Albufeiras Camping

Fredag 2 mars kl. 00:03
Tisdagen den 27 lämnar vi Canelas i duggregn och blöta möbler, vi har kommit in i en regnperiod. Enligt Klart.se så ska det hålla på så här hela veckan, regn blandat med åska. Vi har tittat ut några ställplatser/campingar vi är intresserade av strax utanför Silves. Den första vi kollar på heter "Mikkis" verkar trevlig på bilderna med en liten Pub/restaurang där ägaren håller på med keramik bl.a. Infarten ligger på andra sidan vägen naturligtvis och vi åker på en väg med avspärrningar i mittgrenen... bara att åka till nästa rondell och sedan tillbaka igen på rätt sida. In på en smal grusig "blöt" skitig väg, gropig och sönderkörd, efter några hundra meter är vi framme, njaaaa ser det så trevligt ut? vi tar en annan. Vänder och samma visa när vi kommer ut till stora vägen igen, svänga åt fel håll till nästa rondell och sedan tillbaka igen.
Vi åker in mot staden Silves som har flera platser att välja mellan, Elisabet får agera kartläsare och förmedla GPS:rösten, "om 100 meter tag tredje avfarten i rondellen" "sväng ut ur rondellen" "tag första avfarten i rondellen" osv. Vi tycker att Köping har många rondeller, vi ligger långt efter här. Är inte husbilen väl packad i skåpen och alla lådor är stängda så blir man snart varse...
Den ena efter den andra ställplatsen vi åker till är proppfull, det ser inte ljust ut och det börjar mörkna, magen börjar ropa efter äta. Vad gör vi... vi beslutar att åka tillbaka en bit igen och köra till platsen vi kallar "Park & Fly" där vi började här i Portugal.
När jag går ut och öppnar grinden till infarten så det första jag ser är Bosses bil, han har kommit hit någon dag innan, tråkigt nog ser det väldigt fullt ut här oxå. Bosse ser oss och kommer ut och pratar lite grann, han har nyligen legat på Albufeiras camping och den är jättestor och där var det inte fullt. Sagt och gjort,,, tillbaka samma väg som vi kom ifrån (tur att inte avstånden är så långa här). Sent på kvällen checkar vi in på Albufeiras camping, vi tar två nätter här direkt och slussas in med föråkare som hänvisar oss en plats precis utanför toaletter, disk och duschar. In med elkabel, rasta hunden och på med spisen. Mätta och belåtna somnar vi sött till smattrande av regnet på husbilstaket. (Vi fick även uppleva lite muller från åskan oxå)
Dagen efter utforskar vi campingen lite mer, vi ser en svensk bil bland alla som står här, vilka husbilar det finns... uj uj uj.
Vackert är det och restaurang finns, men det blir inget besök då sambon bara har en hand/arm att äta med.
portugal


Vi stannar här i två nätter, vädret är ändå så dåligt så man kan inget annat göra, med det kostar oss 27E med el. Lite dyrt tycker vi det är så vi språkar lite med folk på FB och får lite tips om olika ställplatser/campingar som är billigare så vi beslutar att åka neråt mot kusten igen och kolla in något som heter "Algarve Motorhome".
(Av erfarenhet brukar ju vädret även vara bättre ju närmare kusten man är.)
  • Gilla
Reaktioner: LeifaK och Nova46

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa.

Blogginlägg information

Författare
Conny F
Visningar
244
Senaste uppdatering

Fler inlägg från Reseberättelser

Fler inlägg från Conny F

Dela detta inlägg

Toppen