• Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller nu även för kalenderåret 2026.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.
    OBS! På förekommen anledning: Om du inte loggat in och är HBK-Medlem och inte betalt årsavgiften så kan dina rabatter och förlängd reseförsäkring upphöra att gälla.

"Bygg din biff"

F

F.d. 5106

Guest
Haha.... detta tyckte jag var bra, i allafall för oss som gillar att bygga och skruva med saker, och dessutom är matglada :p Ni förstår, bygga ihop en bit oxfilè en lamm och en hjort , vilken fest :D

Alltså, "Bygg din egen biff "

Köttklister till Sverige

Sverige 09 feb 14:48

Trombin, allmänt kallat köttklister, väntas få ett godkännande inom EU. Även Sverige har röstat ja till produkten, uppger flera medier.

Trombin är ett enzym som tillverkas av blod från ko eller gris. "Köttklistret" kan till exempel foga samman mindre delar av fläskfilé till en "hel färsk filé.
 
Sv: "Bygg din biff"

Det blir väl som en lövbit den är väl också "klistrad" eller??
Har gjort misstaget och missat att det stått lövbit istället för lövbiff.
Smaken är väl OK men det är inte samma konsistens.
Har funderat över skinkan som är i en rulle är den också "klistrad" tro??

Har ni märkt vad det har blivit ljusare ute!
Nu brakar snart Svenska Rallyt loss. Start på torsdag i Karlstad.
 
Sv: "Bygg din biff"

Frågan är väl om man inte skulle kunna använda samma teknik inom kirugin.
Tän om man skulle hugga av sig tummen och istället för att ringa 112 för ambulanstransport till närmaste vårdinrättning bara tar fram burken med klistret och fixar det på egen hand vid köksbordet.:rolleyes:
 
Sv: "Bygg din biff"

Det blir väl som en lövbit den är väl också "klistrad" eller??
Har gjort misstaget och missat att det stått lövbit istället för lövbiff.
Smaken är väl OK men det är inte samma konsistens.
Har funderat över skinkan som är i en rulle är den också "klistrad" tro??

Har ni märkt vad det har blivit ljusare ute!
Nu brakar snart Svenska Rallyt loss. Start på torsdag i Karlstad.

Nja, lövbit och rulle är pressat kött (inte klistrat)

Rallyt ja.... Nu skulle man ha haft kvar V4:an med sina hiskliga 110 hk :p
 
Sv: "Bygg din biff"

SUCK................:mad: tar det aldrig slut det här eländet med maten...
Dessa stora pengastinna multinationella företag med enbart dollartecken i ögonen, som bara vill lura konsumenterna att köpa sånt som inte ens är värt att kalla mat....de skulle antagligen inte äta det själva...

Köp ekologiskt istället, vi kan påverka, bara vi konsumenter är tillräckligt många och gör samma sak...:wink:
/Annette
 
Sv: "Bygg din biff"

Well, "lagad mat" har i alla fall fått en helt ny innebörd...
Jag lagar ibland mat, men det brukar oftast innebära att jag skär beståndsdelarna inte tvärt om...
 
Sv: "Bygg din biff"

Om jag inte är helt ute och cyklar så finns "limmet"=vita blodkroppar med i industrilagade köttbullar och andra färsprodukter istället för bl.a ägg
Calleinvierno/Roffe M
 
Sv: "Bygg din biff"

Jo man har ju ett antal gånger funderat på hur djuret sett ut som haft denna stora filén man hållt i handen .... Det borde varit Belgian Blue *2 ....

Håller med Ludda att den kanske är dags att fördjupa sina kunskaper i vad som är vad i maten och satsa på mera närodlat och biologiskt .
 
Tillbaka
Toppen