459 procent

Roger67

HBK Medlem
Inlägg
3.084
Kommun
Täby
HBK-Nr
3956
Medlemskap
2021
Jag har nog lite högre tankar om våra styrande. Viljan och tanken är sannolikt mycket god men man slarvar lite när man tittar på konsekvenserna av det man vill införa. Vi husbilsägare enskilt är nog inte i någons sikte utan vi blir lite av typen "olycksfall i arbetet".
Det gäller bara att dom får upp ögonen och förstår konsekvenserna för oss och sen har med sig det när dom smider nya planer.
 

Lundsholm

HBK webb
Admin medlem
Inlägg
9.358
Kommun
Kristinehamn
HBK-Nr
11560
Medlemskap
2022
Men vem skall då rent praktiskt betala in skatten? Vad jag vet så går det inte att förbetala skatt vilket måste innebära att man överlåter till handlaren att löpande betala in skatten på den köpta bilen under flera år. Tanken är ju god men det blir ju ett väldigt riskabelt upplägg där man kanske åker på att betala skatten två gånger om nu handlaren inte vill eller kan betala när det är dags.
Många handlare har redan i år haft rabatt på husbilen motsvarande 3 års skatt.
 

Roger67

HBK Medlem
Inlägg
3.084
Kommun
Täby
HBK-Nr
3956
Medlemskap
2021
Fast det är ju mer en kampanjvariant med ett säljande namn för att bli av med bilar. För handlaren är ju nya skatten ingen merkostnad så dom skulle lika gärna kunna kalla den rabatten för "lördagsrabatt" och haft den när som helst för att få sälja bilar.
Utrymmet för att kunna ge den rabatten ligger ju givetvis i ordinarie priset om nu inte handlaren har det tight och säljer på förlust..
 

Los Suecos

HBK Redaktör
Inlägg
7.730
Kommun
Vannsätter - Altea
HBK-Nr
3853
Medlemskap
2021
De olika paketen som handlarna nu erbjuder är ingenting annat än, som någon tidigare skrev, en lek med siffror som presenteras med olika klatschiga benämningar, såg att någon t.o.m. hade kallat det för miljörabatt!

Men det är väl ingen som går i tron att någon annan plockar upp den nya pålagan/skatten än du och jag, vi konsumenter?

Tommy
 
Senast ändrad:
Toppen