N
Nilo51
Guest
Ingredienser: 4 portioner
500 g rimmat sidfläsk utan svål
8 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 msk salt
8 dl mjölk
smör till stekning
Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
Spara stekflottet till smeten, det ger nämligen en underbar smak till äggakakan.
Vispa ihop ägg, mjöl, socker och salt. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt stekflottet.
Lägg en klick smör i stekpannan och häll i smeten. Grädda på medelhög värme i 10 till 12 minuter. Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakakan har stelnat.
Ta en tallrik eller ett grytlock och vänd kakan och stek i ytterligare 2 till 3 minuter.
Servera äggakakan toppad med det stekta fläsket och rårörda lingon.
Gå gärna in på min blogg och få fler idéer
500 g rimmat sidfläsk utan svål
8 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 msk salt
8 dl mjölk
smör till stekning
Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
Spara stekflottet till smeten, det ger nämligen en underbar smak till äggakakan.
Vispa ihop ägg, mjöl, socker och salt. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt stekflottet.
Lägg en klick smör i stekpannan och häll i smeten. Grädda på medelhög värme i 10 till 12 minuter. Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakakan har stelnat.
Ta en tallrik eller ett grytlock och vänd kakan och stek i ytterligare 2 till 3 minuter.
Servera äggakakan toppad med det stekta fläsket och rårörda lingon.
Gå gärna in på min blogg och få fler idéer
Bilagor
Senast redigerad av en moderator: