• Husbilsklubbens årsmöte och träff år 2024 kommer att hållas i Karlstad 9-12 Maj.
    Mer information och anmälan finns här: Klicka Här för Årsmötesträff 2024
  • Erbjudande på Husbilsklubben.se

    Blir du ny medlem nu i Husbilsklubben.se betalar du ingen anmälningsavgift utan enbart årsavgift 100 kr.
    Du sparar 150 kr på detta och erbjudandet gäller tills vidare.
    Medlemskapet gäller för kalenderåret 2024.
    Mer information finns här: Hur Registrerar jag mig.
    Du slipper också en massa störande reklam eftersom vi är en HELT reklamfri sida.

Medlemsavgifter1

Status
Stängd för vidare inlägg.
F

F.d. 6424

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Jag tycker upplägget har på sidan är perfekt. Jag var HBK-Intresserade innan jag köpte husbil och tycker det var bra att få råd och annat innan jag blev medlem.

Bara för att andra tycker annorlunda så behöver inte du Fri-Herren sluta att deltaga i en debatt.

När det gäller din kommentar till Zubak så kanske han inta alls nyttjar alkohol!!

Din kommentar kring att HBK-Intresserade skulle vara en katastof ekonomiskt för klubben förstår jag inte. Enda kostnaden för dom är trafiken till servern!

Väljer man att inte ta del av vad man får som HBK medlem då för man väl vara utan.

Har man som jag många intresse kanske man får ta och välja bort något ibland.

Jag har valt bort många andra klubbar till förmån för HBK.

Rickard
 
F

F.d. 2752

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Jag är helt lugn! Är den allmänna meningen att alla HBK-intresserade ej skall bliva medlemmar på flera månader så ok! Klubbens kassa lär ju öka genom denna åtgärd. Om ni ti tittar igenom matriklen så finner ni ju HBK-intresserade som varit med i 7-8 månader. Var går gränsen att man bör bliva fullvärdig medlem frågar jag en tredje gång denna dag? Skall vi kanske inför 2008 begära utträde ur klubben och bli HBK-intresserade
M.V.H.
Friherren
 

Jappe

HBK in Memoriam
Inlägg
18.274
Kommun
Orust
HBK-Nr
661
Sv: Medlemsavgifter1

Vi gör som vi vill! Vill vi gå ur klubben, så gör vi det, o.s.v. Det finns liksom inget ekonomiskt intresse i det här. Jag tror att dom som startat och sköter om den här klubben, gör det av intresse och inte för att tjäna pengar.
Mvh
Jappe
 
F

F.d. 2752

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Du har nog missförstått situationen! Jag provovserar bara och tror ej att de som startat klubben gör det för någon ekonomisk vinnings skull!
Men nog vore väl det bra om vi kunde enas om att draga åt samma håll. Om klubben till slut skulle innehålla enbart HBK-intresserade så skulle den kanske inte överleva,ty ingenting här i livet är ju helt gratis.
Fri-herren
 
F

F.d. 3727

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Hej Inga o Olle översätt!!!!!!
Vi har tjänat in dom 200 kr flera gånger om i sommar på alla fina ställplatser som vi stått på. Så det är ingen kostnad utan en inkomst
Birgitta & Uffe:swoon:
Undrar om jag blev missförstådd med mitt inlägg. Kort och gott menar jag som jag skrev att man kan kolla läget en tid som intresserad. Det gjorde vi och fann att det verkade vara en mycket trevlig klubb där medlemmarna ställer upp och hjälper varandra med tips o råd. Det framkommer hos medlemmar önskemål om att klubben skall förhandla fram förmåner för medlemmar, billigare avgift på färjor exempelvis, och då kommer ju automatiskt kravet på att någon jobbar med det. Så länge frivilliga åtar sig och genomför dylika arbetsuppgifter så är det ju bra men hur blir det om frivilligkraften tryter? Tillförs klubben pengar via medlemsavgifter så finns ju möjligheter för klubben att jobba vidare med förmåner för klubbmedlemmar. Självklart skall det vara frivilligt att vara medlem eller inte. Själva insåg Inga o Jag att det bästa för oss är att vara fullvärdiga medlemmar. Tyvärr misstänker jag att mitt lilla skämt på jämtska missförstods totalt och ber er därför bortse från det och jag lovar att inte i fortsättningen försöka med något dyligt.
 
F

F.d. 6424

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Jag förstår inte mycket av vad du håller på med. Förklara gärna vad du menar.

Är den allmänna meningen att alla HBK-intresserade ej skall bliva medlemmar på flera månader så ok! Klubbens kassa lär ju öka genom denna åtgärd.

Hur kan klubbens kassa öka genom denna åtgärd?

Var går gränsen att man bör bliva fullvärdig medlem frågar jag en tredje gång denna dag?

Varför skall det finnas en gräns? Jag personligen tycker det funkar bra som det är.

Skall vi kanske inför 2008 begära utträde ur klubben och bli HBK-intresserade

Varför skall vi begära utträde?

Jag provovserar bara

Varför skall du provosera? Skapar ju bara dålig stämning.


Skriv en motion om "Var går gränsen att man bör bliva fullvärdig medlem" till årsmötet Fri-Herren. Där är det rätta stället för att ta ställning till om det är vad klubben vill.

Rickard
 
Senast redigerad av en moderator:
F

F.d. 4879

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

En mycket viktig sak om man gillar trevlig gemenskap med mycket bra kompisar är att man missar alla trevliga träffar som klubbens medlemmar anordnar om man inte är medlem. Vi gick med i klubben ett par veckor efter att den hade interimsbildats (därav nr 75) och har varit med på tre träffar under året och kan bara säga att så mycket trevliga och hjälpsamma människor har vi aldrig tidigare mött i klubblivet. Nyårsaftonen på Kaxholmen tex var den absolut trevligaste nyår vi har upplevt! Midsommar i Tungelsta heller icke att förglömma..

Kia och Göran
 

Håkan

HBK Hedersmedlem
Admin medlem
Inlägg
9.820
Kommun
Tomelilla
HBK-Nr
1
Medlemskap
2049
Sv: Medlemsavgifter1

Det som gjort Husbilsklubben.se framgångsrik är frihet och god stämmning.
Detta gör att så många känner gemenskap och därmed vågar deltaga i de olika forumen och dela med sig av sin kunskap.
Så att tvinga människor till något som de inte vill fungerar inte och det finns det många exempel på bland forum på nätet som helt enkelt dör om detta sker.

Skulle det bli så att det är svårt att rekrytera medlemmar och för många väljer att stanna som Intresserade så är det väl dags för oss att ta en funderare på om Husbilsklubben.se erbjuder det som husbilägare efterfrågar i stället för att försöka tvinga fram något som inte går.

Vi i admingruppen och styrelsen vet hur vi ska hantera hemsidan och detta baserar vi på statistik och hur sidan utvecklas samt input från medlemmar.
Vi agerar förstås för att bibehålla den goda stämningen och i detta agerande ingår INTE att sparka ut personer som vill vara på hemsidan.

Det är ju inte för ekonomisk vinning man är med i en förening utan för att man vill åstadkomma något gemensamt.
 

Michael Johansson

HBK Webb
Admin medlem
Inlägg
8.256
Kommun
Nybro
HBK-Nr
663
Medlemskap
2024
Sv: Medlemsavgifter1

Nu har jag skummat igenom denna tråd och har lite svårt att förstå vad det handlar om. Det är väl ändå så att det är gratis att gå med som intresserad, något som säkert många gör av ren nyfikenhet. En del av dessa kanske aldrig tittar in igen eller gör det ytterst sporadiskt. Andra kanske avvaktar med att gå med som medlem i väntan på tillfället att köpa sin drömbil och för somliga kan detta bli en lång väntan.

Att då skapa en stämning av dolt tvång att gå med som medlem riskerar att skrämma iväg en del. Andra kanske då betalar medlemsavgiften utan att vilja det eller inte riktigt veta varför de skall gå med. Då är det bättre att ha en öppen attityd utan tvång, dolda eller öppna, till alla som vill delta på sidan. De intresserade som tittar in ofta kommer säkert att förr eller senare hitta trådar och forum som de inte kan öppna på grund av begränsningen i icke-medlemskap och kanske då kommer att gå med för att de ser en vinst i detta. Denna vinst behöver då inte vara av ekonomisk natur utan snarare social. Dessa medlemmar kommer säkert att uppleva klubben mer positivt än om de anslutit sig på grund av att klubben på något sätt ser snett på de intresserade. En farlig och osund utveckling tycker jag.
 

malmqvist

HBK Medlem
Inlägg
40
Kommun
Umeå
HBK-Nr
750
Medlemskap
2025
Sv: Medlemsavgifter1

Helt korekt tycker jag, det här är ju ett stort uppslagsverk för oss husbilsintreserade och det tycker jag att man ska stödja till 100%. den lilla kostnad som medlemsavgiften är tjänar man in mångdubbelt med rabatter och värdefulla tips från andra medlemmar, att man sen är intresserad "medlem" från början tycker jag är en bra frihet, det är inte allt som passar alla.

Rullande hälsningar Anders o Lotta umeå:yes:
 
Senast ändrad:
F

F.d. 839

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

SevenEleven & andra,

Fast jag inte bor i Sverige och ej har jag samma fordel som andra som bor dar sa ar jag stolt att vara medlem. Jag ar medlem i manga olika husbils forum pa kontinenten, dar ser jag bara avundsjuka manniskor for den ene har en "storre husbil" an den andra, "besser wissers" finns det ju ocksa gott om, ar experter pa alla omrade, fy helv .. te sager jag.

Pa denna forum har medlemmar sins emellan skapat ett harmonisk samhalle dar alla har samma interesse och delar med sig den kunskap som alla kan drag nytta utav. Den saken ar klar, jag onskade att jag hittade den siten mycket tidigare.

En vacker dag flyttar jag kanske tillbaks till "Svedala" vem vet och da kommer varlden att oppnas sig for mig med mojligheterna att ga pa forums moten eller kanske deltag aktiv i andra aktiviteter som denna gemenskap erbjuder.

So far for my 2 cents.
 
F

F.d. 53133

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Nu har jag skummat igenom denna tråd och har lite svårt att förstå vad det handlar om. Det är väl ändå så att det är gratis att gå med som intresserad, något som säkert många gör av ren nyfikenhet. En del av dessa kanske aldrig tittar in igen eller gör det ytterst sporadiskt. Andra kanske avvaktar med att gå med som medlem i väntan på tillfället att köpa sin drömbil och för somliga kan detta bli en lång väntan.

Att då skapa en stämning av dolt tvång att gå med som medlem riskerar att skrämma iväg en del. Andra kanske då betalar medlemsavgiften utan att vilja det eller inte riktigt veta varför de skall gå med. Då är det bättre att ha en öppen attityd utan tvång, dolda eller öppna, till alla som vill delta på sidan. De intresserade som tittar in ofta kommer säkert att förr eller senare hitta trådar och forum som de inte kan öppna på grund av begränsningen i icke-medlemskap och kanske då kommer att gå med för att de ser en vinst i detta. Denna vinst behöver då inte vara av ekonomisk natur utan snarare social. Dessa medlemmar kommer säkert att uppleva klubben mer positivt än om de anslutit sig på grund av att klubben på något sätt ser snett på de intresserade. En farlig och osund utveckling tycker jag.





Klokare kan man inte kommentera denna tråd!
 

Kjell 896

HBK Medlem
Inlägg
314
Kommun
Halmstad
HBK-Nr
896
Medlemskap
2024
Sv: Medlemsavgifter1

Hej, det var en intressant läsning, och jag håller delvis med Fri-herren men det skall givetvis inte vara något krav. Vad jag ser som vinst är om vi blir en klubb med flertalet av Sveriges husbilsägare så blir vi slagkraftiga vad det gäller förhandlingar om rabatter på drivmedel, försäkringar, tillbehör, färjebiljetter m.m. och detta ser jag som en framtida vinst för oss alla. Det har visats sig i villaföreningar m.m. som gått samman att de lyckats förhandla sig till mycket bra avtal, så givetvis skall strävan vara "många medlemmar".
Kjelle
 
F

F.d. 6238

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Jag förstår inte mycket av vad du håller på med. Förklara gärna vad du menar.



Hur kan klubbens kassa öka genom denna åtgärd?



Varför skall det finnas en gräns? Jag personligen tycker det funkar bra som det är.



Varför skall vi begära utträde?



Varför skall du provosera? Skapar ju bara dålig stämning.


Skriv en motion om "Var går gränsen att man bör bliva fullvärdig medlem" till årsmötet Fri-Herren. Där är det rätta stället för att ta ställning till om det är vad klubben vill.

Rickard

Hej på Dig. Ursäkta att detta inte tillhör denna tråd.

Eftersom jag inte är Tarzan på Data så blev jag så impornerad av hur du gjorde med att få in alla inlägg, undrar kurt
:confused:
 

Hobbyloj

HBK Medlem
Inlägg
140
Kommun
Linköping
HBK-Nr
945
Medlemskap
2024
Sv: Medlemsavgifter1

Hej på er alla!
Tror att många intresserade väntar till början av nästa år att bli medlem.
Då sparar de ju 100:- för ett medlemskap i november o december.

Vänliga hälsningar
Lars-Olof:wink:
 
F

F.d. 673

Guest
Sv: Medlemsavgifter1

Jag observerade att 329 hade läst mitt tidigare inlägg ang. detta men ingen hade vågat svara på min fråga ett.

Nu får du ursäkta, men sån't här gör mig superirriterad av minst två skäl.

- 329 är antalet gånger tråden öppnats, inte hur många presoner som läst den. T.ex har jag för att kunna kolla vad saken gäller nu klickat fram och tillbaka en del och öppnat den här tråden bortemot 5 gånger för att kolla, byta tråd, kolla tillbaka för att klicka på ditt namn för att hitta den andra tråden och sedan till slut bestämma mig för att svara. Varje gång jag går in i tråden registras ännu en "titt". När nya inlägg tillkommer kommer jag säkert att komma tillbaka och titta, på samma sätt som de andra gör.

- Vadå "vågat"?????? Vari i ligger det kontroversiella?? Frågan kanske är såpass oviktig för flertalet som ger högaktiningsfullt f-n i om folk betalar medlemsavgift eller åker snålskjuts att man inte bryr sig om att svara. De använder helt enkelt inte sin energi till att bekymra sig om andras göranden och låtanden i oviktiga ting. Det du tycker är sjävklart/viktigt är för någon annan totalt ointressant. Så är livet!

Och för att svara på vad jag tycker om det här med "intresserad" kontra "medlem" så är min åsikt den att om de som startat det hela och lagt (och lägger) ner så mycket arbete som de har är storsinta nog att acceptera även icke-betalande, så vem är jag att komma och sätta mig över det?! Jag tror för övrigt inte att det är penningsumman som avgör om man går med eller inte, utan annat. Själv kommer jag av olika skäl att avstå från att förnya mitt medlemsskap, men det har inte ett dugg med hundralappen att göra. Jag skulle gärna skicka en hundring till forumet för att hålla det igång (som jag gör i flera andra forum), men jag vill ändå inte vara medlem.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen