Swift husbilar

Kjell Anders

HBK Medlem
Inlägg
258
Kommun
Höör
HBK-Nr
23
Medlemskap
2025
Lite intresserad av Swifts husbilar. Ni som har erfarenhet av de nyare modellerna får gärna dela med Er av omdömen vad gäller kvalité, service och återförsäljare. Tackar på förhand!...Kjell
 

Joth

HBK Medlem
Inlägg
72
Kommun
Linköping
HBK-Nr
28738
Medlemskap
2022
Servicen hos återförsäljare är nog väldigt lokalt.
Dom som säljer Swift här i stan skulle jag inte vilja ha att göra med.
 

Bennsan

HBK Medlem
Inlägg
5.740
Kommun
Vänersborg
HBK-Nr
12368
Medlemskap
2021
Jag hade en Swift Kontiki, visserligen en 91:a & jag tror inte att dom blivit bättre. Det jag har i åtanke är engelsmännens konservatism när det gäller att bygga bilar. Engelska bilar har alltid varit fina att se på & härliga att köra men riktiga rostholkar. Kontikin jag hade var en härlig husbil men ett riktigt skitbygge. Jag upptäckte detta när jag renoverade hela bodelen pga fukt & mögel. Min åsikt är, en gång en Swift & aldrig mer.
 

lydde

HBK Medlem
Inlägg
45
Kommun
Falkenberg
HBK-Nr
6666
Medlemskap
2022
Jag har varit och tittat på en 2018, Svea Husbilar. Jag pratade med teknikern och han vidimerade att ryktet "engelska bilar" är ett problem än idag, men på senare tid så har man faktiskt "ryckt" upp sig och ligger i fas med andra kända fabrikat. Bilarna byggs numera på Alco chassi, vilket andra storsäljare inte har. Vad det gäller el och annan teknik, så är det mestadels samma komponenter som användes i Tysk tillverkade bilar t ex. För övrigt så har jag kört engelska bilar i många år och aldrig blivit stående på vägen, men volvo och saab bilar jag haft, har det blivit bärgning vid flera tillfällen.
Med tanke på att jag har en Niesmann idag, vilket är av högsta kvalitet, skulle jag nog inte vara rädd för att prova .
 
Toppen