Hur fungerar min hjärna

Bild från Internet

Skärmklipp.JPG


Nu gäller det att ta kontakt med en hjärndoktor som kan förklara hur trådarna i min skalle fungerar. Om jag planerar något så blir det aldrig som jag planerat, det sker ändringar hela tiden och speciellt när vi är på husbilssemester. Det sker ändringar hela tiden, vi ska någonstans men hamnar nästan alltid någon annanstans. Hur kan det bli så hela tiden. Ändringar kommer och går med några timmars mellanrum, tur jag sover ibland. Jagar vi solen eller någon trygghet eller vill hjärnan bara ha ombyte och undermedvetet tvingar mej tänka som jag inte vill tänka. Eller är det jakten på den perfekta cognacen. Ingen vet så min hjärna får väl fortsätta fungerar som den alltid gjort, snurra så snabbt som möjligt, för ut kommer det alltid något.

Min hjärna tar till sig nya ord hela tiden, sen får man googla vad de betyder. Nu är det inne med “flygskam” och “klädskam” vad det nu är. När jag gick i skolan hade vi en skamvrå, där man fick stå med en strut på huvudet, så redan på 60-talet hade man “skam”. På en tiden kunde man inte googla vad det betyder utan man fick ta fram något av de 25 uppslagsverken. Ibland är min hjärna som ett flipperspel från 50-talet, har ingen kula som studsar men en väldigt massa ord som far hit och dit.

När vi kör med husbilen i Frankrike, tar hustrun ut kursen, men den kursen gäller bara några mil för min hjärna kom plötsligt på en annan kurs, men på väg med den nya kursen, ropar plötsligt hustrun, vilken trevlig by som ligger på höjden och vips hamnar vi där. Hela tiden sker förändringar. Enda gången vi alltid hamnar rätt är när jag skall till en vinbonde som säljer Cognac.
  • Gilla
Reaktioner: Bennsan

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Lassej
Visningar
302
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Kåserier

Fler inlägg från Lassej

Dela detta inlägg

Toppen