Bordaux syd - Guarda syd, Portugal etapp 5

Söndag 4 febr.
Nästan i Fundão. Vilken resa, Baskien var berg, berg och åter berg. Det var regn, sol, grönt, snö och tunnlar.
Här åkte vi oxå betalvägar för att spara tid vilket kostade en bra slant men vi tjänade nog många mil iaf.
När vi passerar gränsen in i Portugal innan Guarda missar jag personbilsfilen och tar filen för lastbilar och TIR vilket gjorde sedan att när vi åkte på på portugals betalvägar hade vi ingen "biljett". Det hade vi ingen aning om :) (forts. följer).
Här var det lika vackert, oj vilka backar, upp o ner, varningsskyltar med "test your breaks here". Speciella avfartssnuttar som sluttade skarpt uppåt i de skarpaste kurvorna och avslutades med en däckvägg, om olyckan skulle vara framme.
Efter många dryga mil igen blev det dags att söka nattplats, även denna natt blev det vid en enkel liten mack mellan några lastbilar med möjligheter att käka lite mat. Sena som vi var fanns det inte mycket att välja på och meny på portugisiska, vi gjorde ett dyrt och dåligt val. Kommer inte ihåg vad det hette på menyn men kommer säkert ihåg det om jag ser det igen.
Det liknades med feta slamsiga kokta revbensspjäll, eller något åt det hållet.
Portugal 2018 etapp 5.png

Kommentarer

Kommer ihåg när farsan (19 vintrar med husbil i Portugal) berättade om alla dessa backar och vi skulle byta fett i hjullagrena vid service. Det som var vanligt var att hjullagerfettet tålde 150gr, letade länge o väl (då) o hittade hjullagerfett som skulle tåla 300gr. Tänkte som så att jag var rädd om föräldrarna så har de större marginaler gällande detta i utförsbackar innan fettet blir skit o framhjulslagrena skär ihop pga övertemp. men de klart, bromsbeläggena var fortfarande original.. Hursomhelst, trevligt att läsa din reseblogg! Mera!
 

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
334
Kommentarer
1
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen