• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Äppelkassler

H

hianders

Guest
Hittade detta recept för 4 pers som jag modifierade lite.

ÄPPELKASSLER

500 g kassler
2 gula lökar
Smör el margarin
2 äpplen
2 1/2 dl köttbuljong
1 burk färskost m pepparot, ca 100 gr
Smörgåskrasse

Serveras m potatis el ris el pasta och broccoli.

Skär kasslern i tunna skivor. Skala och skiva löken. Fräs i matfett i en panna några min. Skär äpplena i klyftor och låt fräsa m löken någon min. Lägg kasslern ovanpå och häll över buljongen. Låt puttra under lock ca 10 min.
Klicka osten över och klipp krasse över.

Jag hade ingen färskost utan strödde på riven ost (mozarella) som jag hade i frysen. Ingen krasse heller så jag tog lite persilja istället.

Inget stekos så det är väl husbilsmässigt.

Inger
 
Senast redigerad av en moderator:

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
5.171
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Medlemskap
2025
Sv: Äppelkassler

Jag tror inte att man ska salta då det finns salt i både buljongen och kasslern. Snarare så att man får skölja kasselern om det smakar mycket salt. Åkte på en nit en gång när jag testade surkål med rimmat fläsklägg (sauerkraut mit eisbein). Sköljde surkålet alldeles för lite, likaså det rimmade fläsklägget så att allt smakade baaaara salt. Det blev soptunna och sedan prova på nytt...
 
H

hianders

Guest
Sv: Äppelkassler

Jag tror inte att man ska salta då det finns salt i både buljongen och kasslern. Snarare så att man får skölja kasselern om det smakar mycket salt. Åkte på en nit en gång när jag testade surkål med rimmat fläsklägg (sauerkraut mit eisbein). Sköljde surkålet alldeles för lite, likaså det rimmade fläsklägget så att allt smakade baaaara salt. Det blev soptunna och sedan prova på nytt...

Jag har inte saltat, sältan kommer fr buljongen. Men, som sagt jag tog nog en dl för mycket! Men jag tror inte det är helt fel att runda av m lite grädde. Äpple i maten är ju heller aldrig fel och i år blir det äpplen till skillnad mot förra året.

Gott var det i alla fall.

Inger
 
Toppen