Backventil

RFrid

HBK Medlem
Inlägg
5
Kommun
Linköping
HBK-Nr
25260
Har en dränkbar pump med påmonterad backventil. Hur gör jag till vintern för att hindra frysning? Kör jag tryckluft rinner väl inte vattnet bort i alla fall?? Samma problem med toan i vintras då reläkopplingen frös sönder. Borde kunna tömmas med tryckluft baklänges??
 

Sjöberg

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
11,098
Kommun
Västerås
HBK-Nr
7228
RFrid, jag gjorde om ditt blogginlägg till en vanlig tråd så blir det större chans att någon kliver fram och hjälper dig med tips och förslag.

Mvh jocke
 

Esbjörn

HBK Ställplatsgrupp
Inlägg
4,382
Kommun
Osby
HBK-Nr
2497
Lossa pumpen i tanken, så kan du blåsa ut vattnet från kran till tank.
Du har rätt, det är stor risk att pumpen fryser sönder annars.
 

JANKRO

HBK Medlem
Inlägg
3,577
Kommun
Norrköping
HBK-Nr
854
Hej RFrid, om du nu tar bort pumpen och blåser lätt den vägen som vattnet normalt flödar för att tömma ledningssystemet genom dess avtappningsventil så skall du trycka på spolknappen samtidigt (lite beroende av vilken toaversion du har) och då öppnar magnetventilen till spolningen och vattnet i ventilen och slangen dit kan blåsa ut. (Se till att strömmen är på så magnetventilen verkligen drar.)
Om självtömning av vattensystemet utan hjälp ev. skulle fungera med öppen bottenventil och öppna kranar så bör/skall man då också trycka på spolningen så ventilen öppnar och luft kan gå in och vattnet ut, för magnetventilen är ju egentligen en "kran" till toaspolningen som måste vara öppen som övriga kranar för att total tömning av rör/slangsystemet skall kunna ske.

M.v.h. JANKRO.
 
Toppen