"Paprika" kyckling, typiskt Ungerskt!

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.669
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Nej, jag är inte från Ungern men tycker att deras kök är något i särklass (inte minst efterrätter som kräver både det ena och det andra, mer om detta en annan gång). Här kommer en klassiker med kyckling i alla fall.

Idag gjorde jag "paprikash" med kyckling (går lika bra med vilken annan proteinbas som helst, eller varför inte en egen vego grej?)

Förarbete: bena ut kycklinglår kräver endast vass kniv och frigående kycklingslår : )
ta bort ben.jpg

Dags för kryddor med PAPRIKA som huvudingrediens & vitvinsvinäger (i brist på vit-vin, haha, det ska jag säga mitt i Provence distriktet...)
kryddor.jpg

Sen är det bara att be sin bättre halva att sätta på "lågan" under grytan:
dags för grytan.jpg

Jag tror att "hon", det finaste som reser i vår husbil, trivs med mig ytterligare några år till. Det skulle vara höjdpunkten! (jag skiter i både Trump och resten av världspolitik, "who cares"?) :wideeyed:
 
Toppen