Förstår vi vad kvinnor menar?

Vi åker om fem minuter låter hustrun meddela mig. Man kan nämligen göra fynd i en affär och då måste hustrun ta sig dit. Vi har redan en hel garderob med fynd hemma hos oss. Ett fynd är en pryl du inte behöver, till ett pris du inte kan motstå. Nu skall vi alltså iväg om fem minuter och handla något vi inte behöver. Men fem minuter betyder i vekligheten på kvinnans språk ungefär en halvtimme.

Tänk att 28 bokstäver som vårt alfabetet innehåller kan producera så många meningslösa ord och meningar, speciellt om två kvinnor pratar med varandra. Pratar de i en mobil med varandra kan de förmodligen hålla på tills batteriet tar slut i mobilen. Behöver jag följa med till det där fyndet som vi inte behöver, frågar jag efter en halvtimme. Svaret låter inte vänta på sig. Gör som du vill, säger hustrun. Nu gäller det att vakta vad man säger för enligt det kvinnliga språket, är detta en utmaning till mig. En utmaning som kommer att sluta med att hustrun blir väldigt arg över ”ingenting” och sista ordet kommer med all säkerhet att bli, stanna du hemma om du hellre vill det. Okej säger jag, då följer jag med. Men jag vill inte höra något gnäll i affärerna, säger hustrun och drar en djup suck.

Den djupa sucken är inte ett ord, utan ett icke-verbalt meddelande som oftast blir missförstått av män. En "djup suck" betyder för det mesta att hon för ögonblicket tycker att han är en idiot, och frågar sig själv varför hon kastar bort sin dyrbara tid på att diskutera "ingenting" med honom. Var försiktig med att fråga vad som är fel efter en "djup suck" eftersom hon bara kommer att svara "ingenting”

Här gäller det nu inte att fråga vad denna djupa suck betyder utan med raska steg ta sig till bilen och köra fort som fan till affären. Fyndet visar sig vara en kappa, där det står på en lapp som hänger på kappan. ”Du sparar 200 på att köpa denna kappa” Nu ställer jag hustrun en fråga, hur kan vi kan spara 200 på att köpa denna kappa. Priset som vi måste betala är 1.100. Nu kommer en djup suck från hustrun och den blick hon samtidigt ger mig, betyder förmodligen att jag just nu är betraktad som hopplös. Men jag fattar fortfarande inte hur jag kan spara 200 när jag måste betala 1.100. Någon måste ha möblerat om i min hjärna utan att berätta det för mig. Finns det kurser i kvinnligt språk, tänker jag.

Om ni inte visste det så är världens största språk ”Mandarin” och pratas av cirka 1,2 miljarder människor, kallas även standardkinesiska. Alla dessa människor hade inte heller förståt vad min hustru säger och menar.

Kommentarer

Blogginlägg information

Författare
Deleted member 11118
Visningar
611
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Kåserier

Dela detta inlägg

Toppen