Canelas

Onsdag 14 mars kl. 14:36
(Så var det om våra svenska/Danska möten här på Campingen Canelas.)
Men just idag sitter vi inne i husbilen och dricker kaffe Karlsson för vi har besök av "Felix" och det är ingen trevlig kille, han blåser, kastar vatten på oss och rycker i våran markis om vi är ute så därför har vi flyttat in och då träffar man tyvärr inget folk.
Då är det skillnad när man sitter så här...
portugal


då säger man "hello" eller något liknande när någon passerar vilket gör att man knappast avslöjar sin nationalitet fören dom precis passerar bilen och ser reg.skylten, vilket en dam gjorde här om dagen. Men e ni svenskar va kul... sedan börjar man ofta prata om ditt och datt. Dom var ett sällskap på tre bilar som var här nere och flängde runt och sammanstrålade ibland. Just denna dam/par hade vart här nere i Sydeuropa sedan i september och ställt bilen parkerad och flög hem över jul/nyår, vilket är bra mycket billigare och framför allt snabbare alternativ. Sedan kommer ju frågan naturligtvis varifrån man kommer i landet, vi kommer från Köping säger vi (som nästan alla känner till i dagens läge genom Fredrik och Filips program "I en annan del av Köping" och filmen Tårtgeneralen) och vi kommer från Skinnskatteberg säger damen, ja världen är återigen väldigt liten.

En dag har Elisabet gott runt på campingen med Doris och kommer tillbaka och talar om att det ligger en svensk "hippie husbil" målad och stripad med Pearl, love and peace och mycket mer. Elisabet hade oxå hälsat på tjejen som satt och mediterade utanför bilen med "hello", även hon hade förstås en hund och Doris som vanligt moffar/gnäller och hälsar på sitt språk vilket gör att Elisabet säjer åt Doris på svenska att vara tyst, men är du svensk säger tjejen och ser lycklig ut, va skönt och få prata lite svenska. När vi sitter utanför husbilen och tar en öl, hör vi en röst som säger,
-här sitter ni i solen med en kall öl och längtar hem förstår jag. Det är samma tjej som kommer förbi när hon är ute och rastar hunden och vi språkar lite mera.
Hon är ursprungligen från Norge men bott i Stockholm och Uppsala och nu reste hon runt i sin husbil i hela Europa och utövade "Healing" på människor. Vi som vanligt berättade att vi var från Köping, tårtgeneralen du vet... näää vadå? Filip och Fredrik?
inga som jag känner till... (så kan det oxå vara) -men Köping är en trevlig stad säger hon, där har jag vart.

Sedan var det Dansken...
Strax innan toaletterna har det nu dykt upp ett annorlunda ekipage, ett stort tunneltält och framför det en elcykel med en cykelkärra som är ca 1.5 meter lång och ca 60 cm bred. På denna kärra ligger det en stor solcell som fungerar som lock över hela packningen, när man går förbi framåt kvällen ser man en figur sitter och hänger över en liten laptop i tältet. Man hälsar några gånger som vanligt, sedan visar det sig att han är Dansk och jag blir nyfiken och stannar och pratar med honom. Han lämnade Danmark i juni sedan har han cyklat Europa runt österut, Ungern, Kroatien, Italien, Sicilien, Frankrike, Spanien och nu var han alltså i södra Portugal och på väg västerut för att fortsätta efter kusten norrut och hemåt igen. Dagen efter tänkte jag gå och fråga honom om jag fick ta en bild och om han hade någon webbsida man kunde följa honom på men då hade han redan packat och cyklat vidare. Förhoppningsvis hinner vi ifatt honom när vi ska västerut och besöka Sagres.
Det var det hela om några möten vi haft och säkert kommer det att bli några fler.
Campingen vi ligger på är trevlig, nära till allt och nu har vi även testat restaurangen här. Vi åt en riklig nötgryta med massor av pommes, sallad och varsin öl, mycket gott.
Det kostade oss 17E så det blev ju 3E i dricks, det kunde vi kosta på oss tyckte vi.
Tack för denna gång

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
233
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen