Äppelkassler

hianders

HBK Medlem (P)
Inlägg
8.031
Kommun
Avesta
HBK-Nr
145
Hittade detta recept för 4 pers som jag modifierade lite.

ÄPPELKASSLER

500 g kassler
2 gula lökar
Smör el margarin
2 äpplen
2 1/2 dl köttbuljong
1 burk färskost m pepparot, ca 100 gr
Smörgåskrasse

Serveras m potatis el ris el pasta och broccoli.

Skär kasslern i tunna skivor. Skala och skiva löken. Fräs i matfett i en panna några min. Skär äpplena i klyftor och låt fräsa m löken någon min. Lägg kasslern ovanpå och häll över buljongen. Låt puttra under lock ca 10 min.
Klicka osten över och klipp krasse över.

Jag hade ingen färskost utan strödde på riven ost (mozarella) som jag hade i frysen. Ingen krasse heller så jag tog lite persilja istället.

Inget stekos så det är väl husbilsmässigt.

Inger
 
Senast ändrad:

Marianne & Ranko

HBK Medlem
Inlägg
4.669
Kommun
Göteborg
HBK-Nr
12537
Sv: Äppelkassler

Jag tror inte att man ska salta då det finns salt i både buljongen och kasslern. Snarare så att man får skölja kasselern om det smakar mycket salt. Åkte på en nit en gång när jag testade surkål med rimmat fläsklägg (sauerkraut mit eisbein). Sköljde surkålet alldeles för lite, likaså det rimmade fläsklägget så att allt smakade baaaara salt. Det blev soptunna och sedan prova på nytt...
 

hianders

HBK Medlem (P)
Inlägg
8.031
Kommun
Avesta
HBK-Nr
145
Sv: Äppelkassler

Jag tror inte att man ska salta då det finns salt i både buljongen och kasslern. Snarare så att man får skölja kasselern om det smakar mycket salt. Åkte på en nit en gång när jag testade surkål med rimmat fläsklägg (sauerkraut mit eisbein). Sköljde surkålet alldeles för lite, likaså det rimmade fläsklägget så att allt smakade baaaara salt. Det blev soptunna och sedan prova på nytt...
Jag har inte saltat, sältan kommer fr buljongen. Men, som sagt jag tog nog en dl för mycket! Men jag tror inte det är helt fel att runda av m lite grädde. Äpple i maten är ju heller aldrig fel och i år blir det äpplen till skillnad mot förra året.

Gott var det i alla fall.

Inger
 
Toppen