Barfota eller i strumplästen?

KarinochTommy

HBK Medlem
Inlägg
239
Kommun
Osby
HBK-Nr
6520
På husbilskompisar på facebook cirkulerar just nu en tråd om vad man måste ha på fötterna i olika länder vid bilkörning.
Det är väldigt olika besked.
Är det någon här som VET vad som gäller och kan bevisa det?
Vi kör alltid barfota eller i strumplästen i husbilen. Har ingen förardörr så man går ju in i bodelen och då åker skorna av.
Jag kör även personbilen barfota eller i strumplästen om jag ska köra långt. Får fotsvamp om skorna är på länge.
Fattar inte varför det skulle vara farligare än att mina 40-skidor riskerar att fastna mellan pedalerna.
Men som sagt frågan gäller vad lagen säger i Sverige och andra länder.
 

Weckman

HBK Medlem
Inlägg
367
Kommun
Skövde
HBK-Nr
27473
Så rätt så. Lagen som jag tyder är det obligatorisk med sockor under färd. I Österrike är det pjäxor som gäller i vissa snörika delar. I Ryssland måste du ha granris i skorna då sockor är bristvara och fotsvamp bannlyst över hela landet och i Kiev får du visa fötterna innan du åker in. Detta då fotsvamp är obehagligt och dom vill inte ha in detta. Husbilskompisar ska man respektera vad dom skriver på Facebook
 

Alve

HBK Medlem
Inlägg
2,690
Kommun
Ödeshög
HBK-Nr
338
Jag kör alltid barfota eller med strumpor .
Alla långtradarchaffisar jag känner eller träffat på kör i strumplästen .Men inte min kompis han har skor på sig alltid utom när han sover .För övrigt äger han inte ett par shorts så han är en dålig referens
Har jobbat tidigare på LBC men aldrig påträffat någon som kört utan skor. Föraren måste ofta gå ur bilen snabbt bl.a. då han skall lossa och lasta. Vem sjutton har tid att hålla på och klä på sig då??
 

Avarage

HBK Medlem
Inlägg
1,385
Kommun
Mölndal
HBK-Nr
9269
Om vi för en kort stund släpper diskussionen om vad som är lagligt och inte och försöker förstå om det finns någon nackdel/fördel att köra med resp. utan skor.

Det blir ju aningen stabilare med skor, om vi inte pratar högklackat och liknande. Skall man hastigt trampa till på bromsen, vilket man gör vid panikinbromsning, torde risken för fotskador öka. Och därmed också risken för att man tappar bromsen innan fordonet står still.

Jag ser med andra ord en fördel med att ha skor på sig men kör ibland själv utan (i strumpor eller barfota) av bekvämlighetsskäl.
 

Ewa & Jocke

HBK Medlem
Inlägg
840
Kommun
Haninge
HBK-Nr
20273
Då jag under större delen av min vakna tid (under semestern) går i "flippisar" blir det naturligt för mig att köra barfota. Det vore inte tillrådligt att köra med flippisar på sig. Om något land förbjuder mig att köra barfota kommer vi helt sonika inte att besöka det landet igen ;) Hmmmm, gäller dock inte Frankrike ;)

//Jocke
 

knauser

HBK Intresserad
Inlägg
108
Kommun
Katrineholm
Gäller den även i Österrike, Italien, Spanien ?
:eek:
VTK är väl historia sedan 20 år, idag är det väl Trafikförordningen som gäller...?
Vilken smart kille ,
det vore nått att våra lagar / regler gäller över hela världen . sen om den har bytt namn till trafikförodningen är imponerad att du kom underfund med det helt själv eller ställde du frågan någonstans ?
Läs de länders regler du ska besöka , hur svårt kan det vara ????

kul att veta hur andra gör så man slipper skämmas , :)
men fakta framför rykten, andra betalar inte böterna
 
Toppen