Tryckpump Fiamma 10

allnil

HBK Medlem
Inlägg
3
Kommun
Heby
HBK-Nr
17625
Jag har en Fiamma Aquq 10 tryckpump. Med blandaren på kallvatten startar den snällt så fort man öppnar en kallvattenkran. Öppnar man däremot en varmvattenkran så rinner vattnet som det ska i början men strålen blir mindre och mindre och pumpen slår på när strålen är väldigt svag och börjar pumpa och strålen blir sedan OK men spolar man för länge slår pumpen ifrån och då blir det samma visa som beskrivits. Vrider man snabbt över från kallt till varmt bibehåller man trycket från kallvattnet.

Både varma o kalla vattnet kommer ju från samma pump så det borde inte vara sådan skillnad på tillslagstryck tycker jag.

Någon som har en förklaring eller drabbats av samma problem?
 

Knut

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
17,789
Kommun
Australien
HBK-Nr
994
Virker som du har en backventil før pannan - denne henger til trykkforskjellen blir stor nok, slipper så igjenom vattn til det blir likt trykk på begge sider. Regn med å bytte ut denne ventilen.
 

sacce

HBK Medlem
Inlägg
2,101
Kommun
Hallstahammar
HBK-Nr
5502
Går pumpen ettag efter att du har stängt kallvatten ?Jag tänker att om den är kopplad till strömbrytare som är i kranen och att den har kabelbrott som jag har varit med om ..kabeln fick kontakt när jag spolade kalltvatten men inte när jag spolade varmt trycket försvann sakta .. men min pump sitter i tanken.
 
Senast ändrad:

allnil

HBK Medlem
Inlägg
3
Kommun
Heby
HBK-Nr
17625
Tack! Det är mycket möjligt att det är på det viset. Jag ska undersöka det så fort jag kan. Tack för tipset!
 

allnil

HBK Medlem
Inlägg
3
Kommun
Heby
HBK-Nr
17625
Tack! Jag har ingen strömbrytare i kranarna så det kan knappast bero på det. Men tack för tipset!
 
Toppen