• Missa inte vårt lotteri som pågår under september månad.
    Det du behöver göra för att delta i lotteriet är att bidra med uppdateringar för en Husbilsplats.
    Läs mer här

Vad gör de i maskinrummet efter uppdateringen

I'm sitting in the railway station som Simon and Garfunkel sjunger i låten Homeward Bound, det stämmer inte på oss i maskinrummet. Vi tillbringar våra dagar och timmar bakom en skärm, lite större än en mobil eller padda, tänk så bra det skulle vara om vi satt i samma maskinrum, men vi sitter på olika platser i vårt avlånga land samt i Danmark, Spanien och Australien. Det som förenar oss är Internet och ett brinnande intresse för arbetet i Husbilsklubben.se

Det är omöjligt att förutse vad som händer när man gör en uppgradering, även hur mycket man än testar innan. Uppdateringen som gjordes gick till stora delar bra. När man sedan kommer igång med det nya moderna forumet tittar alla småfelen fram. Det är oftast tack vare medlemmarna som vissa fel hittas och rättas till. Många frågor kommer i mail och i trådar, någon skall kolla varför det blev som det blev och rätta till det. Vissa översättningar missades, medlemmar hade sparade genvägar och de fungerade inte efter uppgraderingen. För en del medlemmar fungerade vissa saker, för andra inte, varför man var tvungen att ändra vissa inställningar i sin PC, mobil eller padda.

Överlag har det nästan bara varit positiva kommentarer om uppgraderingen, men när man gör något nytt kan man såklart inte göra alla nöjda. Frågan som alltid kommer i sådan här sammanhang, det var bättre förr. Svaret är så klart nej och det beror på många faktorer, bland annat bättre mobilanpassning, tydligare menyer, modernare utseende och att säkerheten blir högre.

Och det har resulterat i många justeringar under utvecklingsfasen just för att den färdiga produkten skall kunna presenteras och manövreras på mobil och platta.

Skärmklipp5.JPG
Skärmklipp6.JPG
Skärmklipp3.JPG


Det finns något som heter ”kontakta oss”, då får vi ett mail och besvarar frågan. Det är mycket bättre att man ställer frågan i en tråd på forumet, då kan alla som är kunniga på olika områden se frågan och antingen ge svaret eller inleda en diskussion med frågeställaren. Alla medlemmar ser frågan och svaret. Det finns också medlemmar som hjälper till, en av forumets styrkor.

Vi som tar emot mailen kan inte allt och måste därför skicka frågan vidare och få ett svar eller kanske frågor till frågeställaren, så det kan bli ett par mail som går fram och tillbaka innan frågan löses. I de fallen ser inga medlemmar svaret.

Vi uppskattar att så många medlemmar kommer med input och hittar olika små fel som förekommer. Kompetensen i maskinrummet är otroligt hög och alla tycker detta är roligt, man lägger ner många timmar på detta. Men vi sitter inte stilla, utan våra hjärnor är som en karusell, den snurrar hela tiden runt med olika idéer. Nya projekt kommer hela tiden, så fler uppdateringar kommer, det enda vi inte vet är när.

Tips från maskinrummet. Några av oss sitter ganska ofta i maskinrummet med en liten mobil och gör alla manövrar som går att göra på mobilen. Allt från att bygga nya forum till att ta bort inaktuella, grupprättigheter, inställningar, undersökningar och felsökning, allt går att göra i en mobil. Du som bara kanske använder mobilen, det går att göra massor av saker med den om man bara ger den chansen, tillgängligheten den har gör att det ofta är enda alternativet.

Mobil1.JPG

Redan nu kan vi bjuda på en nyhet som kommer senare i vår, kartan husbilsplatser kommer även att innehålla tömningsplatser. Du kommer att kunna se tömningsplatser på kartan med specifika ikoner som visar vilka faciliteter som finns på platsen.
Om författaren
Lassej
Lars Jönsson, mångsysslare som jobbar bakom skärmen Husbilsklubbens forum som Webb Admin och på Facebook som Admin.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa

Artikel information

Författare
Lassej
Visningar
1.392
Senast uppdaterad

Flera i Publika

Flera från Lassej

Dela denna artikel

Toppen