dela detta inlägg

Toppen