Skånsk äggakaka.

Nilo51

HBK Medlem
Inlägg
56
Kommun
Trelleborg
HBK-Nr
16535
Ingredienser: 4 portioner

500 g rimmat sidfläsk utan svål
8 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 msk salt
8 dl mjölk
smör till stekning

Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
Spara stekflottet till smeten, det ger nämligen en underbar smak till äggakakan.

Vispa ihop ägg, mjöl, socker och salt. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt stekflottet.

Lägg en klick smör i stekpannan och häll i smeten. Grädda på medelhög värme i 10 till 12 minuter. Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakakan har stelnat.

Ta en tallrik eller ett grytlock och vänd kakan och stek i ytterligare 2 till 3 minuter.

Servera äggakakan toppad med det stekta fläsket och rårörda lingon.

Gå gärna in på min blogg och få fler idéer
 

Bilagor

Senast ändrad:

hianders

HBK Medlem (P)
Inlägg
8.031
Kommun
Avesta
HBK-Nr
145
Sv: Skånsk äggakaka.

Ingredienser: 4 portioner

500 g rimmat sidfläsk utan svål
8 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 msk salt
8 dl mjölk
smör till stekning

Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
Spara stekflottet till smeten, det ger nämligen en underbar smak till äggakakan.

Vispa ihop ägg, mjöl, socker och salt. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt stekflottet.

Lägg en klick smör i stekpannan och häll i smeten. Grädda på medelhög värme i 10 till 12 minuter. Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakakan har stelnat.

Ta en tallrik eller ett grytlock och vänd kakan och stek i ytterligare 2 till 3 minuter.

Servera äggakakan toppad med det stekta fläsket och rårörda lingon.

Gå gärna in på min blogg och få fler idéer
Vad är det gröna i äggakakan? Persilja? Vi skall prova detta en dag denna vecka!

Inger
 

hianders

HBK Medlem (P)
Inlägg
8.031
Kommun
Avesta
HBK-Nr
145
Sv: Skånsk äggakaka.

Hallå Nilo51!
Du skriver att man skall ange vad som ingår i recept och du har inte svarat på frågan jag har ställt! Är det i persilja som är det gröna i äggakakan?

Inger
 
Toppen