Reseförsäkring hund

Marianne och Lars

HBK Medlem
Inlägg
215
Kommun
Linköping
HBK-Nr
1832
Hej!

Vi har rest mycket med vår hund utomlands men inför planeringen av årets resa började vi diskutera, vad händer med vår hund om vi skulle skadas på något sätt och inte kan ta hand om honom.

Vi kontrollerade med vårt försäkringsbolag och hundens försäkringsbolag och det visar sig att inget av de andra försäkringsbolagen har någon klausul om att de skulle ta hand om hunden om det händer ägarna något.

Vi har tagit en reseförsäkring eftersom vi kommer att vara borta mera än 45 dagar.

Hur har ni som har hundar med utomlands tänkt i denna fråga?
 

Livsnjutaren

HBK Medlem
Inlägg
420
Kommun
Vadstena
HBK-Nr
3512
Det är nog det enda som jag har varit orolig för när jag åker runt i EU ensam med min hund. Tänk om det händer mig något och hunden blir ensam kvar! Jag kanske tänkte lämna hunden någon timme i husbilen men hamnar på sjukhus! Sådana tankar kommer upp ibland, några försäkringar finns ju inte utan man får hoppas på goda grannar och polis om man nu kan få kontakt! Kanske man borde lämna HB olåst!
 

RobbeS

HBK Medlem
Inlägg
647
Kommun
Kalix
HBK-Nr
25202
I medelhavsländerna så är ju hundar fortfarande hundar och inte substitut för barn. Så jag tror väl att man inte automatisk kan räkna med att värdlandet går man ur huse för att ta hand om hunden.
Sen är det ju inte försäkringsbolagens sak att ta hand om hundarna, det måste vi hundägare fixa själv vad som än händer. Skulle en sådan klausul ingå i försäkringen så skulle premien höjas rejält med tanke på vad samhället idag betalar för att ta hand om hundar och katter. Så det enda är väl att ha en planerad backupplan med anhöriga, släkt och vänner och krasst räkna med att ingen kommer att ta hand om hunden om man inte fixar det själv.
 

sacce

HBK Medlem
Inlägg
2.183
Kommun
Hallstahammar
HBK-Nr
5502
Jag ställde frågan till caravanförsäkring om husdjur och dom svarade följande:


Tack för samtalet,


Jag har nu kollat upp din frågeställning och svaret är dessvärre nej. Det finns inget moment vare sig i en bil- eller hemförsäkring som ersätter en kostnad att lämna hund/katt för omhändertagande om du råkar ut för sjukdom på resa.

Det går tyvärr inte försäkra sig mot allt och en sådan kostnad får man då ta på eget bevåg om skadan skulle vara framme.


Med Vänliga Hälsningar


Elin Karlsson

skadereglerareDirekt 08-517 296 22ek@watercircles.se

Kundservice 010-4900 511caravanforsakring@caravanclub.se

Torshamnsgatan 35, 164 40 Kista • www.watercircles.se/caravan
 
Toppen