Varning

sroman

HBK Medlem
Inlägg
106
Kommun
Olofström
HBK-Nr
13091
Ni som har ugn i bilen.
Var försiktiga och titta inte in i ugn när den är varm.
Vi hade en lasangn i ugnen och emellanåt tittade vi in i ugnen så allt såg bra ut
Frun vänder sig om i bilen och då hörs en kraftg smäll och yttre glaset exploderar. Hela bilen blir fylld av små glassplitter. Vi vågar inte tänka på vad som kunde hänt om någon av oss fått det i ansiktet när vi titta in i ugnen. Vi pratar med tillverkaren av ugnen. I detta fall Dometic. Som säger att de aldrig har varit med om något liknande, och som vi uppfattar dem så tar de inget ansvar för detta. Vi köper ett nytt glas som de skall ha 2900kr för och ingen ersättning får vi från tillverkaren. Igen garanti eller Goodwill.
Tycker detta är för dåligt med tanke på vilken fruktansvärd olycka som kunde hänt.
Så än en gång var försiktiga när ni använder era ugnar.
 

leifn

HBK Medlem
Inlägg
50
Kommun
Borlänge
HBK-Nr
2053
Händer även på vitvaror hemma med härdat glas som värms o kyls omväxlande.(tvättmaskin o ugnar).spänningar byggs upp i glaset o sen brister det,bitarna får inte direkt vassa kanter men obehagligt att uppleva.Jobbat med vitvaror i många år o några ggr/år hände det.De större tillverkarna brukade inte ta betalt för arbetet första 5 åren.//
 

T68

HBK Medlem
Inlägg
277
Kommun
Sundsvall
HBK-Nr
27536
Dåligt agerande av Dometic tycker jag.
När vår 7 år gamla Trumapanna bokstavligen small flög Truma upp en tekniker o ny panna från Tyskland och ersatte den. Visserligen hade vi god hjälp av att vi hade fortfarande hade funktionsgaranti kvar och bilhandlaren tog diskussionerna med Truma.
 
Toppen