• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

19 juli 2017

DSC_0323-2208x1656.JPG

DSC_0327-2208x1656.JPG

DSC_0332-2208x1656.JPG

IMG-20170719-WA0001-388x517.jpgNu skriver Klas eftersom Helena fått ett bryt då inlägget hon skrivit precis försvann då hon skulle lägga in bilder...

Planen var nu att ta oss ner till Scharnitz i Österrike. Det fixade vi med marginal... Vi hade redan planerat att bara åka landsvägar i Österrike för vi har ingen go box detta år i våran tunga (3800kg) husbil. Vägen ner till Insbruck var brant, väldigt brant! Det luktade lite varma bromsar eller var det koppling från vår husbil... Som tur är har Österrikiska vägverket byggt uppfartssträckor på ca 50 meter utifall att bromsarna slutar ta... Detta behövde vi som tur är aldrig utnyttja. Vi beslöt oss för att köra ner till Gardasjön direkt. Vi hade hört att norra Gardasjön ska vara fint. GPS:en visade att det bara var tre timmar dit. Brennerpasset var läckert. Vi beslutade att ta motorvägen i Italien. Nu var det bara nedför hela vägen. Fattar inte att det bara går nedför så långt... Hela vägen till avfarten från motorvägen i närheten av Gardasjöns norra del. Vilken syn! Dolomiterna och Gardasjöns norra del i skymningen! Helt magiskt! Men nu blev det mindre panik i husbilen: Det visade sig att alla campingplatser var fulla i Torbole... Helena fick ett bryt men efter att ha stannat till vid en lokal Lidl parkering ( Det är de bästa för att stanna till på har vi lärt oss) och gogglemappat samt ringt fann vi plats två mil längre ner vid Gardasjön. Klockan var närmare elva på kvällen när vi gled in på campingen.
Efter en god natts sömn ( och husbilsfriterad Lidlwienerschnitsel samt vin) såg vi att detta var perfekt! Vilken utsikt. Vilket klart vatten! Badbart också!
Vi stannade ytterligare en natt här.
Idag styrde kosan mot Sirmione i södra delen av Gardasjön och till en camping som heter San Franseco. (Vi hade ringt igår och bokat plats där så inte Helenis skulle få ett bryt till) Härligt badande! (Fast vattnet var inte klart som i norra delen av Gardasjön.) En härlig pool fanns också på campingområdet där man behövde badmössa på sig. Vår plan var att cykla ut till halvön i Sirmione och äta en fin middag. Tyvärr visade det sig att Helenas cykel drabbats av akut punktering. Biltema sabla punkteringslagningssats fungerar inte bra i den Italienska värmen... Vi hoppas att solutionsklistret torkat till i morgon...
Det blev friterade havsdjur på camingens restaurang i stället. Och prosecco

Kommentarer

Uppdatering av Klas:
Nu ska vi se om vi blir ruinerade i morgon när vi lämnar camping San Franseco här i södra Gardasjön. Vår säkring löste ideligen ut när vi försökte sätta på AC i husbilen. När jag tittade närmare på den visade det sig att den bara var på 6 ampere... Effekten = Spänningen x Strömstyrkan ger... ( Undrar om spänningen är på 230 Volt här...) 230 x 6 = 1380 Watt. 1380 Watt!!! Vad räcker det till? Inte ens vår induktionshäll om man kör full sätta.
Som tur är kunde teknikern byta ut säkringen. Nu har vi en 16 Ampere säkring vilket innebär att vi kan köra grejor på totalt 3680 Watt :)
Undrar bara vad påslaget i räkningen blir i morgon då vi sticker vidare mot Porec i Kroatien. ( Men först ett stopp på någon vingård ovanför staden Verona för inköp av lite Amarone viner. Det tycker vi om)
 

Blogginlägg information

Författare
Klas66 och Helena73
Visningar
505
Kommentarer
2
Senaste uppdatering

Fler inlägg från General

Fler inlägg från Klas66 och Helena73

Dela detta inlägg

Toppen