Sv: "hästkött"
Intressant ämne- jag äter gärna häst, men vill naturligtvis att det skall vara "rent" från en massa konstigheter, det hade ju vart värre om det varit "köttbiprodukter" som är så populära i korv mm.
Halal slaktad gris vill jag dock inte ha, men av andra skäl
Däremot förr i bondesamhället så hade vi självhushåll o bytte till oss salt med lite överskott, nu lönearbetar färre i "produktionen" och många jobb måste skapas i "service" yrken, däribland laga mat. EN lite krokig väg till makarna Myhrdal's idealsamhälle i kapitalismens spår.
Sen går ju alltid gränsen nånstans för vad girigheten dels ger utrymme för fula fiskar o även hur det säkert från start fina hästköttet vandrat runt mellan olika grossister och till slut blivit "nöt".
Jag vill gärna fortsätta äta köttbullar från Dafgårds på Ikea som omväxling till älgbullarna hemma, men hur var vilkoren när "Billy" kom till, och hur var förhållandena för den långtradaren som körde dit "honom"?
Intressant fokus i media..