Canelas

Tisdag 13 mars kl. 01:18
Fredagen den 9 mars packar vi ihop med blöt matta och blöt markis och lämnar Park & Fly för denna gånga, nu ska vi besöka IKEA i Loulé. Men på vägen dit ska vi stanna till i Boliqueime och fylla på våra gasolflaskor, vi har vart där förut med Bosse och skulle fylla på men då var gasolen slut hos dom och skulle komma dagen efter, så det blev ett annat ställe. Nu börjar man känna igen sig här och man börjar lära sig vad städerna heter och hur de ligger i förhållande till varandra. Fördelen är avstånden, man hinner mycket på en dag här nere och man når det mesta inom några mils avstånd. Vi svänger av i rondellen och in på verkstaden i Boliqueime som ska ha gasol och kunna fylla våra svenska flaskor. Jag pratar med en kille och han går och hämtar några adaptrar som han säger ska passa på mina svenska flaskor, jag förklarar att jag inte vill köpa något utan ha mina flaskor fyllda.
Aha, no gasol, come back monday, får jag till svar. (samma visa som förra gången, i Spanien säger dom manjana, säger min sambo som bott där i 4 år). Vi drar vidare till IKEA. Nästan raka spåret, lite fel blir det i någon rondell men det tillhör rutten numera och jag blir inte lika arg som tidigare när man missar en avfart. Vi har inte bråttom, det vi inte hinner idag hinner vi i morgon. (Manjana) Men så till slut så står vi där...
IKEA..
portugal


Dom stavar likadant här i Portugal :)
Vi börjar med att gå in i restaurangen eftersom det är den tiden på dagen, man måste fylla magen. Det är tur dom har bilder på maten så man ser vad man ska beställa, jag läser in mig på kokt lax och tränar i kön på vad det heter. (Det finns även en separat kö utifall man vill ha köttbullar.) Nåväl när man kommer fram så har man en glasmonter med olika rätter och man kan enkelt peka på vad man vill ha, så det blev något helt annat. Vi åt 2 st. kycklingfilé med pommes, en stor salladsskål, en liten pyts med oliver och dryck i från pumpstation med tillgång till kaffe om vi ville ha det, ca 55 sek./pers. Efter det följer vi pilar som brukligt på IKEA för att hitta igenom butiken, någon slev slinker med, värmeljus förstås, lite smått o gott. Precis innan kassorna ser vi....Lingonsylt,,,,Kolbullarna är räddade, (vi har tidigare kunnat översatt och hittat vetemjöl i affärerna med ingen lingonsylt.) När vi åker därifrån tittar vi på varandra, varför köpte vi bara en burk?.
Nu gäller det att hitta gasol, ut med frågan på FB. Man hinner inte åka långt förrän man har flera tips och "app" förslag, vi laddar ner appen myLPG.eu och tar den närmaste LPG som visas på kartan. Vi svänger in på en station och stannar och ser frågande ut, vi ser inte direkt någon butik eller något som påminner om betjäning men det kommer fram en kille och jag frågar om man kan fylla våra svenska flaskor, inga problem, ta fram dom bara. Han tycker jag är bart klädd i mina knickers och t-shirt, han står i långbyxor och tjock jacka. Jag talar om att jag är från Sverige och tycker det är varmt här, förklarar hur kallt det är hemma o hur mycket snö vi har.'
Jodå han känner till Sverige han har vart i Säffle, men på sommaren säger han och ler. Efter några minuter har vi två fyllda flaskor med gasol för 40E och kan fortsätta vår "semester". Nu ställer vi in GPS:en på ställplatsen vi var på tidigare med de häftiga klipporna utanför Albufeira, men efter vägen så ändrar vi oss, vänder och kör tillbaka till "Canelas" strax utanför Armacao de Pera, en camping vi börjar trivas på,
nära till allt och inte så mycket folk. Vi väntar ju forfarande på bättre väder för att dra oss ner mot Sagres. Vi tar in på camping och nu mera rutinmässigt vet vi vart vi ska, vi passerar platsen där Bosse "brukar" stå och visst står han där, allt är som vanligt.
Vi hittar en plats lite snett från honom där vi vet att de är kvällssol om den visar sig.
Vi ser inte skymten av Bosse när vi packar upp och ställer oss tillrätta, vi äter och mår gott och sambon vill lägga sig tidigt ikväll, som vanligt sätter jag mig och vill njuta en stund av en liten "stänkare". Då plingar det till i mobilen, "har jag fått nya grannar"?
(från bosse) japp svara jag, är ni uppe? Jag är det svarar jag, ska jag slå i två? Bosse kommer över en stund och vi sitter och löser världsproblem till klockan 04. (Det är härligt att vara pensionär.)
Nu är det läggdags men fortsättningen handlar om hur vi möter en svenska som lever på Healing, en Skinnskattebergsbo och en dansk som cyklar Europa runt och tältar.
Nattinatti...

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
192
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen