Algarve Motorhome

Fredag 2 mars kl. 22:39
Vi lämnade Albufeiras camping och styrde kosan mot Algarve Motorhome, eftersom vi följer GPS:n så får man se en hel del, hehe. Riktigt smala genvägar som man funderar hur de som har större husbilar än vi kommer fram, förmodligen har dom tagit bort "undvik småvägar" i GPS,n? Det fortsätter att vara gråmulet och regn men det är i alla fall ingen kyla här. Vi anländer ställplatsen den 1 mars i skaplig tid som omväxling, det är fortfarande ljust ute!!! Vi smyger förbi och kollar lite först, det ligger en camping precis strax efter så vi är lite tveksamma. Men vi vänder och väljer den första.
Det är en jättestor grusparkering men ändå uppmarkerat med stockar som ligger på marken, vi har tre platser att välja mellan och vi väljer den som ligger längst bort, det är skönast så när man har hund. 9E med el betalar vi och bokar in två nätter i alla fall.
Det spricker upp o solen börjar lysa, det känns riktigt mysigt, man blir nyfiken på omgivningen, vad finns bakom de där träden?...
portugal


När jag lägger ut elkabeln och fixar o donar lite grann så öppnas dörren i husbilen bredvid, en tysk dam tittar ut med förkläde och hälsar med ett glatt leende.
Vi börjar språka lite grann och hon säger att vi har fått en fin plats, bland de finaste här och undrar hur länge vi väntat? Nja, väntat, vi kom precis nu, vi kommer från en annan camping bara. Oj, oj då har ni haft tur, vi fick stå utanför på parkeringen när vi kom och vänta flera dagar på plats. Så kan det vara ibland.
Jag tar Doris och går emot träden man ser, det är fina promenadstigar och många går där, som vanligt jag i mina halvkorta brallor o t-shirt o man möter folk som är ordentligt klädda. Efter min promenad med hunden går jag tillbaka till hb med henne och hämtar kameran, jag är helt begeistrad av det jag sett. Måste passa på medans det är uppehållsväder.
Det blåser rejält vilket i det här fallet bara förstärker naturupplevelserna.
(tråkigt nog kan inga bilder i världen visa hur högt det egentligen är)
portugal
portugal

portugal

När man gått ner alla trappstegen, ca 100 trappsteg slutade den nere vi havet och en strand som normalt är hur bred som helst där massor med människor på sommaren ligger och badar. Nu piskade vågorna upp mot både tredje o fjärde trappsteget
portugal

portugal

Det är helt makalöst att stå här nere och känna havets krafter, på bilden är vågen tyvärr tillbaka men de högsta vågorna nådde de nedre trappstegen.
Nerifrån och upp ser det ut så här...
portugal

Det ser heller inte så brant ut, eller hur högt det är till toppen.
Men nu "springer" vi upp och ställer oss alldeles efter kanten och tittar på den här bilden, och tittar ni noga så ser ni en människa stå på klippavsatsen, titta sedan nedanför, där man ser en bit av stranden så går det en människa, då kanske man förstår känslan av att stå där uppe och det blåser f-n
portugal

Här finns hur mycket vyer som helst man vill fota, jag försökte få sambon att sitta och dingla med benen på ett fint klippblock som stack ut, men si det gick inte. Det blev flera promenader hit mellan duggregnet, man kan liksom inte se sig mätt.
Nu sitter jag och skriver i realtid, som det heter (fast det gör man väl jämt?) och klockan är 00.20 och det har blivit lördag. Idag när vi vaknar och ätit frulle ska vi dra oss tillbaka igen mot Armacao de Pera hållet, fast lite längre norrut och leta på en camping som heter "Rancho Belchior, Silves. Det dåliga vädret ska fortsätta ett tag till så vi ska försöka passa på att tvätta lite grann och städa upp i husbilen efter några dagar med regn.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
257
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen