Husbilspass i Italien typ France passion

Hokie

HBK Medlem
Inlägg
390
Kommun
Torsås
HBK-Nr
8500
Någon som vet om det finns något motsvarande France passion där man bor på vingårdar i Italien. Vi tänker åka runt i Italien hela september. Några andra tips om boende och ställplatser.Har hört att det är mest camping som gäller i Italien och inte så mycket ställplatser. Stämmer det.
 

Livibil

HBK Medlem
Inlägg
2.278
Kommun
Oskarshamn
HBK-Nr
11764
Jag vet också att jag har läst om det så leta vidare. Dessutom kan jag välkomna er till min FBgrupp Vincampingar och ställplatser. Där är vi snart 500 medlemmar som hjälps åt att tipsa varandra om bra ställen att övernatta vid vingårdar mm.
Vincampingar och ställplatser
 

Faraoh50

HBK Medlem
Inlägg
143
Kommun
Borås
HBK-Nr
27362
Hej, det finns alla sorters övernattningsmöjligheter i Italien. Vingårdar, ställplatser (T.o.m. med gratis ström och vatten/tömning. September är dock en bra månad även på campingplatserna då högsäsomgen är över. Kolla in ACSI. För enstaka övernattningar är appen "park 4 night" väldigt bra. Det har vi använt oss en del av under vår resa.
Utanför Riva Del Garda, på vägen mot Rovereto, finns en vingård som är väldigt bra, kostar dock troligtvis lika mycket som en ACSI camping. Utanför Arezzo, vid en fantastiskt mysig by Lucignano, finns en gratis ställplats med el, vatten och tömning.
Både dessa finns i Park 4
 
Toppen