H
hianders
Guest
Det har skrivits om grillning i en annan tråd nyligen och jag vill här delge er en marinad som min måg har lärt mig. Säsongen är ju snart igång!! Jag brukar lägga köttbitarna i en plastpåse med marinaden och knyta ihop. Sen vänder jag på påsen i kylen några gånger och "kramar" in marinaden.
Inger
-----------------------------------
GRILLMARINAD
till bl a fläskkarré
2 dl olja
2 dl chilisås
1 dl honung
1 dl soja
½ dl vatten
3 tsk dijonsenap
3 krossade vitlöksklyftor
ca 3 tsk salt
ca 2 tsk peppar (svartpeppar)
Späd med coca cola, ca 1-1,5 dl.
Det här är ett recept från mågen som är kock och som har gjort den här marinaden ”på en höft”. Man kan alltid justera måtten lite efter tycke och smak. Krydda ordentligt med salt och peppar, kan vara lite i underkant på receptet.
Låt köttet ligga i marinaden tre till fyra timmar innan tillagning.
Lycka till!
Inger
-----------------------------------
GRILLMARINAD
till bl a fläskkarré
2 dl olja
2 dl chilisås
1 dl honung
1 dl soja
½ dl vatten
3 tsk dijonsenap
3 krossade vitlöksklyftor
ca 3 tsk salt
ca 2 tsk peppar (svartpeppar)
Späd med coca cola, ca 1-1,5 dl.
Det här är ett recept från mågen som är kock och som har gjort den här marinaden ”på en höft”. Man kan alltid justera måtten lite efter tycke och smak. Krydda ordentligt med salt och peppar, kan vara lite i underkant på receptet.
Låt köttet ligga i marinaden tre till fyra timmar innan tillagning.
Lycka till!