• Vill du prova på "Ett måste i varje husbil"? Klicka på "Husbilsplatser" i den blå menyraden.
    Våra demo-husbilsplatser finns i Göteborgs Norra Skärgård
    Mer information om programmet, klicka här.

Motor Byta bränslefliter

Nilsson127

HBK Medlem
Inlägg
52
Kommun
Västerås
HBK-Nr
23058
Hej ,jag tänkte byta bränslefiltret på min Hb med Fiatmotor multijet 2,3 150hkr 2012:a
Det ser lätt ut om tar bort vä. strålkastare, min fråga är, måste man lufta systemet eller är det självluftande?
Hälsningar
Nils
 

Olof G

HBK Medlem
Inlägg
2.395
Kommun
Knivsta
HBK-Nr
12581
Det är självluftande,slå på tändningen vänta 10-15sekunder,slå av tändningen ,upprepa proceduren 2-3gånger innan du startar motorn,bränslepumpen fyller filtret.
Jag tog inte bort strålkastaren,hade ett engångsfilter i metall, finns även insatsfilter i plasthus.
 

S670sl

HBK Intresserad
Inlägg
299
Kommun
Sigtuna
Har man insatsfilter med plasthus är det enkel operation att byta den mot engångs plåtfilter.Mindre kladd och spill och lättare att byta.Dock är filtren lite dyrare,men värd det.
Mvh.s670sl
 

S670sl

HBK Intresserad
Inlägg
299
Kommun
Sigtuna
Hej jag vill också bytta filter har en plasthus citroen jumper 2008 hur bytta man till en plåt filter finns detta ??? Hur gör man då??? S 670sl.
Vet inte hur det ser ut i din bil.Jag bytte på min förra bil,Fiat -06.Enda jag behövde göra var att byta snabbkopplingar i bränsleslangar, originalfäste passade.Vissa fall behöver man inte ens byta kopplingar.Det finns flera typer av plåtfilter.Med elkontakt för varning för vatten i bränslet eller utan.Fördelen med det lilla jobbet är att nästa byte går på fem minuter utan spill och risk för läckage,bara lossa snabbkopplingar och byta.Lycka till.
Mvhs670sl
 

Volker&Titti

HBK Medlem
Inlägg
266
Kommun
Finspång
HBK-Nr
5183
Hej s670sl kan du beskriva liten mer hur du gjorde och vilken filter du köpte och vi du löste det med en hållare för filter min jumper är 08 och har ingen grön lock. Med vänlig hälsning, volker
 

tor-ake

HBK Intresserad
Inlägg
188
Kommun
Österåker
Om man inte vill byta till ett engångsfilter, hur och med vad drar man åt locket tillräckligt hårt? Finns det något hemmapatent eller går specialverktyget att komma över till bra pris ngnstans?
 

Göte J

HBK Medlem
Inlägg
1.306
Kommun
Linköping
HBK-Nr
1230
Jag har bytt två gånger på vår -06a. Då använde jag polgrip typ magnum (50-60 cm lång) och drog bara så det kändes lagom på en plastpotta! Inget läckage!
 

Anki & Bengt

HBK Medlem
Inlägg
227
Kommun
Åmål
HBK-Nr
22819
När jag byter filter tar jag lös hela filterhuset, sitter med snabbkopplingar på locket +några skruvar som håller själva huset, enkelt att byta när man har det framför sig på arbetsbänken, innan jag monterar tillbaka så förfyller jag filtret sen är bara att starta igen. Vet inte hur det fungerar på en helintegrerad verkar vara mycket trängre där. MVH Bengt.
 

tor-ake

HBK Intresserad
Inlägg
188
Kommun
Österåker
Jag har förstått att även med fiatverktyget så skall man ta loss filtret och sätta det i skruvstädet. Vad använde du för att dra åt, Bengt?
 
Toppen