• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2023 kommer att hållas i Karlstad 18-21 Maj.
  Mer information om bla: Lasse Stefanz spelning och anmälan finns här: Årsmöte 2023

 • Erbjudande på Husbilsklubben.se

  Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
  Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
  Medlemskapet gäller för kalenderåret 2023.
  Mer information finns här: www.husbilsklubben.se/ny
  Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Guarda syd - Silves ö, etapp 6, målet!

Måndag 5 febr.
Den sista etappen ner till vår kompis mellan Silves och São Bartolomeo de Messines (väg N124) som skulle bli den kortaste och enklaste trippen blev den längsta och kanske mest händelserika trippen vi gjort.
Upp skapligt tidigt och åt frukost i bilen kom iväg vid 9-tiden, nu har vi gott om tid, beräknad restid ca 6 tim. ankomst ca kl. 15.00 enl. gps på de koordinat vi fått och lagt in. Lätt som en plätt.
Stora fina vägar med skyltar efter vägen där det står priser, sedan åker man under en ramp med små kameror? På väg ner mot Lissabon ser vi spår efter de stora skogsbränder som härjat i norra Portugal, stora ytor med svartbrända träd, stora kala bergstoppar som påminner oss om den stora skogsbranden hemma i Västmanland. Först tror vi det bara är torra träd men där det har brunnit alldeles intill motorvägen ser vi att det är svedda trädstammar. Ännu mera skyltar med priser och kameror? Undrar hur det här går till tänker jag... får man faktura hem eller hur 17 fungerar det?
Strax nedanför Lissabon tar betalvägarna slut med avspärrningar och tullar, en trevlig dam frågar oss efter biljett? biljett säger jag med frågande min? vi har inte någon biljett, hon ser frågande på oss och skriver på en lapp, drygt 63 euro som hon visar oss. Jag tar upp plånboken och visar mina 15 euro i sedlar plus en mugg med småpengar, duger det? Hon skakar på huvudet, kontokort? visst jag har mastercard? duger inte, kön växer bakom oss... hon skriver ut ett kvitto som fungerar som faktura och pekar på en rad, multibank betala inom 8 dagar! Tack nu får vi åka vidare.
Ner mot Silves enligt gps:en, vi ser att vi blir sena och skickar sms till Bosse, beräkna kl.17-tiden.
Vi hänvisas att åka av de stora vägarna och in på mindre vägar upp mot bergen, riktigt smala fina vägar och högt upp, nu är det inte många mil kvar. Vi ska passera en liten by som heter Monchique, Tittar på gps:en oj det blir smalt här, bilar står parkerade till vänster och höger så man knappt kommer förbi, oj vilka smala gator och dom blir ännu smalare. Till slut står det två gamla trevliga damer som ler och vinkar med armar och händer att det blir ännu smalare för vår husbil. Det stoppar oss och visar att vi måste backa tillbaka... på med varningsblinkers, störs går först, det är bara att backa....
Till slut står vi högt uppe i bergen på en smal väg, "du är framme vid destinationen" säger rösten i gps:en? Va? här? vi står vid ett ödehus med en liten smal grusväg till vänster, kan inte vara möjligt... ingen teckning på mobilen ingen kontakt med Bosse eller yttervärlden. Det är bara att fortsätta neråt till mobilen visar några pinnar, det börjar mörkna.
Efter mycket snurrande när vi kommer ner till civilisationen får vi kontakt med Bosse och efter några samtal och förklaringar hittar vi Bosse efter vägen med en ficklampa som visar in oss på ställplatsen, klockan är då 20.00.
Nu är vi på plats och blir här några dagar. Sedan måste vi uppsöka en bank o betala vår vägtullsavgift.
(Bloggar vidare när vi bytt plats)

Ponte Cajadinhos Silves etapp 6.JPG
Portugal 2018 etapp 6.png

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
1.722
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen